Visa studentum.se som: Mobil

Berkeley College, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
New York
Från 1 termin upp till 4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
New York
januari 2020  (Engelska)
april 2020  (Engelska)
september 2020  (Engelska)

Berkeley College, Blueberry College & Universitet

BerkleyStudera på Berkeley College i New York. Berkeley College är det perfekta valet för dig som vill studera utomlands mitt i världsmetropolen New York.

Plugga i New York

Berkeley College är ett Business College där du kan läsa yrkesinriktade utbildningar på 2 till 4 år inom ämnen som Business, Fashion Marketing och Management. Praktik ingår dessutom i utbildningarna. Det finns också möjlighet att läsa en eller två terminer som Study Abroad-student vid skolan. Kommer du direkt från gymnasiet kan det finnas möjlighet för dig att tillgodoräkna kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.

Om Berkeley College

Berkeley College har funnits sedan 1931 och är ett mycket populärt college i New York. Här läser studenter från hela USA tillsammans med internationella studenter från över 100 olika länder. Klasserna är små och mycket uppmärksamhet ges till varje enskild student. Lärarna har professionell erfarenhet kombinerat med goda akademiska kvalifikationer.

Totalt läser ungefär 5000 studenter på Berkeley varav 900 är internationella. Skolan har sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. Midtown Manhattan Campus på East 43rd Street är skolans största och mest populära. Här läser cirka 1700 studenter i två byggnader i närheten av Grand Central Station och Fifth Avenue.

Varför ska du välja Berkeley College?

4 skäl att studera på Berkeley College

  • Unik chans att studera utomlands i hjärtat av New York.
  • Möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från gymnasiet och därmed förkorta din studietid.
  • Möjlighet att göra din Bachelor på 3 istället för 4 år.
  • Internship ingår i din utbildning.

Utbildningar som ger jobb på flera olika campus

Utbildningarna på Berkeley College gör dig väl förberedd inför yrkeslivet. Berkeley College har ett nära samarbete med många olika företag och den sista terminen innehåller arbetspraktik (internship).

Över 90% av studenterna som tar examen från Berkeley får jobb inom det ämnesområde som de är utbildade för. Skolan kan även hjälpa dig att hitta ett arbete efter det att din utbildning är klar.

Vilka utbildningar finns det?

I samarbete med Berkeley College erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Study Abroad – 1 till 2 terminer.
  • Associate’s Degree – 1,5 till 2 år.
  • Bachelor’s Degree – 3 till 4 år.

Så ansöker du

För att bli antagen till Berkeley College ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 61 eller en IELTS-examen med minst 5.5. Du kan även göra Berkeleys egna test på deras kontor i Stockholm.

När är sista dagen att söka? 

Sista ansökningsdag är 3-4 månader innan kursstart men de rekommenderar att man söker så tidigt som möjligt för att hinna med visumprocessen.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Examen & Intyg

Study Abroad (fristående kurser 1-2 terminer), Associate's Degree och Bachelor's Degree.

Kostnader

Utbildningarna på Berkeley College är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Se Blueberrys hemsida för information om terminsavgifter och andra kostnader.

Stipendium

På Berkeley College kan du som söker till något av skolans degreeprogram även ansöka om stipendium. Chansen är ganska stor att få ett stipendium som täcker 10-25% av dina terminskostnader. För att bibehålla stipendiet måste du få minst betyg B på alla dina kurser. Skicka in stipendieansökan tillsammans med din ansökan.

BLUEBERRY - Studera i USA

BLUEBERRY - Studera i USA

Studera i USA

Det finns tusentals anledningar att studera på college eller universitet i USA. Till exempel är en examen från ett amerikanskt universitet en av världens mest prestigefyllda och väger tungt på CV:t. Många svenskar drömmer också om Kaliforniens soliga stränder som verkligen...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Berkeley College, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i USA


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Berkeley College, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.