Visa studentum.se som: Mobil

BIMM, Blueberry College & Universitet

Studera på Irland
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Dublin
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: oktober 2021 - Dublin

BIMM, Blueberry College & Universitet

Studera musik på prestigefylld musikskola

Du kan välja mellan London, Brighton, Bristol, Manchester och Birmingham i England. Du kan även studera i Dublin på Irland. Dessutom kan du studera i Tyskland på BIMM Berlin eller på deras campus i Hamburg. BIMM erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting, music business och music journalism. Förutom att bli till exempel artist eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen.

Ta chansen att synas i rampljuset

Den brittiska musikindustrin omsätter mer än 50 miljarder kronor varje år och försörjer fler än 140 000 människor. Under mer än 10 år har BIMM producerat och utbildat många av branschens mest framgångsrika talanger. Allt från framstående artister/band, sångskrivare, musiker till agenter, producenter och journalister. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen.

Med 6000 studenter utspritt på sju olika campus så är BIMM:s kontaktnät oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.

Musikbranschen är oerhört stor och det finns utbildningar även för dig som inte är intresserad av att bli musiker. BIMM har t.ex. även utbildningar inom Music Journalism, Event Management och Music Business.

BIMM:s campus i Dublin

I Dublin på Irland kan du räkna med att få rejält med inspiration för dina musikstudier! Den irländska musikscenen är mycket starkt, både när det gäller modern musik och den unika irländska folkmusiken. Pubkulturen är legendarisk och livespelningarna är många i Irlands charmiga huvudstad. Som student på BIMM Dublin har du möjlighet att spela live på ställen som Workman’s Club och Whelan’s. Dessutom kan du repetera och spela in på Temple Lane Studios. Många av lärarna är själva aktiva på den irländska livescenen och har garanterat alla kontakter du behöver i branschen. Skolan ser aktivt till att du får komma ut och spela och synas på riktigt bra ställen i Dublin. Bland annat har BIMM-studenter spelat live med The Script på legendariska Temple Bar. The Script är för övrigt bara några av alla de världskända artister som startat sin karriär just här. Några andra värda att nämna är U2, Thin Lizzy, Van Morrisson, Westlife, The Pogues, Sinead O’Connor, Enya, Damien Rice, Johnny Logan och The Cranberries.

För mer information om BIMM, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till BIMM ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0, på vissa program behövs en overall score på 6.5. Kontakta oss för mer information.

Audition/ Demo

Söker du till utbildningar som kräver audition kommer du antingen skicka in en demo eller åka till London och gör en audition.

Vi skickar mer information om vad som gäller efter att vi mottagit din ansökan.

Utbildningar

Diplomas – 1 till 2 år

Diploma in Popular Music Performance/Artist development

London / Brighton / Manchester

En praktisk musikerutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Du väljer mellan att inrikta dina studier på:

  • Sång
  • Trummor
  • Gitarr
  • Bas

Diploma in Songwriting

London / Brighton / Manchester 

Under ett år får du chansen att fördjupa dig i den kreativa processen kring professionellt låtskrivande. Fokus i kursen ligger på processen kring musikskrivande, musikantskap och musikindustrin. Några av de kurser som ingår under året är; Musicianship, Songwriting Workshop/Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. Under årets gång får du även chansen att skapa en portfolio som visar upp dina verk och dina egenskaper som sångskrivare.

Diploma in Music Production

London

Diplomet erbjuder dig en strukturerad och praktisk utbildning inom musikproduktion.

Entrepreneur’s Diploma in Music Business

Brighton

Det här diplomet är den perfekta starten för dig som vill arbeta bakom kulissen i musikindustrin. Du kommer inte bara utveckla förståelse av de ekonomiska principerna som gör verklighet av musiken utan du får också chansen att arbeta med riktiga event och hitta arbete i branschen. Några exempel på kurser du läser inom det här programmet är Concert/Event promotion, Artist Development and Management, Intro to Digital Music, Marketing and Media, Music Publishing mm.

Diploma in Events and Sound Production och Diploma in Live Sound and Tour Management

Brighton / Manchester

Dessa diplom ger dig en bred förståelse av vad som händer bakom scenen i livemusikens värld. Du kommer att utveckla din förmåga i live ljudskapande, turné och eventskapande och att samarbeta med artister. Några exempel på kurser du läser inom de här programmen är Concert/Event promotion, Event Concept and Design, Music Business, Live Sound Technology, Logistics and Services, Marketing and Media mm.

Bachelor Degrees – 3 år

Bachelor Degree in Popular Music Performance

London

En akademisk musikutbildning som leder till en Bachelorexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Utbildningen tränar studenterna att bli mångfacetterade i sin konst; att uppträda och komponera, skriva och arrangera musik. För att bli antagen måste du ha gått skolans diplomprogram eller ha motsvarande förkunskaper, exempelvis gått musiklinjen på gymnasiet.

Du väljer på inriktningar mellan sång, trummor, gitarr och bas.

Bachelor Degree (Honours) in Music Business

London / Brighton / Bristol / Manchester

Du kommer att få lära dig hur den moderna musik- och eventindustrin fungerar och samtidigt få en en akademisk utbildning inom business och management. Studenten får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events så som festivaler, klubbkvällar mm. Detta är en utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet.

Bachelor Degree (Honours) in Event Management

London / Brighton / Bristol / Manchester

Detta är en akademisk utbildning som leder till en Bachelorexamen och utbildningen ger dig praktiska affärskunskaper och kompetens inom entreprenörskap relaterat till musikbranschen. Du lär dig hur dagens musikbransch fungerar och får kunskaper inom marknadsföring, PR och distribution av musik, finansiella och strukturella affärsmodeller och hantering av artister. Utöver ovanstående program erbjuds även privatlektioner och korta sommarkurser.

Bachelor Degree (Honurs) in Music Journalism

London / Brighton / Manchester

Studera journalistik med inriktning mot musikindustrin. Studenterna får lära sig PR och regelbundet intervjua och recensera talangfulla band och musikers från BIMM. Efter studierna ska studenten ha den kompetens som behövs för att bli en framgångsrik musikjournalist.

Fler utbildningar

Du kan bland annat läsa Bachelor of Songwriting och Bachelor of Music Production. 

Master Degrees – 1 till 2 år

Master in Learning & Teaching in Creative Industries

London / Brighton 

Är du intresserad av att blanda din Bachelor Degree inom musik med utbildning och möjligheten att utbilda dig vidare till lärare. Studera BIMMs nya Master Degree in Learning & Teaching in Creative Industries. Utbildningen fokuserar på hur man på olika sätt kan utbilda andra studenter inom musik men även andra kreativa ämnen.

Master in Popular Music Practice

London / Brighton 

Denna innovativa Master Degree inom Popular Music Practice ger fantastiska möjligheter för studenter. Utforska din egen specialitet inom musik som är i linje med dina personliga karriärförhoppningar. Du kommer att uppnå en kvalificering inom antingen Entrepreneurship, Performance, Production eller Composition.

Övrig information

CSN för diplomutbildningarna

Diplomutbildningarna på BIMM är samtliga berättigade till studiemedel från CSN. Utbildningarna räknas dock in i CSN-kvot för “gymnasiala studier” och för att bli beviljad studiemedel behöver du vara över 20 år. Diplomutbildningarna belastar inte din kvot för “eftergymnasiala studier” (240 veckor).

Innan du söker till BIMMs Diplomutbildningar är det viktigt att du undersöker att du har rätt till CSN-medel. Vårt tips är att ringa CSN direkt och prata med dem. Om du till exempel tidigare studerat vid en Folkhögskola måste du ha minst 33 veckor kvar att utnyttja på gymnasiekvoten.

Kostnader

Övriga avgifter

Utöver kurspriset tillkommer en summa för att inskaffa material på Bachelorprogrammen. Vad detta är beror på inriktning. Till exempel ska de studenter som läser sång under ett år bland annat inskaffa: mikrofon, skolmaterial och keyboard.

Studiemedel

De flesta utbildningarna på BIMM är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

Studera på Irland

Studera på Irland

Studera på Irland

Välkommen till ”Den gröna ön”! Irland bjuder på vackra och dramatiska landskap, trevliga människor och självklart den berömda irländska gästfriheten. Med sina 4,5 miljoner invånare är Irland ett litet och gemytligt land där du snabbt kommer känna dig som hemma...


Läs mer om Studera på Irland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIMM, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera på Irland

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen BIMM, Blueberry College & Universitet från Studera på Irland, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: