Visa studentum.se som: Mobil

BIMM Berlin, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Tyskland
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Berlin, Hamburg
1 till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Berlin
oktober 2019 
Hamburg
oktober 2019 

BIMM Berlin, Blueberry College & Universitet

Plugga musik på berömd högskola i Tyskland

Studera musik utomlands på oerhört välrenommerade musikhögskolan BIMM (British & Irish Modern Music Institute) i Berlin! Du kan även studera i London, Brighton, Bristol och Manchester i England eller i Dublin (Irland). Nu har BIMM även öppnat ett campus i Hamburg. BIMM Berlin erbjuder 3-åriga bachelorutbildningar i modern musik för dig som vill ha en karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, Songwriting och Music Business. Förutom att bli till exempel artist, låtskrivare eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen. Du kan både läsa hela utbildningen i Berlin eller fortsätta utbildningen på BIMM i London för år 2 och 3.

Mängder av kända tidigare studenter

BIMM är Europas största och ledande musikhögskola inom modern musik. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 80 % av skolan examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra. Några välkända musiker som studerat på BIMM tidigare är James Bay, George Ezra, Tom Odell och medlemmarna i The Kooks. Andra alumner spelar med några av världens största artister som exempelvis Adele, One Direction, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue.

Lärare i världsklass

Lärarna på BIMM Berlin håller riktigt hög nivå och har själva lång erfarenhet av musikbranschen. Många har själva varit med i kända band eller spelat med kända band och artister. BIMM Berlin är det senaste tillskottet bland BIMMs campus.

Utbildningar

Bachelor of Arts – 3 årBA (Hons) in Songwriting

Lär dig av de bästa och bli professionell låtskrivare i Berlin.

BA (Hons) in Professional Musicianship

Du väljer att inrikta dig på sång eller ett av instrumenten bas, trummor eller gitarr. BIMM erbjuder mycket praktiska utbildningar där du kommer utvecklas riktigt snabbt och få fart på din karriär som musikartist!

  • BA (Hons) in Professional Musicianship (Vocals/sång)
  • BA (Hons) in Professional Musicianship (Bass)
  • BA (Hons) in Professional Musicianship (Drums)
  • BA (Hons) in Professional Musicianship (Guitar)

BA (Hons) in Music Business

Du kommer att få lära dig hur den moderna musik- och eventindustrin fungerar och samtidigt få en en akademisk utbildning inom business och management. Du får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events som till exempel festivaler och klubbkvällar. Detta är en utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet.

Bachelor of Music Production

Denna utbildning är din chans att utvecklas som musikproducent och du får möjligheten att lära dig inom både studio- och liveinspelning, songwriting, live sound, project management och vässa dina färdigheter inom business –  flera aspekter som behövs för att lyckas i musikbranschen! En viktig del i utbildningen som kommer att ge dig en god grund inför arbetslivet är fokus som ligger på konsten att nätverka och samarbeta. Du kommer att samarbeta med andra studenter på BIMM på olika program som BA (Hons) Songwriting, BA (Hons) Professional Musicianship och BA (Hons) Music Business.

Kurspriser

  • Bachelor of Arts i Tyskland (3 år)
    7450 EUR (ca 77 900 SEK) per år.
  • Certificate program, ej Music Production (1 år)
    8950 EUR (ca 93 600 SEK)

Övriga avgifter

Utöver kurspriset tillkommer en summa för att inskaffa material på Bachelorprogrammen. Summan för detta beror på inriktning.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på BIMM Tyskland betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på BIMM Berlin är berättigade till studiemedel från CSN.

Kursstart och förkunskaper

Utbildningarna på BIMM i Tyskland startar i början på oktober varje år. Universitetet håller introduktionsdagar strax innan start som är obligatoriska för alla studenter.

Förkunskapskrav

För att bli antagen till BIMM ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0, för vissa program behövs en overall score på 6.5. Kontakta oss för mer information.

Audition/Demo

Vi skickar mer information om vad som gäller efter att vi mottagit din ansökan till Blueberry.

BLUEBERRY - Studera i Tyskland

BLUEBERRY - Studera i Tyskland

Studera i Tyskland

Tyskland är Västeuropas folkrikaste land med sina över 90 miljoner invånare. Här finns allt från små charmiga korsvirkesbyar till riktigt stora städer som Berlin, Hamburg, München och Frankfurt. Du hittar även fina sandstränder, dramatiska alper och böljande vinlandskap där exempelvis Riesling odlas. Tyskland...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Tyskland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIMM Berlin, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Tyskland


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu


Beställ information

För att få mer information om BIMM Berlin, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.