Visa studentum.se som: Mobil

Edmonds Community College, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Seattle
1 termin till 2 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: Januari, april, juli, september - Seattle
Mässa
2019-09-21

Edmonds Community College, Blueberry College & Universitet

Prisvärt alternativ för dig som vill studera i USA

Edmonds Community College (EdCC) grundades 1967 och är beläget i Lynnwood i utkanten av mysiga, trevliga och vackra Seattle. Colleget kännetecknas av vänliga och engagerade lärare och EdCC har många gånger röstats fram bland de mest ”student friendly” collegen i västra USA. EdCC är ett Community College och alltså ett prisvärt studiealternativ för dig som vill till USA. Du kan läsa en Associate’s Degree på två år eller åka som Study Abroad-student.

Edmonds Community College kan även ta emot dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg!

Stort utbud av program och kurser

På Edmonds Community College väljer du mellan 75 olika studieinriktningar. Efter din avslutade Associate’s Degree kan du slutföra din Bachelor’s Degree (ytterligare två studieår) på ett amerikanskt universitet. Colleget har transferavtal med alla statliga universitet i Washington State men också med flera universitet i Kalifornien.

Du studerar tillsammans med 20 000 studenter, varav 1250 är internationella från 70 olika länder. EdCC är måna om sina internationella studenter och har ett internationellt kontor dit du kan gå och få hjälp med allt från kursval och terminsavgift till visumfrågor.

Studentlivet i Seattle

Seattle är staten Washingtons största stad och med sin utbredda kaffekultur beskrivs staden som ”Capital of Coffee”. Det här är en av USA:s absolut vackraste städer och som student har du obegränsat med både natur- och kulturupplevelser att njuta av. Fina stränder hittar du några minuter från skolan och Vancouver ligger endast 1,5 timme bort. Musikscenen är urstark och det är ingen slump att både Nirvana, Foo Fighters och Pearl Jam kommer från Seattle.

Ansökan

Förkunskapskrav

Det här är en av få skolor där du har stor chans att komma in även utan fullständiga gymnasiebetyg. Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt kurser och program. För att bli antagen till Edmonds Community College ska du ha gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A eller B/5 eller 6.

Sista ansökningsdatum

Edmonds Community College har inget sista ansökningsdatum men vi rekommenderar att man söker cirka 3-4 månader innan kursstart för att hinna med visumprocessen.

Utbildningar

Study Abroad – 2 till 3 terminer

Som Study Abroad-student på EdCC läser du valfria, fristående kurser. Terminerna är uppdelade i quartersystem där varje termin är 11-12 veckor lång. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin under minst två terminer. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram utifrån colleget urval av kurser.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan ett degreeprogram vara ett bra alternativ för dig. Du väljer då en Major (huvudämne) och söker in till ett specifikt program. Ett flertal kurser är obligatoriska i din Major men du har även möjlighet att göra en del egna val. På dessa program läser du vanligtvis 15 units per termin.

Efter en Associate’s Degree kan du läsa vidare för att ta de två sista åren i en Bachelorexamen på ett universitet i USA eller Kanada.

För dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg

På Edmonds Community College har du stor chans att bli antagen även om du saknar fullständiga gymnasiebetyg och högskolebehörighet här i Sverige. Kontakta oss om du vill veta mer.

Kostnader

  • Study Abroad (1-3 terminer)
    Avgiften för 12 units per quarter/termin är för närvarande 2971 USD (ca 26 900 SEK).
  • Associate’s Degree (2 år)
    Avgiften för 16 units per quarter/termin är för närvarande 3213 USD (ca 29 100 SEK).

Övriga avgifter

Följande avgifter tillkommer:

  • Ansökningsavgift: 50 USD (ca 500 SEK).
  • Orientation Fee: 50 USD (ca 500 SEK).
  • Försändelse av visumunderlag: 35 USD (ca 400 SEK).
  • Obligatorisk försäkring: 245 USD (ca 2 300 SEK) per quarter.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Edmonds Community College betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Edmonds Community College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

BLUEBERRY - Studera i USA

BLUEBERRY - Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i USA och visa alla utbildningar.

Mässa

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 – Träffa college & universitet från hela världen!

Blueberry Öppet hus 21/9 2019 - Möt college och universitet från hela världen i Stockholm!

Tid: Lördagen den 21 september. Kl. 12.00 öppnar portarna.
Plats: GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)
Vad: Blueberrys årliga Öppet hus närmar sig och där du får chansen att träffa våra spännande college och universitet från USA, Australien, Kanada, Nya Zeeland och England. 

Läs mer och anmäl dig till HÄR redan idag så bjuder vi på blåbärssmoothie och även goodiebags så långt lagret räcker!

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-09-21    Tid:   12:00 - 15:00 GT 30 på Grev Turgatan 30 i Stockholm (vid Östermalmstorg T-bana)

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Edmonds Community College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i USA


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Edmonds Community College, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.