Visa studentum.se som: Mobil

Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Barbara
Från 1 termin upp till 2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Santa Barbara
augusti 2019  (Engelska)
januari 2020  (Engelska)

Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

Santa Barbara City CollegeSanta Barbara City College i Kalifornien är en av Blueberrys absolut mest populära skolor och det är inte svårt att förstå varför. Studera på Santa Barbara City College!

Santa Barbara City College - plugga i Kalifornien

Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet i Santa Barbara, en av de vackraste städerna i USA ca 1,5 timme med bil från Los Angeles. Här på ”USA:s Riviera” får du bra väder, svårslaget studentliv, fantastiska stränder och en avspänd livsstil. Plugga i Kalifornien!

Ett högt rankat community college

Santa Barbara City College har dessutom utsett till USA:s högst rankade Community College. Här får du riktigt bra kurser och lärare till ett mycket bra pris. Du kan läsa fristående kurser som Study Abroad-student, eller om du hellre vill ta en Associate’s Degree på två år. Pluggar du på Santa Barbara City College har du dessutom bra möjlighet att efter 2 år fortsätta dina studier och ta en Bachelor’s Degree på ett universitet i USA.

Varför ska du studera på Santa Barbara City College?

4 skäl att studera på Santa Barbara City College

 • Har utsetts till USA:s bästa Community College.
 • Campuset ligger endast ett stenkast från Stilla havet.
 • Stort utbud av program och kurser till bra pris.
 • Upplev collegelivet i en riktig studentstad.

Transferavtal med universitet

Santa Barbara City College (SBCC) är ett Community College vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree där. Colleget har bland annat direktavtal med University of California Santa Barbara där du sedan kan fortsätta dina studier. Många amerikanska studenter inleder sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser alla fyra år på ett universitet.

Om Santa Barbara City College

Santa Barbara City College grundades redan 1909 och har utsetts till USA:s bästa Community College (rankning från Aspen Research Institute släppt i mars 2013). Här precis vid Stilla havet studerar närmare 17 000 studenter varav ca 700 är internationella. Colleget erbjuder små klasser vilket gör att du inte riskerar att försvinna i mängden.

På campusområdet hittar du ett bibliotek, datorsalar, bokhandel, caféer och restauranger samt ett välutrustat gym. Här finns även en fantastisk idrottsarena precis vid havet som byggdes i samband med olympiska spelen i Los Angeles 1984. SBCC har aktiva sportföreningar för fotboll, golf, tennis, löpning, basket m.m.

De utbildningstyper Santa Barbara erbjuder

I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

 • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
 • Associate’s Degree – 2 år.
För mer information om Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Santa Barbara City College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Utbildningar vid Santa Barbara City College

Santa Barbara City College har ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa Study Abroad med fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat:

 • Accounting
 • Business
 • Engineering
 • Film Production
 • Hospitality
 • Journalism
 • Physical Education
 • Real Estate

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på SBCC läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är vanligtvis 16 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill studera en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval.

Transfermöjligheter för Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

Vill du läsa en Bachelor’s Degree (kandidatexamen) i USA är det ett jättebra alternativ att börja på SBCC. I USA är det väldigt vanligt att man börjar sina collegestudier vid ett Community College för att sedan läsa sina sista två år på ett annat college eller universitet. SBCC har avtal med ett flertal universitet där du kan fortsätta dina studier för att ta din Bachelor’s Degree efter dina år på SBCC.

Placement Test och General Education

När du kommer fram till Santa Barbara kommer du att skriva ett test i engelska samt ett i matematik i samband med din orientation (gäller samtliga studenter). Om din Major kräver att du har högsta nivån i engelska och du får ett sämre resultat på testet får du ta extrakurser i engelska för att komma upp på den nivå du behöver för att få ut din examen från skolan. Detsamma gäller matematiken. Det kan innebära att du måste läsa mer än 60 units som ett program vanligtvis motsvarar. Svenska studenter brukar generellt sett få goda resultat på testerna.

Ett år består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SBCC.

Examen & Intyg

Associate's Degree, Study Abroad (fristående kurser 1-2 terminer). 

Kostnader

Utbildningarna på Santa Barbara City College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader. 

Se Blueberrys hemsida för information om terminsavgifter och andra kostnader.

Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet

Alla som jobbar på Blueberry har en stor passion för utlandsstudier. De vet av egen erfarenhet vilken stor och fantastisk upplevelse det är att studera utomlands. Därför vill de hjälpa dig att uppleva samma sak. Blueberry erbjuder kostnadsfri studierådgivning, tips...


Läs mer om Blueberry College & Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Blueberry College & Universitet

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.