Visa studentum.se som: Mobil

Michigan State University, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Lansing
1 till 2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Lansing
Vår

Lansing
Höst

Michigan State University, Blueberry College & Universitet

Ett universitet med oslagbart sportutbud

Det finns inte många universitet i USA där du kan uppleva det äkta amerikanska studentlivet som på Michigan State University (MSU). Universitetet i den mysiga studentstaden Lansing i Michigan är ett av USA:s största med över 50 000 studenter. Michigan State University är ett högt rankat universitet som både har fina akademiska meriter och ett närmast oslagbart sportutbud. Idrotten har en självklar plats här och få universitet kan mäta sig med MSU på det området. Här älskar man verkligen sina Michigan State Spartans!

Våra studenter som åkt på ”The American Semester” här i 1 till 2 terminer har varit otroligt nöjda. Ta chansen du också!

Sportgalna Michigan State University

Utöver de akademiska resultaten är även sport av högsta prioritet på MSU. Hela staden hejar hysteriskt på Michigan State University Spartans som är ett av USA:s mest framstående lag inom både amerikansk fotboll, basket och ishockey. Snittpubliken för fotbollslaget är 72 000 åskådare per match och ljudnivån på Spartan Stadium vet inga gränser när det är dags för match.

Universitet med rik historia

Michigan State University grundades 1855 och är ett anrikt universitet som utbildar studenter i akademisk toppklass. Universitetets campus är bland de största i USA och det är imponerande att bara ströva runt på campusområdet och ta in de fina gamla byggnaderna som blandas med modern teknik i både klassrum och forskningslokaler. Skolan har runt 50 000 elever och fler än 10 000 anställda. MSU var även det första universitetet i USA som var ”land-granted” vilket betyder att de äger sin egen mark. Det är relativt få universitet som gör det i USA och därför har skolan i uppgift att i utbyte uppfylla ett flertal punkter. Bland det viktigaste är att kämpa för att ta ansvar för sociala aspekter, jämlikhet och bidra med bättre utbildning för människorna i staten.

För mer information om Michigan State University, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Michigan State University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg och ha minst VG/C i engelska B/6 alternativt kunna visa upp ett TOEFL-resultat på minst 79. Även ett Cambridge Advanced Certificate eller Cambridge Proficiency Certificate kan användas. Har du läst en gymnasieutbildning på engelska alternativt kurser på en högskola/universitet där undervisningsspråket var engelska har du stora chanser att slippa visa upp TOEFL.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Här erbjuds du kurser av hög kvalitet inom över 200 olika ämnesområden. Unikt är att Michigan State University är ett av de få universiteten som välkomnar fristående studenter att ta kurser inom Law om du idag studerar juridik i Sverige. Här hittar du också kurser om du vill jobba med djur och bli veterinär. Välj fritt dina kurser inom bland annat:

  • Business
  • Agriculture
  • Computer Science
  • Economics
  • Engineering
  • Graphic Design
  • Journalism
  • Law
  • Natural Science

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Michigan State University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Michigan State University, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Michigan State University, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: