Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Arts University Bournemouth, Blueberry College & Universitet

Studera i England
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Bournemouth
3 veckor till 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Bournemouth
Vår

Bournemouth
Höst

Arts University Bournemouth, Blueberry College & Universitet

Arts University Bournemouth är ett av Englands ledande universitet inom kreativa ämnen och har ett mycket bra rykte internationellt. Här kan du studera Creative Arts under en till tre terminer inom områden som till exempel Art, Performance & Acting (skådespelare), Design och Media. Du kan även välja att läsa ett helt program och få en Bachelor’s Degree. Skolan är känd för att ge sina studenter en riktigt motiverande och inspirerande miljö att utvecklas i.

Arts University Bournemouth ligger i Poole några minuter från sydkustpärlan Bournemouth 2 timmar söder om London. Vi lovar, du kommer bli hänförd av den här mysiga kuststaden! Bara London har fler barer per invånare i England vilket säger en hel del om folklivet här. Självklart finns det också en klassisk engelsk nöjespir längs de långa och fina stränderna.

Starkt internationellt rykte

Arts University Bournemouth grundades redan 1885 och är ett av få universitet i England som endast fokuserar på kreativa utbildningar. Universitetet har byggt upp ett internationellt rykte som ett av de främsta brittiska universiteten inom Creative Arts, med mycket motiverade lärare och studenter. Hela 97% har fått jobb inom branschen efter examen. Lärarna på Arts University Bournemouth uppmuntrar sina studenter att arbeta praktiskt, inspirerande och med hjälp av teambuilding.

Nyligen fick Arts University Bournemouth tilldelat Gold standard rating av Teaching Excellence Framework (TEF).

Campuset

Arts University Bournemouth har ett fantastiskt livfullt campus med otrolig puls. Här studerar du tillsammans med 3000 kreativa studenter vilket gör att campusområdet andas inspiration och nyskapande. På väg till lektionen kan du stöta på allt från filminspelningar till studenter utklädda inför en teateruppsättning. Skolan har bibliotek, teaterstudios, arkitektstudios, ateljéer, tryckeri, gallerier, utställningsområden, caféer och mycket mer.

För mer information om Arts University Bournemouth, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Arts University Bournemouth ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 5.5. Studenter som får mellan 4-5 på IELTS-examen har möjlighet att studera Intensive English i en termin som förberedelse.

Utbildningar

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Genom Blueberry har du möjlighet att läsa fristående kurser på Arts University Bournemouth under en eller två terminer. Om du redan studerar i Sverige kan du ta en Study Abroad som en del av din svenska universitetsutbildning. När du har slutfört din Study Abroad-period blir du tilldelad ett ”Certificate of Attendance” samt ett ”Transcript of Learning”.

Du kan välja kurser och program inom bl.a.

 • Acting
 • Art and Design
 • Animation Production
 • Architecture
 • Creative Events Management
 • Commercial Photography
 • Costume with Performance Design
 • Dance
 • Fashion
 • Film Production
 • Fine Art
 • Graphic Design
 • Illustration
 • Interior Architecture and Design
 • Make-up for Media and Performance
 • Modelmaking
 • Photography
 • Portfolio Preparation Art, Design & Media
 • Textiles
 • Visual Communication
 • Visual Effect Design and Production

Bachelor’s Degree – 3 år

Vill du studera en längre tid kan du söka in till något av skolans kandidatprogram på tre år. Efter avslutad utbildning har du en Bachelor’s Degree inom valt ämnesområde. Du kan välja program inom bland annat Art and Design, Animation Production, Costume with Performance Design, Fashion, Illustration, Interior Architecture and Design, Make-up for Media and Performance, Textiles eller Visual Communication.

Sommarkurser på Arts University Bournemouth

Utveckla din kreativitet i en miljö som inte lämnar något övrigt att önska. Under tre veckor i juli och augusti har du som är minst 16 år gammal möjlighet att studera sommarkurser på ett av Englands främsta Creative Arts-universitet. Skolan erbjuder även en två veckor lång sommarkurs riktigare till yngre studenter. Där kan studenter i åldern 14-15 pröva på och utveckla deras kreativa talanger.

Välj bland en mängd kreativa kurser och utveckla nya tekniker och färdigheter med människor som delar din passion. Förutom att det blir en sommar att minnas kommer du erhålla ett certifikat från universitetet och ett inspirationskonto påfyllt till 110 procent.

Animation

I denna kurs kommer du bland annat att lära dig grunderna inom animation i form av karaktärsdesign, hur du utvecklar en historia och animera enklare objekt. Du kommer arbeta individuellt och utveckla dina egna idéer, men även i grupp för att bredda din förståelse om hur en animeringsgrupp arbetar. Sista veckan kommer du att producera en kortfilm baserad på dina egna idéer och arbeta med olika efterproduktionstekniker, allt för att få din film redo för visning.

Architecture

I form av föreläsningar, projektarbeten i grupp, måleri och illustrativa metoder kommer du få en bredare kunskap om gammal och modern brittisk arkitektur. I ditt arbete kommer du också att prova olika digitala tekniker, som att producera en 3D-modell, samt besöka områden i södra England som på ett eller annat sätt har haft en stor inverkan på den brittiska arkitekturkonsten. I slutet av kursen kommer ni arbeta i grupp med praktiska projekt med fokus på stadsplanering och arkitektur.

Fashion Design

I kursen kommer du att utforska olika nyckelkoncept inom modedesign och experimentera med olika tyger och tekniker. Vid sidan av kommer du lära dig mer om färgpaletter, skapa dina egna modeaccessoarer och andra praktiska övningar som tveklöst kommer förbättra dina kunskaper inom design och modeillustration.

Film Making

En mycket praktisk kurs som ger dig grunderna inom film, samtidigt som du får en introduktion till det kreativa och tekniska aspekterna av filmskapandet. Du kommer få kunskaper om hur en film skapas, från första manusidé till en färdig produktion. Under kursen kommer du också arbeta med riktiga skådespelare, utforma manus, utveckla en berättande historia samt regissera – alla nödvändiga verktyg för att du i slutet av kursen ska kunna skapa en så pass bra kortfilm som möjligt.

Make-up

I tre veckor kommer du bland annat att få lära dig om make-up och hårdesign för historiska och samtida dramor, experimentera med specialeffekter och lära dig mer om protessmink som används inom film och tv. Utöver det kommer du också få planera och skapa färdiga looker till fashion styling och fotograferingar. Kursen är utformad med olika övningar för att inspirera och uppmuntra eleven till att finna sin egna personliga stil inom make-up.

Photography

I denna fotokurs kommer du att undersöka sammansättning, föremål och belysning, och experimentera med en mängd olika fotoutrustningar, tillbehör och bildbehandlingsprogram. Du kommer arbeta med professionella modeller, utveckla olika delar inom fotografi, och visa upp dina färdigheter i en mängd olika fotoinställningar. Innan kursens slut kommer du även att utforska ljus och studiotekniker, få en bredare förståelse om fotografiets historia, utveckla din egna fotografiska stil och lära dig om hur du bäst skapar en visuell berättelse.

Portofolio Preparation

Denna kurs är för dig som är intresserad av att studera kreativ konst men som är osäker på vilket område du vill fokusera på. Kursen ger dig möjlighet att prova på en mängd olika kreativa discipliner och samtidigt utveckla eller förbättra din portfolio inför en grundkurs eller examen.

Kostnader

Studiemedel

Utbildningarna på Arts University Bournemouth är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader.

Studera i England

Studera i England

Studera i England

Studera utomlands på college eller universitet England! England är enligt många ett av världens trevligaste länder och vi på Blueberry håller med. Den brittiska artigheten, den avslappnade och gemytliga pubkulturen och sinnet för humor bidrar till att ge en fantastisk...


Läs mer om Studera i England och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arts University Bournemouth, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i England

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arts University Bournemouth, Blueberry College & Universitet från Studera i England, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: