Visa studentum.se som: Mobil

Institute of Contemporary Music Performance, Blueberry College & Universitet

Studera i England
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
London
5 dagar till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: september 2021 - London

Institute of Contemporary Music Performance, Blueberry College & Universitet

Vill du börja en karriär inom musik?

The Institute of Contemporary Music Performance (ICMP) i London i England startades 1986 och erbjuder praktiska yrkesutbildningar inom musik. Fokus ligger på att ge dig som student de verktyg du behöver för att lyckas i musikbranschen oavsett om det handlar om en karriär som artist, låtskrivare, producent, musiklärare eller entreprenör. Gemensamt för skolan, lärarna och studenterna är den genuina kärleken till musiken.

Vill du börja en karriär inom musik är London rätt plats att vara på! Det är inte bara en av de mest pulserande städerna i världen, utan också hjärtat i den globala musikindustrin. ICMP passar perfekt för dig som har studerat musik på gymnasiet eller som har musik som din största hobby.

Personlig utbildning i musikindustrins hjärta

På ICMP sätts du som student i fokus genom kontinuerlig rådgivning och individuella inlärningsplaner för att du ska utvecklas så mycket som möjligt. För att snabba på din utveckling erbjuder ICMP små klasser, personliga handledare och som student på skolan har du även möjlighet att boka replokaler gratis på fritiden. ICMP har nära kontakt med stora skivbolag, promoters och förlag verksamma i London och de kontakterna är även tillgängliga för studenterna. Lärarna är eller har själva varit aktiva i musikindustrin och har en mycket bra praktisk förståelse för hur branschen fungerar.

Toppmoderna musikfaciliteter

ICMP har ett brett utbud av specialiserade rum för undervisning, bland annat stora rum för liveuppträdanden, kontrollrum och ljudisolerade mindre utrymmen. Alla rum har luftkonditionering och högkvalitativ utrustning från ledande varumärken som Fender, Marshall och Gibson. Här har du alla förutsättningar för en lyckad start på din musikkarriär!

Tileyard Studios

ICMP samarbetar med Tileyard Studios som är det största professionella nätverket för musik i Europa. De har fler än 70 toppmoderna musikstudios och kontorsutrymmen för mängder av olika företag som arbetar inom musik, film och tv.

För mer information om Institute of Contemporary Music Performance, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till ICMP ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A eller B/5 eller 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0.

Utbildningar

Diplomkurser i Music Performance – 1 år

Ettåriga program som fokuserar på att utveckla dina kunskaper inom din valda inriktning (till exempel Guitar, Bass, Drums eller Vocal). Helt perfekt för dig som vill ha en kortare utbildning! Undervisningen sker i små grupper med fokus på individernas utveckling. Avslutad utbildning ger dig ett certifikat och möjlighet att fortsätta studera mot en Bachelor antingen vid ICMP eller någon annan skola. Välj mellan någon av dessa 1-åriga utbildningar:

 • Higher Diploma in Music Performance
 • Professional Diploma in Music Practice
 • Certificate of Higher Education: Creative Music Production
 • Certificate of Higher Education: Songwriting
 • Certificate of Higher Education: Creative Musicianship

Bachelor’s Degree – 3 år

Treåriga musikutbildningar där du får möjlighet att fördjupa både dina praktiska och teoretiska kunskaper inom ditt valda område (till exempel Guitar, Bass, Drums eller Vocal). Studenterna undervisas av lärare med stor branscherfarenhet och efter avslutad utbildning har du en internationellt känd kandidatexamen skräddarsydd för en karriär inom musikbranschen.

 • Popular Music Performance
 • Music Business
 • Creative Music Production
 • Songwriting
 • Creative Musicianship

Master’s Degree – 1 år

ICMP har även ettåriga masterutbildningar där du får möjlighet till ytterligare fördjupning på masternivå. Dessa är aktuella för dig som har en kandidatexamen eller som planerar att fortsätta med en Master direkt efter din Bachelor.

 • Popular Music Performance
 • Songwriting

Sommarkurser

Under 5 dagar får du utveckla dina kunskaper inom valt område med hjälp av workshops, liveuppträdanden och diskussioner med andra studenter och lärare. Du kommer även få en förståelse för musikbranschen och hur man på bästa sätt marknadsför sig själv. Du kan välja mellan följande inriktningar:

 • Drums
 • Bass
 • Guitar
 • Vocal
 • Songwriting

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Institute of Contemporary Music Performance är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel.

Studera i England

Studera i England

Studera utomlands på college eller universitet England! England är enligt många ett av världens trevligaste länder och vi på Blueberry håller med. Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk...


Läs mer om Studera i England och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Institute of Contemporary Music Performance, Blueberry College & Universitet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i England

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Institute of Contemporary Music Performance, Blueberry College & Universitet från Studera i England, fyll i följande uppgifter: