Visa studentum.se som: Mobil

Studera i Schweiz

Schweiz är ett av de länder i Europa som har en landgräns mot flest andra länder, slagna av Ungern och Serbien med 7 respektive 8 grannländer. Med 8 miljoner invånare ligger landet i centrum för många av världens internationella organisationer, organisationer så som FN, Röda Korset, WTO Världshandelsorganisationen och World Economic Forum har huvudkontor i landet. Schweiz är ett land som har starka kopplingar och goda karriärmöjligheter inom politik, business, bank och finansbranschen, internationella samarbeten och diverse organisationer. Schweiz huvudstad är Bern men landets största städer är Zürich, Geneve, Basel och Lausanne.

Den Schweiziska naturen

Schweiz ligger i Centraleuropa och är till största delen beläget i alpregionen. Landet är en av Europas mindre stater med en yta på 41 000 km², något större än Skåne och Småland sammanlagt. Det schweiziska klimatet domineras av vindar från Atlanten i väst, vindar från Medelhavet i söder, vindar från Ungern och Asien i öst och mellaneuropeiska lågtryck i norr. Under sommaren ligger medeltemperaturen mellan 18 och 20 grader i dalarna och runt 10 grader uppe i bergen. Sommartid brukar gränsen för minusgrader ligga kring 3 000 m ö.h.

Med sitt bergiga landskap har Schweiz många dalgångar med djupa, långsmala sjöar. I sydväst gränsar landet till Lake Geneva och i norr till Lake Constance. Lake Neuchâtel är med en areal av 218 km² den största av de insjöar som i sin helhet ligger i Schweiz.

Schweizisk mat – rösti, bröd och ost!

Det schweiziska köket består av en mängd maträtter från olika regioner. Influenser har kommit från grannländer såsom det italienska, tyska och franska köket. Maten är ofta näringsrik och hälsosam med många osträtter och brödsorter, mums! Fonduer av olika sorters är populära i landet och även potatisrätten Rösti härstammar från Schweiz.


För mer information om BLUEBERRY - Studera i Schweiz, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Ekonomi
Företagsekonomi Ort
Geneva Business School, Blueberry College & Universitet Geneve

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med BLUEBERRY - Studera i Schweiz

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Schweiz

Geneve

Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om BLUEBERRY - Studera i Schweiz via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.