Visa studentum.se som: Mobil

BIMM, Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Birmingham, Brighton, Bristol, Dublin, London, Manchester
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Birmingham
oktober  (Engelska)
Brighton
oktober  (Engelska)
Bristol
oktober  (Engelska)

BIMM, Blueberry College & Universitet

BIMMStudera musik på prestigefyllda musikskolan British & Irish Modern Music Institute (BIMM) i England eller Irland!

Plugga musik utomlands - studera på BIMM i England eller Irland

Du kan välja mellan London,Brighton,Bristol, Manchester och Birmingham i England. Du kan även studera i Dublin på Irland. Dessutom kan du studera i Tysklandpå BIMM Berlineller deras nyöppnade campus i Hamburg.

Utbildningar på BIMM

BIMM erbjuder utbildningar i modern musik för dig som är intresserad av en framtida karriär inom sång, trummor, gitarr, bas, music production, songwriting, music business och music journalism. Förutom att bli till exempel artist eller producent kan du även bli agent, skivbolagsdirektör eller arbeta med PR och marknadsföring i musikbranschen.

Om British & Irish Modern Music Institute

BIMM är Europas största och ledande musikhögskola inom modern musik. Under sina 30 år i branschen har BIMM utbildat fler framgångsrika musiker än någon annan skola i Europa. Statistik visar att över 77 % av skolans examinerade studenter arbetar inom musikbranschen vilket är en väldigt hög siffra.

Kända alumner

Några välkända musiker som studerat på BIMM är James Bay,George Ezra, Izzy Bizu, medlemmarna i The Kooks och Ed Drewitt (låtskrivare till bland annat One Direction, Olly Murs & Little Mix).

Andra alumner arbetar med några av världens största artister som till exempel Adele, Jason Derulo, Madonna, Radiohead och Kylie Minogue. Alumnen Natasha Bent arbetar idag på Coda Music Agency (Take That, Disclousure, Ellie Goulding, Bastille och Imagine Dragons) medan Jordan Whitmore jobbar som A&R på Atlantic Records. Studierna på BIMM kan öppna många dörrar för dig – ta chansen!

Varför ska du välja BIMM?

4 skäl att studera musik på BIMM

  • Europas ledande musikhögskola med mängder av kända artister som studerat här.
  • Mycket bra lärare och gästföreläsningar från musikstjärnor.
  • Du får ett stort kontaktnät och hjälp från BIMM att hitta spelningar och jobb.
  • Kombinera studier på flera campus i England, på Irland och i Berlin.

Ta chansen att synas i rampljuset

Med 6000 studenter utspritt på sju olika campus så är BIMM:s kontaktnät oerhört stort! BIMM hjälper dessutom sina studenter genom att arrangera spelningar och festivaler. Varje vecka håller stora och erkända artister i så kallade Masterclasses, en unik chans för studenterna att få träffa och lära utav de största ifrån branschen.

Campus i viktiga musikstäder

BIMM har strategiskt positionerat sina 6 brittiska campus i viktiga musikstäder som London, Brighton, Manchester, Bristol och Birmingham i England och Dublin på Irland. Med Blueberry kan du även studera på BIMM Berlin. Det går även att kombinera studieorterna, till exempel Berlin och London. London är den populäraste studieorten och är en musikstad i absolut världsklass. Här knyts kontakter redan under studierna och det finns många ställen att få gig på.

Utbildningstyper på BIMM

I samarbete med BIMM erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Diploma – 1 år.
  • Degree – 3 år (Bachelor eller BMUS)
För mer information om BIMM, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till BIMM ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0. i.

Ansökan

Du skickar in din ansökan till Blueberry via ett formulär på deras hemsida. Efter det så kontaktar de dig och går sedan vidare med ansökningen till skolan.

Audition/ Demo

Söker du till Diplomutbildningar kommer du antingen skicka in en demo eller åka till London och gör en audition. Söker du till en Bachelor’s Degree (musik) är det obligatoriskt att åka till London för att göra sitt antagningsprov samt ett musikteoritest.

Examen & Intyg

Diploma eller Bachelor. 

Utbildningar på BIMM

BIMM ger utbildningar inom bland annat sång, trummor, gitarr, bas, musikproduktion och songwriting. Utbildningarna inom Music Performance kräver att du har en del förkunskaper i ditt valda instrument.

Diplomas – 1 -2 år

Diploma in Music Performance/Artist development (1-2 år)

London / Brighton / Manchester

En praktisk musikerutbildning med fokus på performance. Du utbildas till en bättre instrumentalist och får en hel del scenvana. Kursen innehåller också musikteori och är utformad för att utrusta sångare med den yrkeskompetens och medvetenhet som krävs av dagens musikindustri. Studenterna på BIMM samarbetar varje vecka i ‘Live Performance Workshops’ och får genom det verklig erfarenhet av att stå på scenen med ett helt band. Du väljer mellan att inrikta dina studier på sång, trummor, gitarr och bas.

Efter den här utbildningen (som är uppdelad på tre terminer) kan du söka vidare till skolans Bachelorprogram.

Diploma in Songwriting (1 år)

London / Brighton / Manchester 

Under ett år får du chansen att fördjupa dig i den kreativa processen kring professionellt låtskrivande. Fokus i kursen ligger på processen kring musikskrivande, musikantskap och musikindustrin. Några av de kurser som ingår under året är; Musicianship, Songwriting Workshop/Portfolio Design, Structure and Style och Melody and Lyrics. Under årets gång får du även chansen att skapa en portfolio som visar upp dina verk och dina egenskaper som sångskrivare.

Diploma in Music Production (1 år)

London

Diplomet erbjuder dig en strukturerad och praktisk utbildning inom musikproduktion. Fokus ligger på det kreativa kring att spela in och producera i en studio. Du lär dig producera musik och även att anpassa denna till dess syfte, som film, television och radio. Några av de kurser som ingår under året är; Music Production Techniques, Audio Engineering Principles, Songwriting och Listening Skills.

Entrepreneur’s Diploma in Music Business (2 år)

Brighton

Det här diplomet är den perfekta starten för dig som vill arbeta bakom kulissen i musikindustrin. Du kommer inte bara utveckla förståelse av de ekonomiska principerna som gör verklighet av musiken utan du får också chansen att arbeta med riktiga event och hitta arbete i branschen.

Diploma in Events and Sound Production och Diploma in Live Sound and Tour Management (2 år)

Brighton / Manchester

Dessa diplom ger dig en bred förståelse av vad som händer bakom scenen i livemusikens värld. Du kommer att utveckla din förmåga i live ljudskapande, turné och eventskapande och att samarbeta med artister.

Bachelor Degrees

Bachelor Degree in Popular Music Performance (3 år)

London

En akademisk musikutbildning som leder till en Bachelorexamen. Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Utbildningen tränar studenterna att bli mångfacetterade i sin konst; att uppträda och komponera, skriva och arrangera musik. För att bli antagen måste du ha gått skolans diplomprogram eller ha motsvarande förkunskaper, exempelvis gått musiklinjen på gymnasiet.

Bachelor Degree (Honours) in Music Business (3 år)

London / Brighton / Bristol / Manchester

Du kommer att få lära dig hur den moderna musik- och eventindustrin fungerar och samtidigt få en en akademisk utbildning inom business och management. Studenten får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events så som festivaler, klubbkvällar mm. Detta är en utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet.

Bachelor Degree (Honours) in Event Management (3 år)

London / Brighton / Bristol / Manchester

Detta är en akademisk utbildning som leder till en Bachelorexamen och utbildningen ger dig praktiska affärskunskaper och kompetens inom entreprenörskap relaterat till musikbranschen. Du lär dig hur dagens musikbransch fungerar och får kunskaper inom marknadsföring, PR och distribution av musik, finansiella och strukturella affärsmodeller och hantering av artister. Utöver ovanstående program erbjuds även privatlektioner och korta sommarkurser.

Bachelor Degree (Honurs) in Music Journalism (3 år)

London / Brighton / Manchester

Studera journalistik med inriktning mot musikindustrin. Studenterna får lära sig PR och regelbundet intervjua och recensera talangfulla band och musikers från BIMM. Efter studierna ska studenten ha den kompetens som behövs för att bli en framgångsrik musikjournalist.

Fler utbildningar

Det finns fler utbildningar på BIMM. Du kan bland annat läsa Bachelor of Songwriting, Bachelor of Music Production och Master i Popular Music Performance. Läs mer på Blueberrys hemsida!

BIMM:s campus i olika städer

BIMM London

London är en av världens musikhuvudstäder, få städer kan skryta med så många föreställningar och konserter varje kväll. Det är också en väldigt multietnisk stad vilket ger ett rikt kulturliv med många spännande musikklubbar i olika genrer.

BIMM London ligger i västra London, nära tunnelbanestation Fulham. Skolan har med sina utbildningar hjälpt flera generationer av musiker från hela världen att få en bra start på sin karriär. Man erbjuder små klasser (ca 12 studenter per klass) vilket ger utrymme för den enskilde studenten, här riskerar du inte att försvinna i mängden.

BIMM Brighton

Brighton genomsyras av musik och artisteri. Varje kväll kommer du att höra de ljuva pulserande ljuden av liveband genom stadens kärna. Du får höra såväl bisarra gatumusikanter, internationella spelningar som lokala band på någon av de flera hundra lokaler, barer, pubar och nattklubbar som finns i staden. Många av dessa är även från BIMM vilket gör att du har stor möjlighet att nå ut med din musik om du väljer BIMM Brighton. Alla Brightons livespelningar gör staden till ett paradis för musikälskare och för dem som vill spela inför publik är det lätt att få gig. Staden har även många musikfestivaler och i maj anordnas Englands största Arts Festival.

BIMM Manchester

Manchester, industristaden som förr kännetecknades av Manchesterbyxan. Mycket har förändrats och under 1970-talet blev Manchester den hippaste staden i Storbritannien, välkänd för sin musik och sitt sprudlande uteliv. Idag är staden en viktig plats för det brittiska musikimperiet och har en lång lista av framgångsrika musiker och band som slagit igenom internationellt, till exempel The Smiths, New Order, Joy Division, The Stone Roses och Oasis.

Det är en självklarhet för BIMM att kunna erbjuda en äkta brittisk studieupplevelse med få internationella studenter och i en stad som har en stor betydelse i den engelska musikindustrins historia. Lärarna på BIMM är yrkesverksamma och brinner för musiken och har även direkta kontakter med musikindustrin. Här finns det goda möjligheter till praktikplatser på bland annat Sony Music, EMI, Universal Music, Warner Musik UK och hos flera stora festivalarrangörer som Festival Republic och Bestival.

BIMM Bristol

Bristol är en undangömd pärla när det kommer musikscenen i England. 2010 utsågs staden till Storbritanniens ”mest musikaliska” stad baserat på aktiva musiker i relation till antalet invånare i staden. BIMM Bristol är omtyckt bland studenterna då man inte bara har tillgång till fantastiska faciliteter utan utbudet av open mic nights och livemusik är enormt. BIMMs lokaler ligger centralt i Bristol och har allting du kan behöva för att utvecklas som musiker. Bristol har varit hemort för välkända artister så som Bad Company, Way Out West och Massive Attack.

Lärarna på BIMM Bristol är alla själva aktiva inom musikscenen i staden och kan ge värdefulla tips om hur man tar sig in och fortsätter utvecklas. Bristol är även en mycket omtyckt studentstad vilket gör det till en perfekt plats att vara både musiker och student.

BIMM Dublin

I Dublin på Irland kan du räkna med att få rejält med inspiration för dina musikstudier! Den irländska musikscenen är mycket starkt, både när det gäller modern musik och den unika irländska folkmusiken. Pubkulturen är legendarisk och livespelningarna är många i Irlands charmiga huvudstad. Som student på BIMM Dublin har du möjlighet att spela live på ställen som Workman’s Club och Whelan’s. Dessutom kan du repetera och spela in på Temple Lane Studios.

Många av lärarna är själva aktiva på den irländska livescenen och har garanterat alla kontakter du behöver i branschen. Skolan ser aktivt till att du får komma ut och spela och synas på riktigt bra ställen i Dublin. Bland annat har BIMM-studenter spelat live med The Script på legendariska Temple Bar. The Script är för övrigt bara några av alla de världskända artister som startat sin karriär just här. Några andra värda att nämna är U2,Thin Lizzy,Van Morrisson,Westlife,The Pogues,Sinead O’Connor, Enya, Damien Rice,Johnny Logan och The Cranberries.

BIMM Hamburg

Äntligen har BIMM öppnat ett campus även i Hamburg! Det har nog inte undgått någon att självaste Beatles drog igång sin dunderkarriär i just Hamburg och sedan dess har staden haft ett öga för nya spännande band.

Här finns ett rikt klubbliv med mycket chanser att utveckla din scenvana, kanske på några av de välkända klubbarna som Molotov Club där band som The Killlers, The White Stripes, och Mumford & Sons har spelat. BIMM kommer att jobba nära med Clouds Hill Studio som kommer att tillhandahålla musikutrustning och ytterligare undervisningsutrymme. Personalen på BIMM har i vanlig ordning bakgrund och är själva aktiva i musikbranschens olika hörn.

Kostnader

De flesta utbildningarna på BIMM är berättigade till studiemedel från CSN. Du får då låna till både kursavgifter och levnadskostnader. 

Se Blueberrys hemsida för information om terminsavgifter och andra kostnader.

Blueberry College & Universitet

Blueberry College & Universitet

Om Blueberry College & Universitet

Alla som jobbar på Blueberry har en stor passion för utlandsstudier. De vet av egen erfarenhet vilken stor och fantastisk upplevelse det är att studera utomlands. Därför vill de hjälpa dig att uppleva samma sak. Blueberry erbjuder kostnadsfri studierådgivning, tips...


Läs mer om Blueberry College & Universitet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BIMM, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Blueberry College & Universitet

Grev Turegatan 35
114 38 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om BIMM, Blueberry College & Universitet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.