Visa studentum.se som: Mobil

University of Wisconsin-Madison, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Madison
Klassrum
1 till 2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Madison
Vår

Madison
Höst

University of Wisconsin-Madison, Blueberry College & Universitet

Aktivt studentliv med kvalitativa utbildningar

University of Winsconsin-Madison, eller UW Madison som det också kallas, är ett av de främsta universiteten i USA. 2016 blev de rankade som #11 på Forbes lista över de bästa offentliga universiteten i landet. Skolan ligger precis vid sjön Mendota i staden Madison i Wisconsin och här studerar över 42,000 studenter från hela USA och världen. Även när det kommer till mångfald ligger skolan bland de högst rankade i landet vilket gör studentlivet rikt och levande. Vill du ha en klassisk amerikansk upplevelse med ett aktivt studentliv utan att kompromissa på utbildningens kvalité är detta skolan för dig!

Ett studentliv för alla

Universitetet grundades redan år 1848 så skolan har över 1000 (!) etablerade studentföreningar och starka traditioner, perfekt för att maximera sin studietid. Det finns en mängd aktiviteter att ta del av, från gemenskapen i de olika ”sororities och fraternities” till äventyrsklubbar som bergsklättring, skidåkning och dykning. Varför inte prata i radio, hjälpa till att anordna den årliga vinterkarnivalen eller volontärarbeta tillsammans med andra passionerade studenter? Det finns helt enkelt något för alla på UW Madison.

Sport och UW Madison

Som utnämnd till den bästa amerikanska fotbollsstaden i USA är det inga konstigheter att matcherna på campus är en fest för alla. Det spelas musik på campus långt innan matchstart, det peppas, dansas och äts mängder av plockmat. Det är en underdrift att säga att skolandan på UW Madison är stark. Utöver amerikansk fotboll finns the Badgers (skolans maskot) representerade i lag inom volleyboll, friidrott, basket, gymnastik och 25 andra sporter. Det finns alltid en anledning att ta fram ansiktsfärgen, collegetröjan och heja fram skolans atleter till vinst.

Vill du själv vara aktiv är det bara att promenera till en av skolans många gym, fridrottsbanor, fotbollsplaner, eller varför inte till ishallen? Är du en lagspelare finns det ett brett utbud av sporter att utforska. Gruppträning och personlig träning finns även till ett förmånligt pris för skolans studenter.

För mer information om University of Wisconsin-Madison, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

Som internationell student behöver du ha en viss nivå i din engelska för att klara av studierna. För att göra det kan du visa upp minst C/VG i engelska 5 och 6/A och B. Har du inte det kan du ta istället ta ett TOEFL eller IELTS-prov med lägsta resultat 80/6,5.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Traditional track

För dig som vill läsa 1-2 fristående terminer antingen för dig som studerar på ett universitet i Sverige och vill ta en utlandstermin eller för dig som inte påbörjat studier i Sverige. Självklart passar det även dig som redan har en kandidat- eller master-utbildning i Sverige och vill ta kurser i USA. Här väljer du kurser som vanligt via universitetets online-system ett par månader innan kursstart. 

Thematic track

För dig som studerar ett specifikt program i Sverige. Om du väljer Thematic track får du extra hjälp av respektive fakultet att hitta rätt kurser. Här får du på sätt och vis lite förtur att registreras vid specifika kurser. De Thematic tracks som finns för tillfället är:

  • Agricultural and Applied Economics
  • Dairy Science
  • Educational Policy Studies
  • Marketing
  • Mechanical Engineering
  • Political Science

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på UW Madison är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of Wisconsin-Madison, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen University of Wisconsin-Madison, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter: