Yrkesvux/Program (Komvux)

Betongarbetare

Längd
44 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
44 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Jobba som betongarbetare

Vill du jobba utomhus och lägga grunden till framtidens samhälle? Då kan betongarbetare vara ett drömjobb för dig. Vi gör dig redo för ett viktigt jobb där du gör skillnad!

Ett varierat yrke

Som betongarbetare arbetar du med hus-, väg- och brobyggen. Du armerar och gjuter både golv, väggar och pelare. Förtillverkade betongelement blir allt vanligare och betongarbetaren tar hand om och monterar elementen på plats.

Arbetet kan vara fysiskt krävande, men hjälpmedel som byggkranar och betongpumpar underlättar arbetet och på Bergstrands får du utbildning i att använda dem.

Så går utbildningen till

Hos oss får du en bred grundutbildning fördelat mellan praktiska och teoretiska kunskaper. På skolan arbetar vi mycket med projektliknande uppgifter som innebär moment där planering, riskbedömning, byggnation och reflektion ingår. Detta för att i bästa möjliga mån efterlikna verkligheten. 

I din utbildning på Bergstrands får du den grundläggande kunskap en betongarbetare behöver. 

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande är en viktig del i din utbildning. Den tid du får lära och ta del av kunskaper på ett företag är ovärderlig och en erfarenhet för livet. Det är på APL du får uppleva branschen på riktigt. Du gör minst 15% av din utbildningstid på ett företag.

Lärling - Kvalificeringstid

När du har en godkänd grundutbildning kan du ta anställning som lärling och då inleds kvalificeringstiden. Under kvalificeringstiden har arbetsgivaren ett ansvar för att lärlingen får en mångsidig träning i sitt blivande yrke. Lärlingen ska få möjligheter att pröva på och fördjupa sig i de arbetsmoment som branschen har fastställt. Kvalificeringstiden för betongarbetare är 36 månader.

För mer information om Betongarbetare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bergstrands Utbildningar?

Bra kontakter med

näringsliv

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

Förkunskaper

För att söka utbildningen krävs godkänt betyg i svenska/svenska som andra språk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ansökan till Vuxenutbildning

  • Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun
  • Meddela dem om att du vill gå en yrkesutbildning hos Bergstrands Utbildningar
  • Om din hemkommun saknar denna utbildning kan Bergstrands hjälpa till, men först efter att din kommun godkänt utbildningen hos Bergstrands 
  • Din hemkommun kontaktar Bergstrands för information om utbildningen, om kommunen då godkänner utbildningen så skrivs utbildningskontrakt
  • En individuell studieplan upprättas just för dig och datum för utbildningsstart meddelas

 

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Kontakta din hemkommun för information om vilka möjligheter som finns i din hemort.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Betongarbetare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands Utbildningar
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

Bergstrands Utbildningar

Framtidens yrkesfolk utbildas hos Bergstrands Utbildningar. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter utbildningen - då har vi lyckats med vårt uppdrag! Vi utbildar elever till yrken där det råder stor efterfrågan på arbetskraft. Våra...

Läs mer om Bergstrands Utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights