Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Webbprogrammering distans

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Webbprogrammering distans

BTH

Skaffa förståelse för helheten och bygg långsiktiga möjligheter inom webbutveckling – med kompetens att alltid kunna byta verktyg beroende på ändamål.

Utbildningen syftar till att göra dig kompetent att alltid kunna ta till dig till den senaste tekniken inom webbutveckling, webbprogrammering och programmering, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Eftersom vi gör mer och mer av våra dagliga sysslor digitalt via webben blir också arbetsmarknaden större och större.

En utbildning – många yrkesroller

Utbildningen öppnar dörrar inom främst webb- och programutvecklingsbranschen. Inom programmeringsbranschen i sin helhet finns varierande arbetsmiljöer och internationella möjligheter – och som specialiserad webbprogrammerare har du utmärkt kompetens för renodlade webbutvecklingsföretag eller som konsult inom webbutveckling. Efter examen kliver du antagligen i en yrkesroll som konsult, programmerare, testare, projekt- eller teamledare eller chef.

Grundläggande programmering och avancerad kod

Du börjar med programmering i Python parallellt med olika typer av webbprogrammering, och efterhand skriver du alltmer avancerad kod för olika typer av applikationer och webbtjänster. Du sätter dig in i hur webbaserade ramverk fungerar, både på klient- och serversidan, samtidigt som du lär dig om öppen källkod och utvecklingsverktyg.

Helhetsperspektiv ger förståelse och möjlighet till förnyelse

Som webbprogrammerare behöver du förstå behoven hos dem som ska använda det du tar fram, vilket du får en god inblick i genom projekt i samarbete med företag där du får leda projekt på ett realistiskt vis.
En viktig egenskap i din framtida yrkesroll är också en förståelse för olika tekniker och dess funktion tillsammans, eftersom det gör det enklare att ta till sig nya arbetssätt, verktyg och tekniker i takt med utvecklingen. Därför har hela utbildningen ett genomgående fokus på att du ser samverkan mellan olika plattformar och system som du arbetar med.

Distansutbildning ger närhet till verkligheten

Utbildningen samkörs med den treåriga motsvarigheten på campus och du läser flera av dina kurser tillsammans med studenter som går utbildningen på campus – så studentkollegor finns både här och på distans. På så sätt blir du van vid utvecklingsmiljöer för team som jobbar på distans, vilket sedan är vanligt i branschen.

I det avslutande examensarbetet testar du dina kunskaper, antagligen hos ett företag eller organisation.

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och leder fram till en högskoleexamen i programvaruteknik, inriktning webbprogrammering.

Vill du läsa denna utbildning på plats på campus, finns en motsvarande utbildning om 180 högskolepoäng. Du kan också gå ett tredje år på campus för att få en filosofie kandidatexamen i programvaruteknik med inriktning på webbprogrammering.

 

För mer information om Webbprogrammering distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Distans
  • Distans

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Matematik 3b alt 3c.

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbprogrammering distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights