Visa studentum.se som: Mobil

Foothill College & De Anza College, Blueberry College & Universitet

Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Silicon Valley
1 termin till 2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Silicon Valley
april 2021

Silicon Valley
september 2021

Silicon Valley
januari 2022

Foothill College & De Anza College, Blueberry College & Universitet

Studera i Kalifornien!

Community Colleges. De ligger i Silicon Valley nära San Francisco i Kalifornien. Skolorna är erkända för en hög akademisk nivå, bra kurspris och små klasser. De är helt enkelt mycket bra skolor att starta sin akademiska bana i USA på. Här har bland annat skådespelerskan Teri Hatcher och Steve Wozniak, en av grundarna till Apple, studerat.

Grunden till systerskolorna

Foothill College grundades år 1957 och några år senare föddes dess systerskola De Anza. Tillsammans har de båda skolorna ungefär 44 000 studenter. Foothill & De Anza är Community Colleges vilket innebär att du kan läsa de två första åren av en fyraårig Bachelor’s Degree här. Skolorna har transferavtal med många topprankade universitet såsomUniversity of California Berkeley,University of California Los Angeles(UCLA), Stanford University, University of South California, Harvard samtColumbia University. Ca 1 200 internationella studenter gör årligen en transfer till någon av dessa skolor från Foothill & De Anza. Detta gör dem till de högst rankade collegen i hela Kalifornien när det gäller transfersiffror.

Inspirerande läge i Silicon Valley

Foothill & De Anza är belägna i hjärtat av IT-industrins mecka Silicon Valley. Här har bland annat Google, Apple, Facebook och många andra erkända IT-företag sina huvudkontor. Foothill College ligger i Los Altos Hills och systercolleget De Anza i Cupertino. Området erbjuder 300 soldagar per år med en medeltemperatur på 21 grader året om. De härliga stränderna vid Stilla havet har du på behagligt avstånd och du har möjlighet till en aktiv fritid. Skolorna ligger dessutom bara cirka 45 minuter med bil söder om San Francisco så du kan även upptäcka allt vad denna populära stad har att erbjuda.

På campusområdet hittar du skolans egna pooler, idrottshallar, gym, samt friidrottsarena. Då skolorna ligger i Silicon Valley är det inte förvånande att faciliteterna håller mycket hög klass. Skolan har inte oväntat mycket bra utbildningar inom IT.

För mer information om Foothill College & De Anza College, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Foothill eller De Anza College ska du ha gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. 

På Foothill & De Anza College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta Blueberry så hjälper de dig.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 3 terminer

Som Study Abroad-student på Foothill eller De Anza College läser du valfria, fristående kurser. Terminerna är uppdelade i quartersystem där varje termin är 11-12 veckor lång. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin under minst två terminer. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram utifrån skolans urval av kurser.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ för dig. Du väljer då en Major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är obligatoriska i din Major men du har även möjlighet att göra en del egna val. På dessa program läser du vanligtvis 15 units per termin.

Efter en Associate’s Degree kan du läsa vidare för att ta de två sista åren i en Bachelorexamen på ett universitet i USA eller Kanada.

För dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg

På Foothill & De Anza College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Foothill College & De Anza College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i USA

Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Foothill College & De Anza College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i USA

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Foothill College & De Anza College, Blueberry College & Universitet från Studera i USA, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: