Visa studentum.se som: Mobil

Temple University Japan, Blueberry College & Universitet

Studera i Japan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Tokyo
1 termin till 4 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Tokyo
januari 2022

Tokyo
maj 2022

Tokyo
september 2022

Temple University Japan, Blueberry College & Universitet

Amerikansk universitetsutbildning i Tokyo

Temple University Japan i Tokyo ger dig chansen att få en amerikansk universitetsutbildning samtidigt som du upplever den fascinerande japanska kulturen. Universitetet är nämligen en del av amerikanska Temple University. Världens största stad Tokyo erbjuder oförglömliga upplevelser för dig som student med sitt myllrande folkliv, spektakulära skyskrapor, neon, manga och gigantiska shoppingkomplex.

Här kan du studera fyraåriga bachelorutbildningar på engelska eller Study Abroad under en till två terminer inom flera spännande områden.

Centralt och fint campus

I ett fint område bara 10 minuters promenad från stationen Shirokane Takanawa hittar du Temple University Japans campus. När du studerar på Temple University Japan har du bland annat tillgång till skolans datorsalar, akademisk rådgivning och bibliotek. Du får även chansen att uppleva kulturen och staden genom utflykter, workshops och evenemang på campus som skolan anordnar. Varför inte gå med i någon av universitetets många studentföreningar såsom Skateboarding Club, Video Gaming Club eller Multi Dance Club?

Studera på engelska samtidigt som du lär dig japanska

Studenter från hela världen kommer till Temple University Japan för att uppleva kulturen, språket och Japans historia samtidigt som de får en förstklassig utbildning. Cirka 50 nationaliteter finns representerade på skolan, medan cirka 40% av studenterna är japaner.

Undervisningen sker på engelska, men de flesta studenterna läser också kurser i japanska. Du kan läsa på universitetet utan några förkunskaper i japanska och om du vill kan du studera japanska på nybörjarnivå. På lektionerna läser du i små klasser tillsammans med cirka 20 andra studenter, vilket gör att du uppmuntras till att delta i diskussioner med klasskamrater och lärare.

För mer information om Temple University Japan, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Temple University Japan måste du ha fullständiga gymnasiebetyg och kunna visa upp ett TOEFL-testmed minst PBT 550/IBT 79 eller en IELTS-examen (Academic) med minst 6,0. För att bli antagen rekommenderas 2.9 GPA eller högre.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på Temple University Japan läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Du läser vanligtvis fyra eller fem kurser per termin och får plocka ihop ditt eget kursprogram utifrån ett mycket stort urval av kurser. De flesta studenterna läser även en japansk språkkurs kurs eller en kurs inom Japanese Studies under terminerna. Exempel på kurser inom Japanese Studies är Japanese Culture, Introduction to East Asia: Japan, Japanese Art och Japan Today.

Om du är inskriven på en svensk universitetsutbildning så finns det goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna vid TUJ. Kontakta din institution för mer information om vad det svenska universitetet har för krav/önskemål på kurser.

Bachelor Degree – 4 år

Temple University Japan erbjuder amerikanska bachelorutbildningar på fyra år. Utbildningen i Asian Studies brukar vara väldigt populär. Du kan välja mellan följande inriktningar:

 • Asian Studies
  Den här utbildningen kan väljas både av dig som inte har någon tidigare erfarenhet från Asien och av dig som redan pluggat japanska på en språkskola i Japan, eller hemma i Sverige. Kurserna och inriktning som du väljer beror på din tidigare erfarenhet och utbildning.Det här är ett omfattande program för studier om Asien (särskilt Östasien). Som huvudämne (major) kan du koncentrera sig på ett geografiskt område, ämnesområde, eller specifikt tema. Genom att kombinera språk med studier av politik, historia, samhälle, konst, religion och filosofi samt litteratur kan varje student anpassa utbildningen till individuella intressen.
 • Art
 • Communication Studies
 • Economics
 • General Studies
 • International Affairs
 • International Business Studies
 • Japanese Language
 • Political Science
 • Psychology Studies

Observera att inom alla degreeprogram på amerikanska universitet ingår en del studier i allmänna ämnen – General Education Courses, utöver den inriktning du har valt.

Praktikplatser

Det är möjligt för studenter att ordna praktikplatser och få universitetspoäng genom att ta kontakt med en organisation som är villig att ta emot en praktikant. Du får då också under praktiktiden en handledare från universitetet. Office of Career Development erbjuder hjälp att hitta företag och organisationer som du sedan kan kontakta.

Programmet ger en bra grund för dig som vill bo och arbeta i Asien eller vill jobba i Sverige med expertkunskap om Asien. Du utvecklar en kunskapsbas, interkulturell känslighet, analytiskt tänkande och kommunikation och skrivförmåga på engelska och ett asiatiskt språk.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Temple University Japan är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i Japan

Studera i Japan 

Vill du ha en riktigt annorlunda utlandsstudieupplevelse ska du bege dig till Japan! Detta mystiska och fascinerande land liknar ingenting annat och det finns oerhört mycket att upptäcka. Det unika med Japan är att landet lyckas vara så modernt och välutvecklat...


Läs mer om Studera i Japan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Temple University Japan, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Japan

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Temple University Japan, Blueberry College & Universitet från Studera i Japan, fyll i följande uppgifter: