Visa studentum.se som: Mobil

Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Barbara
Från 1 termin upp till 2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Januari, augusti - Santa Barbara

Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

Plugga på College i Santa Barbara

Santa Barbara City College i Kalifornien är en av Blueberrys absolut mest populära skolor och det är inte svårt att förstå varför. Santa Barbara City College har ett av världens bästa lägen precis vid Stilla havet i Santa Barbara, en av de vackraste städerna i USA ca 1,5 timme med bil från Los Angeles. Här på ”USA:s Riviera” får du bra väder, svårslaget studentliv, fantastiska stränder och en avspänd livsstil.

Santa Barbara City College har utsetts till USA:s högst rankade Community College flera år i rad, inte minst i år. Du kan läsa mer om motivering till vinsten här. Här får du riktigt bra kurser och lärare till ett mycket bra pris. Du kan läsa fristående kurser som Study Abroad-student, eller om du hellre vill ta en Associate’s Degree på två år. Pluggar du på Santa Barbara City College har du dessutom bra möjlighet att efter 2 år fortsätta dina studier och ta en Bachelor’s Degree på ett universitet i USA.

Direktavtal med amerikanska universitet

Santa Barbara City College (SBCC) är ett Community College, vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree här. Många amerikanska studenter väljer att inleda sin högskoleutbildning på Community College där man får en bra utbildning för betydligt mindre pengar än om man läser alla fyra år på ett universitet. SBCC har utformat The Transfer Academy som arbetar för att ge studenter rätt förutsättningar och hjälp för att göra en transfer till universitet. Studenter som möter och bibehåller kraven för sitt program kan garanteras plats på ett särskilt universitet. Colleget har avtal med CSU (California State University), som är ett av de mest högkvalitativa, varierade, största, samt prisvärda universitetssystemen i landet. Här ingår 23 olika universitet, bland annat University of California Santa Barbara, där många studenter väljer att fortsätta sina studier efter sin tid på SBCC.

Santa Barbara City College har 17 000 studenter

Santa Barbara City College grundades redan 1909 och har utsetts till USA:s bästa Community College (rankning från Aspen Research Institute släppt i mars 2013). Här precis vid Stilla havet studerar närmare 17 000 studenter varav ca 700 är internationella. Colleget erbjuder små klasser vilket gör att du inte riskerar att försvinna i mängden. På campusområdet hittar du ett bibliotek, datorsalar, bokhandel, caféer och restauranger samt ett välutrustat gym. Här finns även en fantastisk idrottsarena precis vid havet som byggdes i samband med olympiska spelen i Los Angeles 1984. SBCC har aktiva sportföreningar för fotboll, golf, tennis, löpning, basket m.m.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Santa Barbara City College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på SBCC läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är vanligtvis 16 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Certificates – 1 år

Santa Barbara City College erbjuder nu certifikat inom Graphic Design, Photo Design, Marketing, Theatre Arts och Film & Television Production. Certifikatets längd är 2 terminer och är ett bra val för dig som vill inrikta dig på ett ämnesområde och läsa mer än en Study Abroad termin.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill studera en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. När du läst en Associate’s Degree kan du göra en transfer till ett annat universitet och läsa de sista två åren på en Bachelor’s Degree där.

Kostnader

 • Study Abroad (1-2 terminer)
  Avgiften för 12 units är för närvarande 4092 USD (ca 37 100 SEK) per termin.
 • Certificate (1 år)
  Avgiften är inte helt satt ännu men bör ligga i närheten av en Study Abroad termin på 4092 USD (ca 37 100 SEK).
 • Associate’s Degree (2 år)
  Avgiften för 15 units är för närvarande 5115 USD (ca 46 300 SEK) per termin.

Övriga avgifter

Följande avgifter tillkommer:

 • Ansökningsavgift: 54 USD (ca 500 SEK).
 • Wave Week: 55 USD (ca 500 SEK).
 • Obligatorisk försäkring: 718 USD (ca 6 500 SEK) per termin.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Santa Barbara City College betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Santa Barbara City College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Santa Barbara City College, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.