Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Le Cordon Bleu London, Blueberry College & Universitet

Studera i England
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
London
3 månader till 1,5 år
Heltid/deltid
Ibland
Kommande starter

Plats & start


London
Vår

London
Höst

Le Cordon Bleu London, Blueberry College & Universitet

Är du framtidens stjärnkock? 

Le Cordon Bleu (LCB) är en legendarisk kock- och restaurangskola som varit ledande inom matlagningskonst sedan starten i Paris 1896. Klassisk fransk köksteknik lärs ut från grunden av kockar med enorm kunskap och passion som har haft hela världen som sin arbetsplats. Här tränas framtidens stjärnkockar till att utmärka sig från mängden i en krävande och föränderlig bransch. Le Cordon Bleus ”Le Grande Diplôme” är skolans tyngsta diplom och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna i fransk matlagningsteknik. I England finns Le Cordon Bleu i en av världens gastronomiska huvudstäder London sedan 1931.

Universitetet ligger mitt i London

Le Cordon Bleus mysiga campus har ett svårslaget läge bredvid British Museum. Till Le Cordon Bleu vallfärdar studenter från hela världen och över 70 olika nationaliteter i åldrarna 18 till 60 år studerar här. Mixen av studenter skapar en unik och inspirerande miljö som ger dig en rik upplevelse. Kockarna som undervisar på Le Cordon Bleu är universitetets stolthet och har rekryterats från några av världens finaste kök. De brinner för att träna den framtida generationens stjärnkockar. 

För mer information om Le Cordon Bleu London, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Le Cordon Bleu ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 5.5. Kontakta oss om du inte har VG i engelska A och B så kan vi diskutera alternativ. Universitetet kräver även att du visar dina engelskakunskaper genom ett intyg att du har studerat eller arbetat på engelska. Alternativt kan man göra Le Cordon Bleus interna Cambridgetest.

Utbildningar

  • Diplôme de Cuisine – 6 till 9 månader

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor. Detta diplom utdelas till de studenter som gått alla tre nivåerna inom Diplôme de Cuisine. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med fokus på olika tekniker och metoder för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

  • Diplôme de Pâtisserie – 6 till 9 månader

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor. Detta diplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med olika tekniker och metoder i fokus för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

  • Diplôme de Boulangerie – 6 månader inkl. 2 månaders praktik

Detta bageridiplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Boulangerie. I utbildningens 6 månader ingår också 2 månaders praktik.

  • Le Grande Diplôme

Detta diplom delas ut till studenter som har tagit både Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie. Diplomet är skolans tyngsta och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna i fransk matlagningsteknik. Du kan läsa diplomen Cuisine och Pâtisserie samtidigt eller individuellt.

  • Diploma in Wine, Gastronomy and Management – 6 månader

I detta diplom som är två terminer långt (6 månader) har du chansen att bli expert på viner! Provsmaka över 500 internationella viner, besök på vingårdar och lyssna på duktiga gästföreläsare. Under första terminen av detta diplom läser du Wine and Gastronomy och under andra terminen Wine and Management. Det finns även möjlighet till praktik.

  • Certificate in Wine and Beverage Studies – 3 månader

I detta certifikat som är en termin långt har du chansen att börja bli expert på viner! Provsmaka viner från hela världen och även andra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker så som öl, cider, sprit, cocktails, kaffe, te och sake. Den här utbildningen har som fokus att utbilda personer som är intresserade av drycker och vill bygga sin egen förståelse för sambandet mellan dryck och mat, oavsett om det är för privat eller proffesionellt bruk. Detta certifikat är även tänkt som en förberedelse för de studenter som är intresserade av att studera Diploma in Wine, Gastronomy and Management.

  • NYHET 2020! Diploma in Plant-Based Culinary Arts – 3 månader

Detta nya diplom som kommer under 2020 är utformat för att ge studenter en specialiserad kulinarisk utbildning inom vegetariska och veganska rätter. Utbilda dig i konsten att skapa nya och innovativa rätter uteslutande från växter, få ett kreativt register med produktkunskaper, färdigheter och recept för den växande marknaden. Inom programmet kommer studenterna att utforska det breda sortimentet av grönsaker, frukt, nötter, frön och korn, samt få expertkunskaper om ingrediens varianter och innovativa kulinariska användningsområden.

  • Enstaka kurser

Observera att du även kan gå de olika nivåerna separat inom respektive diplomkurs, exempelvis kan du enbart gå kurserna Basic Cuisine och Basic Pâtisserie, det enda som gäller är att hålla sig till de olika nivåerna, du kan exempelvis inte gå bara Superior Pâtisserie om du inte gått de två föregående nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie.

Kostnader

Studiemedel

Vissa av utbildningarna på Le Cordon Bleu London är berättigade till studiemedel från CSN. Du kan då få låna till både kursavgifter och levnadskostnader. För att se om och vad just du är berättigad till, kontakta CSN.

Studera i England

Studera i England

Studera i England

Studera utomlands på college eller universitet England! England är enligt många ett av världens trevligaste länder och vi på Blueberry håller med. Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk...


Läs mer om Studera i England och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Le Cordon Bleu London, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i England

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Le Cordon Bleu London, Blueberry College & Universitet från Studera i England, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: