Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Utbildningsort: Karlskrona
Längd: 75 hp
Poäng: Antagningshistorik

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska

Allt fler livsstilssjukdomar och en åldrande befolkning ger ett växande behov av distriktssköterskor i den primära hälso- och sjukvården. Utbildningen ger specialistsjuksköterskeexamen samt en akademisk magisterexamen i omvårdnad. Utbildningen ger en fördjupning inom omvårdnad och medicin. I utbildningen används ett forskande, undersökande arbetssätt med tillämpning av IT. Det stärker utvecklingen av din professionella kompetens för att självständigt och i samverkan leda, genomföra och utveckla arbetet inom dessa områden. Utbildningen består av både teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Några av kurserna kommer att samläsas med vårt andra specialistsjuksköterskeprogram.

Så ansöker du

Observera att förkunskapskravet har ändrats via ett dispensbeslut:Sjuksköterskeexamen om 180 hp (varav 15 hp examensarbete) eller kandidatexamen i omvårdnad/vårdvetenskap. Svensk legitimation som sjuksköterska. Yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande 6 månaders heltidstjänstgöring.Tidigare gällande förkunskapskrav:För tillträde till utbildningsprogrammet krävs:Alt.1: Kandidatexamen om 180 högskolepoäng inom vårdvetenskap/omvårdnad, ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som sjuksköterska med svensk legitimation.Alt 2: Sjuksköterskeexamen, vårdvetenskap/omvårdnad 90 högskolepoäng med kandidatexamen samt ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som sjuksköterska med svensk legitimation.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola

 

BTH är en teknisk högskola som valt att gå sin egen väg. Vi är en av Sveriges tydligaste profilerade högskolor, med fokus på tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. I den utbildning och forskning som bedrivs integreras teknik och...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

371 79 Karlskrona

Tel: 0455-38 50 00
www.bth.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (3,8)
Baseras på 20 recensioner
Se alla skolans recensioner