Visa studentum.se som: Mobil

Santa Monica College, Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Monica
Från 1 termin till 2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Santa Monica
augusti 2019  (Engelska)
februari 2020  (Engelska)

Santa Monica College, Blueberry College & Universitet

Santa MonicaSanta Monica College (SMC) i Kalifornien har i många år tagit emot flest svenskar av alla skolor i hela USA. Det är inte så konstigt. Ett av skälen är naturligtvis det fantastiska och svårslagna läget i världsberömda stadsdelen Santa Monica, Los Angeles. Studera på Santa Monica College!

Santa Monica College - plugga i Kalifornien

Dessutom erbjuder Santa Monica College ett stort urval av spännande kurser till bra priser. Som om inte det var nog kan du som student på Santa Monica College ofta fortsätta dina studier på universitet i Kalifornien, bland annat UCLA

Populära stadsdelen Santa Monica

Santa Monica är en av Los Angeles populäraste och tryggaste stadsdelar. En avslappnad småstad mitt i världsstaden. Här ligger en av Los Angeles bästa och bredaste stränder krönt av en stor pier med sitt tivoli som blivit något av en symbol för Santa Monica. Här finns också restauranger, uteställen, teatrar, biografer, museum samt utmärkt shopping på the Third Street Promenade. Venice Beach med sin berömda boardwalk ligger en kort promenad bort.

Varför ska du studera på Santa Monica College?

4 skäl att studera på Santa Monica College

 • Skolans campus ligger endast en kort promenad från stranden i Santa Monica.
 • Nära till Hollywood, Beverly Hills och Venice Beach.
 • Stort utbud av program och kurser.
 • Du har stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg.

30 000 studenter på Santa Monica College

Colleget har ca 30 000 studenter varav 3000 är internationella. Inom campusområdet hittar du caféer, bibliotek, bokhandel, fitnesscenter samt en pool. SMC har cirka 70 olika studentklubbar och för dig som är sportintresserad kan du utöva olika aktiviteter som basket, fotboll, tennis, friidrott, simning, volleyboll och vattenpolo.

Perfekt grund för fortsatta studier - transferavtal med universitet

Santa Monica College är ett Community College vilket innebär att du kan läsa de första två åren av en Bachelor’s Degree där. Colleget har transferavtal med bland annat UCLA och UC Santa Cruz där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på ett Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser på ett universitet alla fyra åren.

Fritiden i Los Angeles

Blueberrys studenter på Santa Monica College älskar att det finns så mycket att göra utöver studierna. På helger och fritid kan studenterna utforska allt som LA har att erbjuda: Hollywood, berömda Sunset Boulevard, Disneyland, exklusiva Rodeo Drive, filmstjärnornas bostadsområde Beverly Hills. Listan kan bli lång!

Utbildningstyper på Santa Monica College

I samarbete med Santa Monica College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
 • Associate’s Degree – 2 år.
 • Bachelor’s Degree inom Interaction Design – 4 år.
För mer information om Santa Monica College, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Santa Monica College ska du ha gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Ibland kan Blueberry få in även dig som inte har fullständiga gymnasiebetyg.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Utbildningar vid Santa Monica College

Santa Monica College har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat:

 • Cosmetology
 • Business
 • Film
 • Photography
 • Fashion Design
 • Graphic Design
 • Interior Design
 • Journalism/Media

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på Santa Monica College läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är 16-17 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan Santa Monica Colleges degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. När du läst en Associate’s Degree kan du göra en transfer till ett annat universitet och läsa de sista två åren på en Bachelor’s Degree där. De olika universiteten har olika ansökningskrav, därför är det viktigt att man tar kontakt med SMC:s transferkontor som hjälper dig med olika alternativ och kurser. Du läser 15 units per termin för att bli klar på två år.

Bachelor’s Degree – 4 år

Santa Monica College erbjuder numera även en Bachelor’s Degree inom Interaction Design för studenter som vill läsa denna inriktning alla fyra år på Santa Monica College. I programmet ingår kurser som Web Design, Mobile Design, Design Research och Principles of Marketing. Efter de två första åren har du en Associate’s Degree i Graphic Design och därefter kan du alltså välja om du vill fortsätta studierna på SMC ytterligare två år för att få en Bachelor.

Placement Test och General Education

När du kommer fram till Santa Monica kommer du att skriva ett test i engelska samt ett i matematik i samband med din orientation (gäller samtliga studenter). Om din Major kräver att du har högsta nivån i engelska och du får ett sämre resultat på testet får du ta extrakurser i engelska för att komma upp på den nivå du behöver för att få ut din examen från skolan. Detsamma gäller matematiken.

Det kan innebära att du måste läsa mer än 60 units som ett program vanligtvis motsvarar. Svenska studenter brukar generellt sett få goda resultat på testerna.

Ett år består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SMC.

Examen & Intyg

Study Abroad, Associate’s Degree eller Bachelor’s Degree. 

Kostnader

Utbildningarna på Santa Monica College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Se Blueberrys hemsida för information om terminsavgifter och andra kostnader.

Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet

Alla som jobbar på Blueberry har en stor passion för utlandsstudier. De vet av egen erfarenhet vilken stor och fantastisk upplevelse det är att studera utomlands. Därför vill de hjälpa dig att uppleva samma sak. Blueberry erbjuder kostnadsfri studierådgivning, tips...


Läs mer om Blueberry College & Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Monica College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Blueberry College & Universitet

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om Santa Monica College, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.