Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

University of California Berkeley (UCB) Extension, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
San Francisco
1 till 2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: Januari, augusti - San Francisco

University of California Berkeley (UCB) Extension, Blueberry College & Universitet

Ett universitet med starkt akademiskt rykte 

University of California Berkeley (UCB) är ett namn som i stort sett alla världen känner till. UC Berkeley ligger i området Berkeley utanför San Francisco, längst USAs västkust. UC Berkeley rankas enligt ARWU (Academic Ranking of World Universities) till nummer fem i världen vilket dessutom är det högst rankade statliga universitetet i USA. Av University of Californias 10 campus är Berkeley flaggskeppet tätt följt av UCLA.

Universitetet har varit inblandad i hela 104 nobelpris är dock inte bara känt för sitt akademiska rykte utan har även ett bra studentliv och sportlag av hög kvalité. Deras största rival är Stanford University som är det högst rankade privata universitetet i Kalifornien. De två lärosätena har sen 1933 kämpat över trofén “the Stanford Axe” som vinnaren får ha i sin besittning till nästa årets “Big Game”.

Beläget i Norra Kalifornien strax utanför San Francisco

University of California Berkeley har många namn och kallas bland annat för UC Berkeley, Berkeley och Cal. Cal har ett gigantiskt campus på runt 500 hektar. Dessutom har de flera byggnader inne i själva staden Berkeley som ligger på östsidan av the Bay Area ungefär 20 minuter utanför Down Town San Francisco. Här har du nära till både natur och storstad!

Akademiskt rykte

Som ovan nämnt har Berkeley ett av de starkaste akademiska ryktena i USA och världen. De är i samtliga undersökningar rankade bland de bästa universitet i världen. Som ledande campus inom UC skolorna är skolan ett av de ursprunglig Public Ivy universiteten vilka är en grupp universitet som ger en motsvarande utbildning till Ivy League fast statligt drivna. På campus har de dessutom både mer akademiska kurser och kurser genom UC Berkeley Extension som är mer inriktade på arbetsmarknaden och vad som krävs i dagens näringsliv.

För mer information om University of California Berkeley (UCB) Extension, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att ansöka till UC Berkeley behöver du ha fullständiga gymnasiebetyg och vissa fall en avklarad kandidatexamen. För att söka programmen behöver du även uppnå universitetets krav i Engelska.

Study Abroad

Du behöver genomföra ett TOEFL-test och få ett resultat på 90, alternativt behöver du göra en IELTS-examen med ett resultat på 7.

International Diploma Program

Du behöver genomföra ett TOEFL-test och få ett resultat på 79, alternativt behöver du göra en IELTS-examen med ett resultat på 6,5.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 3 månader innan kursstart men vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så tidigt som möjligt för att hinna med visumprocessen.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Discovery track

Discovery track är den klassiska terminen där du helt fritt kan blanda kurser mellan de olika fakulteterna på Berkeley och UC Berkeley Extension. Du kan välja kurser på antingen Undergraduate eller Graduate level och kan studera mellan 12-18 credits vilket motsvarar 75%-125% i studietakt. Notera att du inte får ta kurser från School of Law, om det är intressant så passar “Legal Studies” track bättre som du kan läsa mer om nedan.

Business Haas track

Berkeleys business-fakultet “Haas School of Business” är rankad topp två i USA och till och med nummer ett i return of investment. Business Haas track är ett special utformat program där du tar kurser inom Business men du kan även ta en kurs från någon av de andra fakulteterna på UC Berkeley.

College of Environmental Science tracks

Här kan du välja mellan flera olika varianter:

 • Architectural Track
 • Landscape Architectural Track
 • City Planning and Urban Planning Track
 • Sustainable Environmental Design Track

Legal studies track

För dig som är intresserad att studera juridik, en blandning av kurser för att passa dig som internationell student.

Certificate Program – 1 år

International Diploma Program

Dessa program är på Graduate level. Programmen är utformade för att ge kunskap som är nära näringslivet och mer praktiska än många andra utbildningar som ges på universitet. Det här citatet från UC Berkeley Extension säger ganska väl vilka som bör söka dessa program:

Whether you’re thinking about starting your own business, looking to move up in your company, or want to build your knowledge of global business and economic issues, you become more competitive in the global marketplace with an IDP certificate.

Du kan läsa ett certifikat på 4 månader inom följande fördjupningar:

 • Business Administration
 • Entrepreneurship
 • Finance
 • Global Business Management
 • Marketing
 • Project Management

Du kan därefter lägga till ett internship och där finns det inom följande branscher:

 • Advertising
 • Corporate finance and banking
 • Entertainment
 • Health care
 • Hospitality
 • International trade
 • Public relations
 • Social media marketing
 • Start-up development and entrepreneurship

Övrig information

Möjlighet till OPT – Arbeta i USA 1 år efter studierna

Det går även att läsa 12 månader och då väljer du två av certifikaten (se nedan), sen har du ett Internship. Därefter kan du få ett OPT certifikat. Se nedan förklaring från UC Berkely:

Step 1: Complete a core 4-Month IDP in Business Administration, Entrepreneurship or Global Business Management.*

Step 2: Complete a concentration 4-Month IDP in Finance, Marketing or Project Management.*

Step 3: Apply your in-depth training to a 4-month internship.

Step 4: Apply for a full year of optional practical training (OPT). OPT offers students with F-1 visa status the opportunity to gain paid work experience in their fields of study in the United States. Please note that certain regulations and restrictions govern OPT.

Kostnader

 • För 4 månaders IDP är priset 13 600 USD (ca 123 100 SEK).
 • För 4 månaders IDP och ett Internship i 4 månader är priset 16 600 USD (ca 150 300 SEK).
 • För 12 månaders program är priset 29 300 USD (ca 265 200 SEK).

Övriga avgifter

Det tillkommer en ansökningsavgift på mellan 100 (ca 1 000 SEK) till 200 USD (ca 1 900 SEK) beroende på vilket program du väljer.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna till UC Berkeley Extension betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på University of California Berkeley är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: University of California Berkeley (UCB) Extension, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Beställ information

För att få mer information om utbildningen University of California Berkeley (UCB) Extension, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: