Visa studentum.se som: Mobil

Met Film School, Blueberry College & Universitet

Studera i England
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
London
4 veckor till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


London
mars 2022

London
september 2022

Met Film School, Blueberry College & Universitet

Filmutbildningar med kombination av teori och praktik

Välkända filmskolan Met Film School i London håller mycket hög standard. Här får du exceptionellt bra filmutbildningar med en väl genomtänkt kombination av praktik och teori. Met Film School är inte bara en skola, den är en del av Met Film Group som utöver skolan består av Met Film Production och Met Film Post. Met Film Production utvecklar och producerar ett antal filmer varje år och Met Film Post är ett ledande postproduktionsbolag.

Met Film School lever och andas film

Met Film School är en spännande skola som lever och andas filmskapande. Skolans mål är att inspirera nästa generation av oberoende filmskapare. Lärarna är noga utvalda och alla har ett brinnande intresse för branschen och de flesta arbetar aktivt inom filmindustrin. Met Film School använder sig av en kombination av ordinarie lärare och uppskattade gästföreläsare för att ge studenterna en heltäckande inblick i alla delar av filmskapande. Exempel på lärare är David Freeman som redigerat bland annat The Full Monty och Mickey Blue Eyes och Carlo Dusi som bland annat producerat Little Ashes.

Gör en professionell examensfilm

Met Film Schools kurser är utformade för att vara tillgängliga även för dig som saknar tidigare branscherfarenhet. Alla studenter avslutar arbetet med sin examensfilm i Met Films professionella postproduktionsfaciliteter, vilket innebär mycket hög produktionsstandard. Genom samarbetet med University of West London erhåller du en akademisk examen och poäng på de längre programmen. Över 70% av Met Film Schools tidigare studenter arbetar heltid i film- och TV-branschen.

Legendariska filmstudios

Skolan använder sig av samma lokaler och samma moderna utrustning som finns på den världskända Ealing Studios i västra London. Ealing Studios blev känt redan på 1940- och 1950-talen med filmer som The Ladykillers, The Lavender Hill Mob och Kind Hearts and Coronets. Under de senaste åren har lokalerna använts för högprofilerade produktioner såsom Star Wars: Episode 2, Bridget Jones: The Edge of Reason, Notting Hill och Prince of Persia.

För mer information om Met Film School, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Met Film School ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med G/E eller mer i engelska A och B/5 och 6.

Utbildningar

Bachelor of Arts – 2 eller 3 år

Alla skolans Bachelorprogram, oavsett inriktning börjar med ett antal obligatoriska kurser kallade core courses. Samtliga Bachelorutbildningar ger också akademiska poäng och en universitetsexamen motsvarande 180 högskolepoäng. Du väljer själv om du vill studera två eller tre år.

NYHET! BA (Hons) Content, Media & Film Production – ScreenSpace

Nu till hösten 2019 kan du börja studera på Met Film Schools nya Bachelor Degree som fokuserar på att studenterna ska få kunskap för att genom entreprenörskap och innovation skapa sin egen framtid inom Media. Den nya utbildningen är ett samarbete mellan Met Film School och The University of West London, vilket ger studenter en unik möjlighet att lära från båda lärosätena.

BA (Hons) Practical Filmmaking

Skolans Bachelor of Arts in Practical Filmmaking är den mest intensiva och praktiska i sitt slag i Storbritannien.

  • Studenterna får den kreativa, redaktionella och tekniska kompetens som krävs för TV-produktion.
  • Du kommer att få fördjupad erfarenhet av att leda flera olika kameror i TV-studios, en färdighet som enligt BBC saknas i många länder inklusive Storbritannien.
  • Kursen syftar till att ge en överblick över tagning, produktion, finansiering, lagstiftning, reglering och distributionsstrukturer.

Six Months Courses – 6 månader

Genom att läsa på Met Film School i 6 månader kan du testa på dina drömmar. Kanske räcker 6 månader eller så får du mersmak. Som student på programmet kan man även välja en specialisering; Practical Filmmaking, Producing, Screenwriting, Acting for Film, Postproduction eller Digital Animation & VFX.

Kortare kurser – 4 till 8 veckor

Met Film School erbjuder även ett par kortare kurser på 4-8 veckor. Tänk på att CSN endast täcker kursavgiften om du studerar i mer än 13 veckor.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Met Film School är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i England

Studera i England

Studera utomlands på college eller universitet England! England är enligt många ett av världens trevligaste länder och vi på Blueberry håller med. Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk...


Läs mer om Studera i England och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Met Film School, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i England

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Met Film School, Blueberry College & Universitet från Studera i England, fyll i följande uppgifter: