Visa studentum.se som: Mobil

University of California Irvine, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles
1 - 3 quarters
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Mars, september - Los Angeles
Mässa
2019-09-21

University of California Irvine, Blueberry College & Universitet

Studera på ett av Kaliforniens bästa universitet

University of California Irvine i Los Angeles i Kalifornien är med sina 30 000 studenter rankat som ett av Kaliforniens absolut bästa universitet. Forskningen som bedrivs här har gjort universitetet världskänt och tre forskare har blivit belönade med Nobelpriset för sina resultat och upptäckter inom kemi och fysik. Det är kanske därför ingen slump att du på UC Irvine kan stöta på gästföreläsare som Dalai Lama och Sir Richard Branson. Att UC Irvine har ett gott rykte märktes inte minst när USA:s dåvarande president Barack Obama intog talarstolen på universitetets Commencement Ceremony.

UC Irvine är känt för sina utmärkta utbildningar och studenter som tagit examen med en Master från UC Irvine får i snitt jobb inom 3 månader efter avslutade studier. En otroligt imponerande anställningssiffra och en av de högsta i hela USA. University of California Irvine erbjuder attraktiva certifikat-program (så kallade Accelerated Certificate Programs eller ACP) som kan leda till att du kan jobba kvar i USA efter examen (på ett OPT-visum). Det finns också möjlighet till praktik.

Studera i härliga Orange County

Irvine är ett av USA.s säkraste områden och ligger i Orange County i Los Angeles. Här strålar solen från en klarblå himmel och efter en kort biltur befinner du dig på Huntington Beach, Newport Beach eller Laguna Beach.

Modernt och fräscht campus

UC Irvine har ett mycket fräscht, modernt och designat campus som du garanterat kommer trivas på. Det är utsett till USA:s grönaste universitet för sitt fokus på miljö och hållbarhet.

Sammanhållning mellan studenter är av stor vikt för universitetet, som satsar på en öppen och familjär känsla i klassrummen såväl som ute på campusområdet. Studenter sluts samman vid universitetets olika sportevenemang, de har deltagit i OS och vunnit 26 nationella sporttitlar. UC Irvine är även är känt för sina aktiviteter på campusområdet. När du är klar med dagens lektioner eller helgen smyger sig på är det bra att hålla utkik, det erbjuds konserter, fester, sportevent, festivaler och mycket mer!

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Study Abroad ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Du ska även ha läst minst ett år på svenskt universitet eller högskola.

För att bli antagen till ACP Program ska du ha en avslutad kandidatexamen, skolan kommer även be dig skriva ett test i engelska online som kostar 50 USD.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 3 månader innan kursstart men vi rekommenderar att man söker så tidigt som möjligt för att hinna med visumprocessen.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 3 quarters

Som Study Abroad-student på University of California Irvine läser du valfria, fristående kurser under 1-3 terminer (quarters). Terminerna är vanligtvis 13 veckor långa och du läser 12 units per termin/quarter. Du har förmånen att välja på stora delar av skolans 4000 kurser. I samband med att du skickar in din ansökan har du även chans att skicka med en lista på 10 kurser som du kan tänka dig läsa (om du studerar på universitet i Sverige är detta kurser som blivit godkända av din programansvarige). Var noggrann med att det är kurser på Undergraduate nivå samt att de inte krävs förkunskaper som du inte uppfyller. Kräver kurserna förkunskaper måste du visa upp att du läst en motsvarande kurs tidigare. Bifoga alltså kursbeskrivning och kurslitteraturslista på engelska i din ansökan. Under orientation week får du även möjlighet att träffa en studievägledare som hjälper dig med kursvalen och ser till att du får ut så mycket som möjligt av din tid på skolan.

UC Irvine går efter det amerikanska quartersystemet men de har utformat studieplanen så att det ska matcha studieplanen på de svenska universiteten. Om du läser vår- och höstterminen når du upp i 30 högskolepoäng.

Accelerated Certificate Program på Masternivå – 1 till 3 quarters

Accelerated Certificate Program (ACP) är tre månader långa certifikatprogram på Masternivå som ger dig spetskompetens inom det område du väljer. Du kan välja att ta två stycken olika ACP och sen en quarters internship. Gör du det eller om du tar tre stycken olika ACP så har du möjlighet att ta ett OPT-år och arbeta inom det du studerat i ytterligare ett år. Om du endast vill studera och sen göra internship kan du ta ett ACP och sen en quarter med internship.

ACP kan tas med följande inriktningar:

 • Business Administration
 • International Business Operations & Management
 • International Finance
 • Global Human Resources Management
 • International Business Law
 • Marketing
 • Media & Global Communications
 • Data Science & Predictive Analytics for Bus. Professionals
 • Tourism & Hotel Management
 • Project Management
 • Communications & Embedded System Design Engineering
 • Teaching English as a Foreign Language (TEFL)
 • Internship

Kostnader

 • Study Abroad (1 quarter)
  Avgiften är för närvarande från 8 200 USD (ca 74 300 SEK) per quarter.
 • Study Abroad (2 quarters)
  Avgiften är för närvarande från 16 200 (ca 146 700 SEK) för två quarters.
 • Study Abroad (3 quarters)
  Avgiften är för närvarande från 24 000 USD (ca 217 300 SEK) för tre quarters.
 • ACP på Masternivå (1-3 quarters)
  Avgiften är för närvarande från 7 900 USD (ca 71 500 SEK) per quarter.

Övriga avgifter

Följande avgifter tillkommer:

 • Application Fee: 200 USD (ca 1 900 SEK).
 • English Test: 50 USD (ca 500 SEK).
 • Health Insurance: 585 USD (ca 5 300 SEK) per quarter.
 • Student Service Fee: 250 USD (ca 2 300 SEK) per quarter.
 • Deposit ACP: När du bekräftar din plats för ACP ska en deposition på 3 000 USD (ca 27 200 SEK) betalas in till skolan. Detta dras sedan av från första terminens kursavgift.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på UC Irvine betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på UC Irvine är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

BLUEBERRY - Studera i USA

BLUEBERRY - Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i USA och visa alla utbildningar.

Mässa

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 – Träffa college & universitet från hela världen!

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 - Möt college och universitet från hela världen i Stockholm!

Tid: Lördagen den 21 september. Kl. 12.00 öppnar portarna.
Plats: GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)
Vad: Blueberrys årliga Öppet hus närmar sig och där du får chansen att träffa våra spännande college och universitet från USA, Australien, Kanada, Nya Zeeland och England. 

Läs mer och anmäl dig till HÄR redan idag så bjuder vi på blåbärssmoothie och även goodiebags så långt lagret räcker!

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-09-21    Tid:   12:00 - 15:00 GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of California Irvine, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i USA


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om University of California Irvine, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.