Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i industriell ekonomi och management

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Civilingenjör i industriell ekonomi och management

BTH

Det finns ett stort behov av ingenjörer som har kunskap om ny teknik och samtidigt kan utveckla företag, produkter och tjänster och identifiera nya marknader.

Karriärmöjligheterna finns både i Sverige och utomlands och med studier i en internationell miljö är du väl förberedd för den globala marknaden – en examen inom industriell ekonomi ger många valmöjligheter. Utbildningen gör dig inte till industriell ekonom, entreprenör eller ingenjör – utan alla tre.

Jobba med utveckling och innovation i många olika branscher

Eftersom teknisk utveckling sker överallt finns jobben efter utbildningen hos företag och organisationer inom både produkt-, tjänsteutveckling och mjukvaruutveckling – i en mängd olika branscher. Många yrkesroller och karriärmöjligheter är aktuella, du kan till exempel arbeta som affärsutvecklare, analytiker, projektledare, konsult eller entreprenör i ledande positioner. Efter examen arbetar många på globala företag som Ericsson, NKT, Telenor, Scania och Volvo men även i start-ups, i entreprenöriella och konsultorienterade bolag.

Lär dig se möjligheterna

Under utbildningen får du lösa tekniska utmaningar, samtidigt som du analyserar och identifierar teknologins möjligheter och konsekvenser för samhället. Du lär dig förstå och utveckla samband mellan tekniska och ekonomiska satsningar –­ att driva företagsutveckling där teknik har en central roll. Du utvecklar din förmåga att arbeta i team och i olika miljöer, men bedriver också mycket självständigt arbete.

Nära näringslivet och resten av världen

Många av våra studenter studerar en termin utomlands vid något av de många universitet som BTH har utbytesavtal med, och de flesta tycker att det ger deras utbildning en extra dimension. Samverkan med näringsliv och utländska studenter gör dig väl förberedd för arbete i internationella miljöer.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi och management är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under "Mer om utbildningen" på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

För mer information om Civilingenjör i industriell ekonomi och management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, masterexamen och civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i industriell ekonomi och management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Louise
04 okt 2023

Liten skola och program vilket gör att sammanhållningen med lärare blir bättre och mer personlig och man får bättre hjälp

3/5
Emmy
04 okt 2023
Förbättring

Jag tycker att utbildningen är bra och lärorik men tycker att det finns förbättringar gällande struktur i kurser mycket flummiga upplevelser samt att jag tycker att lärarna inte...

Visa mer
3/5
Ien
04 okt 2023
Utbildningskvalite

Studerar första terminen på Civilingenjör Industriell ekonomi på BTH. Har studerat på LTH tidigare, och märker skillnad i utbildningskvaliteten. Då BTH är ett mindre universitet...

Visa mer
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights