Visa studentum.se som: Mobil

Le Cordon Bleu Australia, Blueberry College & Universitet

Studera i Australien
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Adelaide, Melbourne, Perth, Sydney
1,5 till 3 år
Heltid
Ibland
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Adelaide
juli 2021

Melbourne
juli 2021

Perth
juli 2021

Sydney
juli 2021

Le Cordon Bleu Australia, Blueberry College & Universitet

Är du framtidens stjärnkock? 

Le Cordon Bleu är en legendarisk kock- och restaurangskola som varit ledande inom den världskända franska matlagningskonsten sedan starten i Paris 1896. Klassisk fransk köksteknik lärs ut från grunden av kockar med enorm kunskap och passion som har haft hela världen som sin arbetsplats. Här tränas framtidens stjärnkockar till att utmärka sig från mängden i en krävande och föränderlig bransch. Via Blueberry kan du studera på Le Cordon Bleus olika campus i Australien. Du kan studera i Adelaide, Melbourne, Sydney eller Perth.

Ett diplom från Le Cordon Bleu utmärker dig utan tvekan från andra. Eller som Le Cordon Bleu själva säger; ”Le Cordon Bleu means excellence in anyone´s language”.

Australiens speciella matkultur

Australien har en intressant matkultur. Här blandas Europeiska smaker med Asiatiska influenser med tillägg av en härlig Aussie-twist. De lokala råvarorna är smått fantastiska: King Island cream, Sydney rock oysters, Bowen mangoes, Coffin Bay scallops, Tasmanian salmon, Paris Creek Yoghurt och Illabo milk-fed lamb, för att nämna några.

I Australien har Le Cordon Bleu ett starkt fäste med specialutbildade kockar som kreerar bland varje regions specialitéer. Till Le Cordon Bleu vallfärdar studenter från hela världen, över 70 olika nationaliteter i åldrarna 18 till 60 år studerar här. Mixen av studenter skapar en unik och inspirerande miljö som ger dig en rik upplevelse.

Stjärnkockar står för undervisningen

Kockarna som undervisar på Le Cordon Bleu är skolans stolthet och har rekryterats från några av världens finaste kök. De brinner för att träna den framtida generationens stjärnkockar.

För mer information om Le Cordon Bleu Australia, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Le Cordon Bleu ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 5.5.

Utbildningar

Diplôme de Cuisine – 1,5 år

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor (totalt 15 månader med 6 månaders praktik). Detta diplom utdelas till de studenter som gått alla tre nivåerna inom Diplôme de Cuisine. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med fokus på olika tekniker och metoder för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Utbildningen erbjuds i Sydney. 

Diplôme de Pâtisserie – 1,5 år

Kursen är uppdelad i tre nivåer där varje nivå är 11 veckor (totalt 15 månader med 6 månaders praktik). Detta diplom utdelas till de studenter som går alla tre nivåerna inom Diplôme de Pâtisserie. Le Cordon Bleu har en blandning av demonstrationsklasser och praktiska klasser. I demonstrationsklasserna observerar studenterna skolans kockar då dessa lagar mat med olika tekniker och metoder i fokus för att i de praktiska klasserna få prova på detta. De praktiska klasserna har ett maximum på 10 studenter åt gången, allt för att lärarna ska kunna ge studenten personlig vägledning och möjlighet att utvecklas.

Utbildningen erbjuds i Sydney. 

Le Grande Diplôme – 3 år

Detta diplom delas ut till studenter som har tagit både Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie. Diplomet är skolans tyngsta och anses av den kulinariska världen vara en av de mest fullvärdiga utbildningarna i fransk matlagningsteknik. Du kan läsa diplomen Cuisine och Pâtisserie samtidigt eller individuellt. Utbildningen erbjuds i Sydney och Melbourne.

Professional Culinary Arts Management Program – 2 till 3 år

Professional Culinary Arts Management Program (Advanced Diploma of Hospitality) är speciellt utformad för dig som vill ha en karriär inom den internationella matlagningsindustrin. Kursen är utformad för att komplettera passionen, drivet och engagemanget hos studenterna med den tekniska och vetenskapliga biten som är nödvändig om man vill lyckas i branschen. Utbildningen erbjuds i Adelaide (2 år) och Sydney (2 eller 3 år).

Associate’s Degree in Culinary Management – 2 år

Det här är en tvåårig utbildning inom Culinary Management som gör dig väl förberedd för en karriär inom matlagningsindustrin även om du inte valt inriktning. Den här kursen passar dig som är självständig och driven med viljan att forma din egen karriär. Oavsett om du drömmer om att driva din egen restaurang eller hotell, eller om du vill jobba som kökschef eller kock, så ger den här utbildningen dig en bra grund att stå på. Utbildningen ges i samarbete med Victoria University i Melbourne och innehåller både teori och praktik.

Bachelor’s Degree – 3 år

Le Cordon Bleu erbjuder tre olika program om du vill läsa en Bachelor of Business: Culinary Management, International Hotel Management och International Restaurant Management. Alla program är på 3 år.

Bachelor of Business (Culinary Management)

Studenterna börjar denna utbildning med en grundläggande Business-utbildning, men med inriktning mot matlagning och matindustrin. Tillsammans med teknisk och praktisk utbildning får studenterna även lära sig de grundläggande principerna och metoderna för management, specifikt med inriktning mot hospitality, restaurang och catering. Denna utbildning passar dig som vill ha en karriär som executive chef, food service manager eller manager inom hotell- eller restaurangbranschen. Programmet arrangeras i samarbete med Victoria University i Melbourne.

Bachelor of Business (International Restaurant Management)

Utbildningen är ett intensivt program med fokus mot att förbereda studenterna inför en rad olika karriärer inom restaurangbranschen. Efter examen kan du arbeta inom restaurang, som dryck- och matexpert, med marknadsföring av mat och vin eller liknande arbetsområden. Det ingår också mycket praktiska övningar för att förbereda studenterna inför arbetslivet. Utbildningen har stort fokus på entreprenörsskap inom matindustrin, inklusive småföretagande, marknadsföring, vin- och dryckeskunskap och andra kulinariska aspekter som relaterar direkt till en internationell karriär inom restaurang. Utbildningen ges i Sydney och Adelaide.

Bachelor of Business (International Hotel Management)

Utbildningen förbereder studenterna inför en karriär inom International Hotel and Restaurant Management. Här blandas teori och praktik löpande under utbildningen. Fokus ligger på hospitality, och du tränas på att tänka strategiskt och agera utifrån ett management perspektiv. Här har du också möjlighet att skräddarsy din utbildning genom ett stort utbud av valbara kurser inom t ex mat och dryck, marknadsföring av viner, konferens- och utställningsplanering och hur de relaterar till den internationella hotellbranschen. Utbildningen ges i Adelaide.

Master’s Degree – 1,5 till 2 år

Le Cordon Bleu erbjuder två olika program om du vill läsa en Master: Master of International Hospitality Management och Master of Business Administration – International Hotel and Restaurant Management. Utbildningarna är 1,5-2 år.

Master of International Hospitality Management

Den här utbildningen riktar sig till dig som redan har en examen inom relevant område (business eller hospitality), men med begränsad erfarenhet av branschen. Fokus ligger på att utveckla generella ledarskapsegenskaper men med betoning på hotell och restaurang i en global miljö. Kursen är speciellt utformad för att erbjuda studenterna en ”fast-track” till en internationell karriär. Utbildningen ges i Adelaide.

Master of Business Administration – International Hotel and Restaurant Management

För att söka den här utbildningen krävs att du tagit en 3-årig universitetsutbildning inom ämnet samt arbetat minst 2 år i någon form av arbetsledande befattning. Om du tidigare läst 3 år på Le Cordon Bleu behöver du enbart 1 års arbetslivserfarenhet. Utbildningen är speciellt utformad för dig som söker en karriär inom hotell- och restaurangbranschen, som i framtiden kan se sig själv som chef för en internationellt hotellkedja eller ansvarig för en större resort eller kanske som ägare av en förstklassig restaurang. Man börjar med olika kärnkurser med fokus på strategiskt tänkande, och sedan kan man själv lägga till valbara kurser där studenten kan fördjupa sig inom ett eller flera områden. Utbildningen ges i Adelaide.

Kostnader

Studiemedel

En del av utbildningarna på Le Cordon Bleu Australia är berättigade till studiemedel från CSN. Du kan då få låna till både kursavgifter och levnadskostnader, vi rekommenderar att du ringer till CSN för att ta reda på hur mycket studiemedel du kan få till den utbildning du är intresserad av.

Studera i Australien

Studera i Australien

Studera i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet...


Läs mer om Studera i Australien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Le Cordon Bleu Australia, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i AustralienGör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Le Cordon Bleu Australia, Blueberry College & Universitet från Studera i Australien, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: