Visa studentum.se som: Mobil

University of Minnesota, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Minneapolis
1 till 2 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Minneapolis
Vår

Minneapolis
Höst

University of Minnesota, Blueberry College & Universitet

MinnesotaKlassiska University of Minnesota, eller ”the U of M” som det kallas, är ett av de största och mest prestigefyllda universiteten i USA med fler än 50 000 studenter. Studera på University of Minnesota!

Om University of Minnesota

Universitetet grundades redan år 1851 och har sen dess varit inblandat i hela 23 Nobelpriser och 2 Pulitzerpriser. Det stora och traditionsfyllda campuset ligger mitt i storstaden Minneapolis i delstaten Minnesota.  Universitetet är en del av ”Big Ten Academic Alliance” vilket är ett starkt bevis för både akademiska och sportsliga meriter.

En universitetsupplevelse som på film

När du studerar utomlands på University of Minnesota får du en äkta amerikansk universitetsupplevelse som hämtat ur en film. Historien sitter i väggarna, byggnaderna är häpnadsväckande och idrottsmatcherna är precis så högljudda som man hoppas på. Kul att veta är att Bob Dylan har studerat här!

Plugga i USA - varför ska du välja University of Minnesota?

4 skäl att studera på University of Minnesota:

  • Studentliv och sport i världsklass på klassiskt universitet. Dessutom anordnar staden Super Bowl i februari 2018!
  • Äkta amerikansk universitetsupplevelse på ett historiskt campus mitt en storstad.
  • Utmärkta lärare och väldigt hög utbildningsnivå.
  • Enda universitetet i Big Ten som ligger i en storstad.

Äkta amerikanskt campusliv och toppidrott

Campuset är byggt längs floden Mississippi och du når den andra sidan enkelt via en av broarna eller med hjälp av spårvagn. Som student kommer du i kontakt med universitetets ”Greek-System” som har över 600 olika organisationer med allt från Fraternities och Sororities till professionella klubbar och välgörenhet.

Collegesport

På campus hittar du även skolans magnifika arenor där du har allt från fotbollsarenan TCF Bank Stadium med sina 50 000 platser till skolans hockeyarena Mariucci Arena som tar över 10 000 människor. När The U of M spelar mot någon av de andra i Big Ten Division håller hela staten andan!

Collegesporten i Minnesota är närmast helig och nästan större än de professionella ligorna. Eftersom sport och aktivitet är så viktigt på skolan så ingår dessutom medlemskap på universitetets imponerande träningsanläggningar i kursavgiften.

Minnesota är the state of hockey

Ishockey är en av de absolut populäraste sporterna både på University of Minnesota och i staten Minnesota som helhet. Här har hockeyn sitt kanske starkaste fäste i USA och Minnesota brukar i folkmun kallas ”The State of Hockey”. När du studerar på University of Minnesota har du lyxen att bo mitt i centrum med bara 20 minuter till en av de största och mest högljudda arenorna i hela National Hockey League (NHL), världens bästa hockeyliga. På Xcel Energy Center spelar nämligen Minnesotas stolthetMinnesota Wild. Missa inte den upplevelsen för allt i världen!

Storstadsområdet Twin Cities

Minneapolisdär University of Minnesota ligger kallas tillsammans med staden St. Paul för Twin Cities och har runt 3,3 miljoner invånare. Blir du någonsin trött på campuslivet befinner du dig redan i en metropol som har det mesta. Den är en av de säkraste storstäderna i USA och blev år 2014 utsedd till den mest hälsosamma. Du hittar även fler teatrar här än i någon annan stad i USA om man bortser från New York.

Natursköna Minnesota

Minnesota kallas också ”The Land of 10,000 Lakes”. I verkligheten finns det dock över 11 000 sjöar i den här vackra delstaten! Studerar du på University of Minnesota har du alla möjligheter att göraoförglömliga utflykterut i den berömda vildmarken, oavsett om du gillar att fiska, vandra, campa, paddla, bergslättra eller ligga på stranden.

Utbildningar på University of Minnesota

I samarbete med University of Minnesota erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
För mer information om University of Minnesota, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

När du ansöker via Blueberry slipper du nu göra engelskatestet TOEFL för att bli antagen till University of Minnesota. Du behöver ha minst C/VG i Engelska B/Engelska 6 i ditt gymnasiebetyg.

Om du inte har gjort ett TOEFL-test behöver du när du kommer till skolan göra ett engelskatest bara för att bekräfta dina engelskakunskaper (detta är vanligt i USA). 

Inskriven på universitet

Du måste även visa upp att du är inskriven vid en högskola/universitet eller tidigare läst kurser på högskolenivå.

Ansökan 

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Kostnader

Utbildningarna på University of Minnesota är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Se Blueberrys hemsida för information om terminsavgifter och andra kostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of Minnesota, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen University of Minnesota, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter: