Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Musicians Institute, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Los Angeles
1 termin till 4 år
Heltid
Ibland
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Los Angeles
januari 2021

Musicians Institute, Blueberry College & Universitet

Studera musik mitt på Hollywood Boulevard

Prestigefyllda Musicians Institute (MI) är en av världens främsta musikskolor med fokus på Contemporary Music. Universitetet ligger mitt bland stjärnorna på Hollywood Boulevard i centrala Los Angeles. När Musicians Institute grundades i Los Angeles 1977 så bröt de ny mark inom Contemporary Music och har sedan dess legat i framkant i industrin. Många liknande institut världen över hämtar inspiration från MI men det är ingen som har samma prestige och kvalité som originalet i Los Angeles. Väljer du att studera musik utomlands på Musicians Institute kommer du studera precis där branschen är som allra hetast. Stora artister rekryterar till och med studenter direkt från utbildningarna!

Många studenter väljer att fortsätta sina musikkarriärer efter utbildningen som egna artister, musiker, producenter, managers eller låtskrivare. Musicians Institute är ett utmärkt forum för att knyta värdefulla kontakter i musikbranschen! Varje år kommer stora artister och band till Musicians Institute för att hitta musiker. Bland annat Offspring, Ashlee Simpson, The Veronicas, Gwen Stefani, Missy Elliot, BRMC och Hoobastank för att nämna några har rekryterat musiker direkt från MI.

Toppmodern musikutrustning

Skolan har modern utrustning i toppkvalité och klassrummen, inspelningsstudios, replokaler, konserthallar med mera är utspridda på 60 000 kvadratmeter. Som student har du tillgång till skolans huvudbyggnad med replokaler och utrustning 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, så det är aldrig för sent att komma in och repa.

Stanna kvar i USA ett år efter examen

På Musicians Institute har du valfriheten att välja mellan såväl fristående kurser som hela utbildningar från ett till fyra år. Om du tar en Associate eller Bachelor’s Degree så kan du ansöka om att stanna kvar i USA i ett år efter att din utbildning har avslutats för att jobba eller söka jobb. Det kan vara det perfekta sättet att kickstarta din karriär om du har knutit kontakter eller blivit medlem i ett band under studietiden.

För mer information om Musicians Institute, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Musicians Institute ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Vid antagning till ett Bachelorprogram skriver studenten inträdesprov.

Utbildningar

Certificate – 2 till 4 terminer

Dessa längre utbildningar fokuserar på modern populärmusik men ger även den akademiska biten med traditionell musikteori. Målet är att studenten ska mogna som artist och få de verktyg som behövs för att sedan kunna lyckas i musikindustrin. Intensiva och kreativt utmanande utbildningar inom följande områden:

 • Trummor
 • Gitarr
 • Bas
 • Keyboard
 • Sång
 • DJ Performance & Production
 • Music Business
 • Audio Engineering
 • Independent Artist
 • Guitar Craft

Associate Degree – 1,5 till 2 år

Musician Institutes Associate of Arts in Performance Degree på 1,5 – 2 år (6 quarters) ger dig den tekniska kompetensen, musikaliska förståelsen och erfarenhet av live shows som du behöver för att kunna lyckas som professionell musiker. I detta program kan du välja mellan följande inriktningar:

 • Bas
 • Trummor
 • Gitarr
 • Keyboard
 • Sång

Om du vill kan du kombinera ovanstående med en av de nedanstående inriktningarna:

 • Audio Engineering
 • Independent Artist Program
 • Music Business
 • Guitar Craft

Bachelor Degrees – 3 till 4 år

Musicians Institute erbjuder även längre utbildningar på 3 till 4 år, Bachelor Degrees. Du kan välja på följande:

 • Bachelor of Music in Performance (Contemporary Styles) är fyra år (12-14 quarters) programmet kan läsas med inriktningarna bas, trummor, gitarr, keyboard eller sång.
 • Bachelor of Music in Songwriting and Production, programmet är utformat för att ge dig den nödvändiga kunskapen, verktygen och färdigheterna för att få din eftertraktade karriär inom musik.
 • Bachelor of Music in Composition (Scoring for Visual Media Program) är ett fyraårigt program som ämnar att ge dig en karriär som kompositör för soundtracks för visuell media som exempelvis film, TV, animation eller spel.

Master Degree – 1 till 2 år

Om du har en Bachelor Degree och skulle vilja utveckla den till en Master erbjuder MI studenter en Master of Music in Performance med inriktning på antigen Electric Bass, Drum, Guitar, Keyboard eller Vocal.

Kostnader

Studiemedel

De flesta utbildningarna på Musicians Institute är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musicians Institute, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musicians Institute, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: