Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Bowenterapeut

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Ulricehamn
12 månader
Deltid

Diplomerad Bowenterapeut

En kroppsterapi olika alla andra! Det händer så mycket fast man gör så lite!

Mjuk, korrigerande, balanserande och mycket effektiv för de flesta typer av besvär. Den påverkar kroppen positivt på alla nivåer – fysiskt, psykiskt och mentalt. Dessutom är den lätt att utföra och ger ofta snabba resultat.
Läs mer i den detaljerade informationen.


För mer information om Diplomerad Bowenterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ur utbildningens innehåll

Utbildningen innefattar

Steg 1a – 3 dagar

I steg 1a lär man sig något som vi kallar för en grundbehandling. Den ingår i stort sett i alla behandlingar man utför och har mycket stor effekt. I grundbehandlingen ingår grepp för rygg och nacke, men den påverkar även kroppsdelar som man inte vidrör. En dålig arm kan mycket väl bli bra efter grundbehandlingen, även om man inte vidrör armen. Man lär sig också grepp för huvudet, som kan påverka t ex huvudvärk och bihålor, samt specifika grepp för axlar.

Steg 1b – 3 dagar

Repetition av steg 1a, samt nya grepp för korsrygg, knän, hamstrings, fötter, armbågar, underarmar och handleder.

Repetition A – 2 dagar

Allt man har lärt sig i steg 1a och 1b repeteras så att de behärskas. Kursen innehåller också diskussioner och råd angående behandlingar som man har utfört på hemmaplan. Utöver detta lär man sig extra grepp för axlar, skulderblad och lår.

Steg 2 – 3 dagar

Greppen som man lär sig i steg 2 har generellt ännu mer djupgående effekt än det man lärt sig i de tidigare stegen. Här inriktar man sig förutom på strukturella förändringar också på de inre organen. Man lär sig grepp för urinvägarna, matsmältningsorganen, luftvägarna, halsen, allergier, svanskota, bäcken, bröstmuskulatur, käkar m.m.

Repetition B – 2 dagar

Alla grepp från steg 2 repeteras, så de behärskas, Kursen innehåller också diskussioner och råd angående behandlingar på hemmaplan. Förutom detta lär man sig nya grepp för bihålor och gallblåsa.

Steg 3 – 3 dagar

De två första dagarna repeteras alla grepp man har lärt sig under utbildningen, så man känner sig riktigt säker. Man lär sig också att observera obalanser i kroppen och hur de kan förändras efter en behandling. Tredje dagen består av praktiskt och teoretiskt prov inför diplomering.

Basmedicin

För att bli diplomerad Bowenterapeut krävs, förutom det ovan, Medicinsk grundkurs (basmedicin) på gymnasienivå eller motsvarande. Det innebär ca 100 timmars studier. Om du inte redan har det och din kommuns KomVux inte erbjuder denna utbildning, kontakta Akademien för Bowenterapi för information om andra utbildare.

Så ansöker du

Skicka in en anmälningsblankett. Inga förkunskaper krävs. 

Examen & Intyg

Närvarointyg erhålles efter varje genomgången delkurs.
Diplom erhålles när hela utbildningen är genomförd och godkänd.

Kostnader

Steg 1a/1b   9000 kr
Repetition A 3000 kr
Steg 2 4500 kr
Repetition 3000 kr
Steg 3 4500 kr
Totalt 24000 

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden


Drivs av Biopat och Bowenterapeut Monika Lindblom, som har arbetat med kinesiologi och bowenterapi sen 1990-talet och undervisat sen 2001. Utbildningarna är mycket uppskattade, eftersom de är innehållsrika, har gedigna studiematerial och pedagogiska upplägg. Teori varvas med praktik. Följande utbildningar...


Läs mer om Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Bowenterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden

Näsboholm 114
523 93 Marbäck


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Bowenterapeut från Biopatiska Kinesiologiskolan i Norden, fyll i följande uppgifter: