Visa studentum.se som: Mobil

Vancouver Island University, Blueberry College & Universitet

Studera i Kanada
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Vancouver
1 termin till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Januari, september - Vancouver

Vancouver Island University, Blueberry College & Universitet

Vancouver Island Universitys vackra campus ligger i den fina kuststaden Nanaimo på östra sidan av Vancouver Island i Kanada. 1,5 timme med färja bort ligger Kanadas tredje största stad, metropolen Vancouver med myllrande folkliv, restauranger och klubbar. Från Vancouver Island University har du utsikt både över havet och öns maffiga bergskedja. Utbudet av utomhusaktiviteter är enormt med allt från mountainbike, vandring och fiske till skidåkning, paddling och segling. Vancouver Island har Kanadas mildaste klimat och här finns både soliga sandstränder och skidåkning på snötäckta bergstoppar. Vill du höja ribban och ha skidåkning i absolut världsklass ska du bege dig till skidorten Whistler utanför Vancouver, en av världens bästa skidorter år efter år.

Bra studentliv och samhörighet

Vancouver Island University värnar om sina internationella studenter och det finns fullt av aktiviteter och studentorganisationer att engagera sig i. Dessutom har VIU många skollag som deras studenter kan söka sig till. Av universitetets 20 000 studenter är ungefär 10 % internationella vilket gör att du känner samhörighet med andra studenter och integreras med de kanadensiska studenterna.

Arbeta under och efter studierna

Som internationell student i Kanada har du möjlighet att både arbeta på campus och utanför. Dessutom finns det möjlighet att stanna i Kanada och arbeta efter examen.

Om du studerar på ett studentvisum i Kanada får du jobba upp till 20 timmar i veckan på campus. Varje år erbjuder VIU Campus Career Centre över 300 jobb men eftersom det är många som vill ha dessa är det en del konkurrens och de flesta jobb är runt 10 timmar per vecka. The Centre for International Education erbjuder också en del arbete som till exempel ”International Student Activity Assistant” för att hjälpa till att planera och ordna events.

Den som fullgör en utbildning i Kanada på 1 år eller längre får dessutom arbeta i landet i upp till tre år (observera att det är ditt eget ansvar att ansöka arbetstillstånd om du vill arbeta efter studierna).

För mer information om Vancouver Island University, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Vancouver Island måste du ha fullständiga gymnasiebetyg och kunna visa upp ett TOEFL-test med minst 88 (ingen del under 20) eller en IELTS-examen med minst 6.5 (ingen del i testet får ha under 6.0)

Utbildningar

 • Study Abroad – 1 termin

Som Study Abroad-student läser du valfria kurser (ca 15 credits per termin). Välj fristående kurser från hela Vancouver Island Universitys kursutbud. Terminerna är vanligtvis 15-16 veckor långa.

 • Diplomas, Graduate Diplomas och Advanced Diplomas – 1 till 2 år

Ett Diploma på 2 år går att ta inom de flesta av universitetets ämnen. Välj mellan populära inriktningar som bland annat Business, Tourism, Theatre och Visual Arts. Det finns dessutom Graduate Diplomas och Advanced Diplomas för dig som studerat tidigare och nu vill ha ett diploma på högre nivå.

 • Associate’s Degree – 2 år

Du kan studera 2 år på Vancouver Island University på kandidatnivå och sen göra en transfer till ett annat universitet där du fortsätter dina studier. Kontakta Blueberry så berättar vi mer om upplägget och priser.

 • Bachelor’s Degree – 4 år

Det finns många Bachelor Degrees och du kan antingen välja att läsa en Major (huvudinriktning) eller både en Major och en Minor. Du kan studera inom områden som exempelvis Arts, Humanities & Social Sciences, Business & Management, Education, Human Services, Sciences, Computers & Technology och Tourism, Recreation & Hospitality.

 • Master’s Degree – 1,5 till 2 år

Om du redan har en Bachelor Degree kan du välja att läsa en Master Degree.

Följande inriktningar finns för universitetets internationella studenter om du vill läsa en Master Degree:

 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master of Arts in Sustainable Leisure Management
 • Master of Education in Special Education

Kostnader

 • Study Abroad (1 termin)
  8340 CAD (ca 58 200 SEK) per termin.
 • Diploma (2 år), Graduate Diploma (1 år) och Advanced Diploma (2 år)
  8340 CAD (ca 58 200 SEK) per termin.
 • Bachelor’s Degree (4 år)
  8340 CAD (ca 58 200 SEK) per termin (15 credits). Varje extra credit kostar 550 CAD (ca 3 900 SEK).
 • Master’s Degree (1,5-2 år)
  MBA – Master of Business Administration (3 kurser, 9 MBA credits per termin): 33000 CAD (ca 230 100 SEK).
  Master of Arts in Sustainable Leisure Management och Master of Special Education (hela utbildningarna): 23 000 CAD (ca 160 400 SEK).

Övriga avgifter

Följande avgifter tillkommer:

 • VIUs obligatoriska försäkring: 500 CAD (ca 3 500 SEK).
 • Application fee: 150 CAD (ca 1 100 SEK).

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på Vancouver Island University betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på Vancouver Island University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i Kanada

Studera i Kanada

Kanada är det stora, vilda, trevliga och gästvänliga grannlandet till USA. Det är världens näst största land efter Ryssland och sträcker sig från Stilla Havet i väster till Atlanten i öster och polarcirkeln i norr. Med sina nästan 40 miljoner...


Läs mer om Studera i Kanada och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vancouver Island University, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Kanada

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vancouver Island University, Blueberry College & Universitet från Studera i Kanada, fyll i följande uppgifter: