Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterskeprogrammet

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Karlskrona
180 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Karlskrona
Sista ansökan: 2019-10-15
Antagningshistorik

Sjuksköterskeprogrammet

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET 180 högskolepoäng - Det råder idag brist på sjuksköterskor och jobben finns inom landsting, kommuner och privat verksamhet. Sjuksköterska är en internationellt gångbar examen vilket gör hela världen till ditt arbetsfält. På BTH använder vi problembaserat lärande, PBL, som utvecklar din kreativitet och din förmåga att lösa uppgifter i grupp. Omvårdnad, medicin och e-hälsa är centrala kurser. Under utbildningen får du utveckla din förmåga att möta människor och fungera som ledare i möten med patienter och närstående. En stor del av utbildningen är verksamhetsförlagd inom hälso- och sjukvården, vilket gör att du snabbt kommer in i din yrkesroll. Du har även möjlighet att studera utomlands. Efter utbildningen kan du läsa vidare till specialistsjuksköterska alternativt fortsätta studera på avancerad nivå.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a alt 2b alt 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b alt 1a1+1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B och Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) är en liten högskola där vi sätter studenten i centrum. På BTH studerar drygt 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram – alla med det gemensamma att de leder till jobb. Vi har valt att...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

371 79 Karlskrona

Tel: 0455-38 50 00
www.bth.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 21 recensioner.
Se alla skolans recensioner