Visa studentum.se som: Mobil

Studera i Kanada

Kanada är det stora, vilda, trevliga och gästvänliga grannlandet till USA. Det är världens näst största land efter Ryssland och sträcker sig från Stilla Havet i väster till Atlanten i öster och polarcirkeln i norr. Med sina nästan 40 miljoner invånare bjuder Kanada på både vibrerande storstäder, sagolika naturupplevelser, stort kulturutbud och ett fanatiskt intresse för ishockey.

Kanada bjuder på magnifika naturupplevelser

Du som gillar friluftsliv och äventyr har kommit helt rätt! Kanada är ett otroligt vackert land med magnifika naturupplevelser som slår det mesta. Att kanadensarna är stolta över sin natur kommer du märka väldigt fort när du studerar här. Det räcker egentligen med att kolla på den berömda flaggan med det röda lönnlövet. Den vita färgen symboliserar tvåspråkigheten med engelska och franska i Kanada och lövet är en påminnelse om hur viktig naturen är för landets identitet.

Här hittar du kristallklara sjöar och bergsmassiv med vita toppar och djupa skogar. Helt perfekt för vandring, camping, paddling och oförglömliga fisketurer. Du kan bland annat se Grizzlybjörnar, pumor, tvättbjörnar, älgar och isbjörnar. Faktum är att Churchill i Kanada kallas”The Polar Bear Capital of the World”. Några av världens finaste nationalparker finns här, som till exempel Banff National Park i västra Kanada. På gränsen mellan Kanada och USA hittar du även världsberömda Niagarafallen.

Är du en hängiven skidåkare eller snowboardåkare kommer du få svårt att hitta finare förutsättningar än i Kanada. Backar i världsklass, svårslagen pudersnö och mysiga skidorter gör Kanada till en av världens absolut bästa vintersportsdestinationer. Skidorten Whistler där Olympiska Spelen 2010 hölls rankas ständigt som en av världens absolut främsta skidorter. Dessutom ligger Whistler bara några timmar från Blueberrys studieort Vancouver Island.

Vibrerande Kanadensiska storstäder

Kanada har många storstäder som konstant rankas som några av världens bästa platser att bo på. Toronto och Montreal är de största städerna och Ottawa är huvudstaden. På kanadensiska prärien hittar du städer som Calgary och Edmonton. Längst till väster vid havet i delstaten British Columbia hittar du pulserande och trevliga Vancouver. En färjetur från Vancouver ligger Blueberrys studieort Vancouver Island.

I Kanada är hockey religion

Det var i Kanada ishockey föddes och passionen för sporten går verkligen att ta på. Överallt pratas det ishockey, oavsett om det handlar om Kanadas legendariska landslag, proffsligan NHL som Kanada delar med USA eller juniorhockey. I Kanada hittar du de klassiska NHL-klubbarna Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Edmonton Oilers, Ottawa Senators, Calgary Flames, Winnipeg Jets och Vancouver Canucks. När du studerar på Blueberrys samarbetsuniversitet Vancouver Island Universitykan du helt enkelt inte missa att gå en eller flera på Vancouver Canucks-match. En fanatisk och oförglömlig upplevelse utlovas!

Ett starkt musikland

I Kanada finns det gott om kulturupplevelser och bland annat har man en väldigt stark musiktradition. Från Kanada kommer till exempel artister som Céline Dion, Justin Bieber, Michael Bublé. Alanis Morissette, Bryan Adams, Leonard Cohen och Neil Young.


För mer information om Studera i Kanada, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Universitet i Kanada

Nedan listas det universitet Blueberry erbjuder i Kanada. Klicka dig in och läs mer om skolan och läs om deras kursutbud!

Vancouver Island University

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Studera i Kanada

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Kanada


Tel: 08-408 88 499
www.blueberry.nu


Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Studera i Kanada, fyll i följande uppgifter: