Visa studentum.se som: Mobil

Monash University Malaysia, Blueberry College & Universitet

BLUEBERRY - Studera i Malaysia
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Kuala Lumpur
1 termin till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: juli, februari - Kuala Lumpur

Monash University Malaysia, Blueberry College & Universitet

Hög utbildningsnivå - låga levnadsomkostnader 

Monash University Malaysia är den malaysiska delen av Monash University som kommer från Melbourne i Australien. Monash är ett universitet i världsklass och tillhör det prestigefyllda Group of Eight, ett nätverk för de främsta universiteten i Australien och Australiens motsvarighet till Ivy League i USA.

Monash University Malaysia ligger i Malaysias energiska och moderna huvudstad Kuala Lumpur. Universitetet har snabbt blivit mycket populärt bland svenskar som vill åka på Study Abroad 1-2 terminer och studera till exempel Business eller Engineering. Det är inte så konstigt eftersom universitetet håller hög nivå och dessutom är väldigt prisvärt. Utbildningsnivån är lika hög som i Australien men kurspriserna och levnadsomkostnaderna är betydligt lägre.

Campuset

Monash University Malaysias campus i Kuala Lumpur öppnade 1998 och var då det första utländska universitetet i Malaysia. Campuset är modernt med utmärkta faciliteter som studentboende, sportanläggningar, datasalar, post och bank, studenthälsovård, affärer, restauranger, barer och caféer.

De flesta studenterna väljer att bo i anslutning till campuset på Sunway Monash Residence. Tennisbanorna, swimmingpoolen och restaurangerna som hör till brukar vara väldigt uppskattade av studenterna.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Monash University Malaysia ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 90 eller en IELTS-examen med minst 6.5. Du behöver även skriva något av dessa tester ifall dina gymnasiebetyg är mer än fem år gamla. Om du ska läsa Study Abroad ska du även läsa eller ha läst på universitet tidigare.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag till hösten är den 15 april för höstterminen och 1 november för vårterminen. Vi rekommenderar dock att du söker minst 6 månader innan terminsstart för att hinna med visumet och alla steg i processen.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Om du redan är inskriven vid ett svenskt universitet och har studerat minst ett år kan du även läsa valfria fristående kurser under en eller två terminer inom Study Abroad-programmet. Du läser då vanligtvis fyra kurser per termin, motsvarande 24 credits. Detta är optimalt för dig som vill uppleva en ny kultur, vidga dina vyer och samtidigt läsa kurser som kan ingå i din framtida examen.

Internship

Om du studerar en termin study abroad finns även möjlighet att ta ett internship i Malaysia under oftast 3 månader. Är du intresserad av det här så kontakta oss!

Som Study Abroad-student kan du välja bland ett stort antal kurser och skräddarsy ditt eget program. Här är ett exempel på kurser för ekonomistudenter:

 • International Management (6 credits points).
 • Human Resource Management (6 credits points).
 • Introduction to e-Business (6 credits points).
 • International Financial Management (6 credits points).

Bachelor’s Degree – 3 till 4 år

Monash University erbjuder Bachelor Degrees inom följande områden i Kuala Lumpur:

 • Business
 • Arts & Social Sciences
 • Information Technology
 • Medicine & Health Sciences


Utvalt program: Bachelor of Business & Commerce

Utbildningarna inom Business på Monash University har precis som universitetets andra utbildningar ett stort fokus på att studenterna efter utbildningen ska vara eftertraktade på arbetsmarknaden. Du lär dig skapa innovativa lösningar till problem, tillämpa teoretiska färdigheter på affärslivet samt konsten i hur du kommunicerar med din omgivning.

Majors som Sunway campus erbjuder inom Bachelor of Business:

 • Accounting and Finance
 • Business Law
 • Econometrics and Business Statistics
 • Economics
 • Management
 • Marketing


Master’s Degree – 1 till 2 år

Du kan även studera till en Master’s Degree på 1-2 år ifall du redan har en Bachelor’s Degree.

Kostnader

 • Study Abroad på kandidatnivå (1-2 terminer)
  20 000 MYR (ca 43 600 SEK) per termin (24 credits).
 • Study Abroad på masternivå (1-2 terminer)
  21 000 MYR (ca 45 800 SEK) per termin (24 credits).
 • Bachelor’s Degree (3-4 år)
  Från 20 212 MYR (ca 44 100 SEK) per termin.
 • Postgraduate Degree (1-2 år)
  Från 19 050 MYR (ca 41 600 SEK) per termin.

Övriga avgifter

Observera att du även betalar en Student Pass Application fee på 1860 MYR (ca 4 100 SEK) i samband med att du accepterar din plats på skolan. Denna täcker Processing Fee, Student Pass Fee, Medical and Health Insurance och Medical Screening.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Monash University Malaysia betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Monash University Malaysia är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

BLUEBERRY - Studera i Malaysia

BLUEBERRY - Studera i Malaysia

Studera i Malaysia 

Malaysia i Sydostasien är Thailands södra granne och här kan du räkna med värme, paradisstränder och riktigt god mat! Malaysia är ett toppmodernt asiatiskt land med stora framtidsplaner och frodig djungel. Malaysia består av Malacka-halvön samt de två delstaterna Sabah...


Läs mer om BLUEBERRY - Studera i Malaysia och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Monash University Malaysia, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

BLUEBERRY - Studera i Malaysia


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu

Beställ information

För att få mer information om Monash University Malaysia, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.