Visa studentum.se som: Mobil

Hawaii Pacific University, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Honolulu
1 termin till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: 2020-01-21 - Honolulu

Hawaii Pacific University, Blueberry College & Universitet

Få en äventyrlig studieupplevelse på Hawaii!

Varmt välkommen till Stilla havets pärla Hawaii och till ett av USA:smest mångkulturella universitet – Hawaii Pacific University i huvudstaden Honolulu. Här pluggar ca 5 000 studenter från jordens alla hörn och universitetet och lärarna håller riktigt hög nivå. Utanför dörren har du vackert väder, storslagna upplevelser i alla väderstreck. Här finns ett obegränsat utbud av utomhusaktiviteter och några av världens bästa surfstränder. Enligt lokalbefolkningen var det just här som surfingen en gång uppfanns. Du som vill ha stadsliv behöver inte heller bli rastlös, Honolulu är en vibrerande stad med mängder av restauranger, barer och shopping.

Vi rekommenderar Hawaii Pacific University till dig som vill få en spännande, annorlunda och äventyrlig studieupplevelse utomlands men som också vill ha en riktigt bra utbildning till ett bra pris. Här har du även möjlighet att som Blueberry-student få stipendier och därmed en rabatt på kursavgiften. Det här är verkligen ett personligt och familjärt universitet där våra studenter brukar trivas som fisken i vattnet! Speciellt masterprogrammen på Hawaii Pacific University har fått mycket beröm.

Ett annorlunda universitet i USA

Hawaii Pacific University grundades år 1965 och är idag ett av Hawaiis ledande universitet. På detta privata och icke-vinstdrivande universitet går omkring 5000 studenter från Hawaii och studenter med härkomst från USA:s 50 delstater och cirka 65 av världens alla länder. I en kombination av samarbete, kommunikation och vänskap, liksom ett ömsesidigt förtroende, innovation och engagemang genererar detta enormt mångkulturella universitet en gemenskap utan motstycke.

Hawaii Pacific University arbetar ständigt för att bevara de värderingar och den vision som man vill stå för, och understryker att oberoende av etnicitet, kön, religion, ålder, hudfärg och funktionshinder ska studenter och lärare kunna utmärka sig. Med dessa grundvärderingar är det inte helt förvånande att universitetet har mottagit flera utmärkelser, bland annat för akademisk kvalitet och för deras fokus på en internationell mångfald bland studenter och lärare samt att de erbjuder rimliga priser för deras privata utbildningar.

Universitetet har totalt 1600 lärare som håller hög akademisk nivå och kompetens inom sitt område. HPU fokuserar på att lära ut i små klasser, bevara betydelsefulla akademiska program, mångfald bland studenter och lärare men framförallt att eleverna behandlas på lika villkor och får den personliga uppmärksamhet som de är i behov av. Läroplanen hos Hawaii Pacific University bygger på mångfald och har skapats genom amerikanska utbildningstraditioner i kombination med ett globalt perspektiv, ett socialt ansvar och ett rigoröst intellektuellt engagemang.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Hawaii Pacific University ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska B/6. Du kan också bli antagen om du har MVG/B i engelska A/5.

Har du ett GPA på 3.0 eller högre från gymnasiet i Sverige har du stor chans att få stipendium på HPU.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

En termins heltidsstudier på Hawaii Pacific University innebär att du läser 15 credits eller units vilket motsvarar cirka 5 kurser och 30 svenska högskolepoäng, minimum antal credits för en termin är 12. Du kommer däremot behöva söka 8-9 kurser för att universitetet ska kunna se dina andra val om det skulle vara så att dina förstaval redan är fulla. Universitetet har utbildningar och kurser inom ämnesområden som Biochemistry, Business, Communication Studies, Environmental Science, Hospitality and Tourism Management, Marine Biology, Oceanography och Psychology.

Bachelor’s Degree – 4 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan HPUs Bachelor Degree vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. Hawaii Pacific University erbjuder 50 olika kandidatutbildningar.

Master’s Degree – 1 till 2 år

Oavsett om du har läst ett kandidatprogram i Sverige eller på HPU har du möjlighet att förlänga din vistelse i Hawaii genom att studera ett Masterprogram. Med en Master Degree fördjupar du dina kunskaper och får en internationell examen som fungerar vart du än vill jobba i världen.

Kostnader

 • Study Abroad (1-2 terminer)
  Avgiften är för närvarande från 13 500 USD (ca 122 200 SEK) per termin.
  Svenska studenter får automatiskt ett stipendium som ger avdrag på 5500 USD. Med avdrag av stipendiesumman blir kostnaden 8000 USD per termin (ca 72 400 SEK).
 • Bachelor Degrees (4 år)
  Avgiften är för närvarande från 13 500 USD USD (ca 122 200 SEK) per termin.
  Svenska studenter får automatiskt ett stipendium som ger avdrag på 5500 USD. Med avdrag av stipendiesumman blir kostnaden 8000 USD per termin (ca 72 400 SEK).
 • Master Degrees (1-2 år)
  Avgiften är för närvarande från 1125 USD (ca 10 200 SEK) per credit, för att studera heltid behöver du studera 9-12 credits.

Stipendium

På Hawaii Pacific University har våra svenska studenter möjlighet till stipendier för både Bachelor och Master. Ibland får även Study Abroad studenter stipendium. Stipendierna beräknas på dina betyg om du söker för en Master utbildning. Hör gärna av dig till oss på Blueberry för mer information om hur detta fungerar.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Hawaii Pacific University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Hawaii Pacific University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

BLUEBERRY - Studera i USA

BLUEBERRY - Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hawaii Pacific University, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i USA


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Hawaii Pacific University, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.