Visa studentum.se som: Mobil

Studera i Tyskland

Tyskland är Västeuropas folkrikaste land med sina över 90 miljoner invånare. Här finns allt från små charmiga korsvirkesbyar till riktigt stora städer som Berlin, Hamburg, München och Frankfurt. Du hittar även fina sandstränder, dramatiska alper och böljande vinlandskap där exempelvis Riesling odlas. Tyskland är ett stort och mångfacetterat land som bjuder på så mycket mer än många tror. Tro oss, du kommer bli överraskad!

Ordentlig mat och massor av öl

I Tyskland gillar man ordentlig mat som kan liknas vid den svenska husmanskosten och att tyskarna gillar öl är knappast någon hemlighet. Tyskarna är också mästare på stora kulturevenemang och kronan på verket är för många ölfestivalen Oktoberfest i München. Metropolen Berlin är också känd för sin starka och alternativa kultur- och musikscen. Passande nog är det i Berlin du kan studera film (på Met Film School Berlin) och musik (på BIMM Berlin).

Lång och händelserik historia

Landet har en lång och händelserik historia som ständigt gör sig påmind. Tysklands roll i andra världskriget har satt djupa spår i den tyska folksjälen och skapar en slags mystisk och dramatisk atmosfär som du inte hittar någon annanstans. Inte minst finns det en stor mängd viktiga kvarlevor, monument och minnesmärken som är absoluta måsten för den historieintresserade.

Efter kriget delades Tyskland upp i kapitalistiska Västtyskland och kommunistiska Östtyskland. Rakt igenom Berlin gick Berlinmuren som du fortfarande kan se delar av i huvudstaden. Den starka kontrasten mellan öst och väst gör Berlin till en oerhört intressant och ovanlig stad att uppleva!

Europas motor

Tyskland är lite av Europas motor med sin starka ekonomi och sitt stora inflytande på politiken. Näringslivet och industrin är mycket välmående och väldigt många framgångsrika företag kommer från Tyskland. Bara i bilbranschen hittar du bland annat Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Volkswagen och Opel.


För mer information om Studera i Tyskland , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

College och universitet i Tyskland

Nedan listas alla college och universitet Blueberry erbjuder i Australien. Klicka dig in och läs mer om skolorna och hitta den skolan som passar dig bäst! 

BIMM Berlin

Met Film School Berlin

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Studera i Tyskland

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Tyskland


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu


Beställ information

För att få mer information från Studera i Tyskland , fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.