Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare

Bergklint education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
15 dagar
Heltid
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
12 300 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: 5/9 - 9/9-2022 - Stockholm

Videoreportage

Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare

Arbeta med kost, hälsa och livsstil – bli Diplomerad Kostrådgivare

Våra Diplomerade/Licensierade yrkesutbildningar till Kostrådgivare och Livsstilsrådgivare/ Livsstilscoach är godkända och kvalitetssäkrade av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Kroppsterapeuternas yrkesförbund är friskvårdsbranschens ledande förbund som organiserar olika yrkeskategorier inom kost, behandling och träning.

Är du intresserad av kost, hälsa, livsstil och träning? Vill du jobba med hälsa på din arbetsplats eller vill du utveckla och fördjupa dina kunskaper för att ha nytta av det i vardagen? Då är utbildningen Diplomerad Kostrådgivare något för dig!
kostrådgivare

Vad gör en Diplomerad/LicensieradKostrådgivare?

Allt fler människor medvetna om hur viktigt det är att sköta kosten både som barn och vuxen, för att värna om sin hälsa. Många vill lära sig att äta rätt och få en bättre livsstil.

Som Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil. Du kan arbeta med friskvård för att förebygga kostrelaterade sjukdomar. Du kan arbeta både mot privatpersoner, inom kommunen samt på olika företag. Både den egna individen och företag inser idag vikten av att förebygga hälsan i tid både vad det gäller ekonomiskt och personligt välbefinnande.

Kostrådgivarutbildningen består av två delar

Kostutbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare hos Bergklint education består av två delar som omfattar 15 dagar. Första delen sker under 5 heldagar på plats i kurslokal, där kvalificerad lärare håller både teoretiska och praktiska övningar. Sista kursdagen görs även en sluttentamen på den teoretiska delen av utbildningen. Andra delen består av 10 dagars distansstudier med praktiska och teoretiska övningar på hemorten.

Kostrådgivarkursen består av både teoretiska och praktiska moment och bygger på vetenskapligt förankrad forskning. Hela utbildningen håller en hög kvalité med många kundfall, vilket gör att du efter avslutad utbildning har förutsättningarna för att snabbt komma igång och arbeta som Kostrådgivare. Under hela utbildningen får du som student stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare.

Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). I kursen framhävs inte någon specifik diet då det är viktigt att en Livsstilsrådgivare/Kostrådgivare inriktar sig på hälsosam livsstil och inte bara på vikt. Utbildningen ger er verktyg och metoder för att hjälpa andra människor till en hälsosam och hållbar livsstil. 

För mer information om Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem kan läsa utbildningen?

 • Du som har ett passionerat intresse av att arbeta som Kostrådgivare och vill arbeta med kost, hälsa, livsstil och träning.
 • Du som arbetar eller vill arbeta med hälsa på din arbetsplats och vill uppdatera dig om kost, hälsa och livsstil för att sprida dina kunskaper till övriga medarbetare.
 • Du kanske helt enkelt bara vill utveckla och fördjupa dina kunskaper som privatperson för att ha nytta av det i vardagen.

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens om du ska kunna följa med på kursens nivå men inga formella förkunskaper krävs. För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur samt dator och internetuppkoppling.

Kursinnehåll

Utbildningen Diplomerad Kostrådgivare innehåller följande moment:

Delkurs 1 - Teoretiska och praktiska övningar (5 dagar)

 • Kritisk granskning av litteratur och internetbaserad fakta
 • Näringslära/näringsfysiologi
 • Energiomsättningen
 • Basalmetabolism (BMR), Fysiska aktivitetsnivån (PAL)
 • Hormornernas funktioner
 • GI (glykemiskt index), GL (glykemisk belastning)
 • Vitaminer och mineralämnen, antioxidanter och kosttillskott
 • Hälsa och livsstil
 • Kostens påverkan på tarmfloran
 • Antiinflammatorisk kost
 • Matspjälkningen
 • Ätstörningar
 • Förebyggande av kostrelaterade sjukdomar
 • Idrottsnutrition. Grundläggande kunskaper i kost och träning
 • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
 • Genomgång av kostdataprogram

Delkurs 2 - Praktiska övningar (10 dagar) distans

 • Olika mätmetoder för en hälsosam vikt
 • Genomförande av matdagbok
 • Näringsvärdesberäkningar och kostanalys
 • Praktiska fallstudier med kostupplägg för viktminskning och prestationshöjning
 • Livsmedelskunskap
 • Tillämpad näringslära
 • Näringsdeklarationer och näringsinnehåll på livsmedelsprodukter
 • Modedieter, GI, 5:2-dieten och LCHF
 • Utställningar, praktiska övningar med tillämpning av teoridelen

Under utbildningen använder vi oss av ett kostdataprogram som är specialanpassat för kostrådgivare och personliga tränare.

Delkurserna består av teoretiska och praktiska moment med olika fallstudier och praktiska övningar där du får användbar kompetens för din roll som kostrådgivare. Övningarna ger dig gedigna kunskaper i att informera, hålla kurser och ge individuell kostrådgivning till dina framtida kunder.

Kursledare

Kursledarna på utbildningen är legitimerade dietister med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet.

Utbildningstid

Utbildningen diplomerad kostrådgivare omfattar 15 dagars heltidsstudier, 5 dagar med teoretiska och praktiska övningar i kurslokal, samt 10 dagars distansstudier med praktiska och teoretiska övningar. De praktiska övningarna ska vara slutförda senast tre månader efter att den första delen är avslutad.

Examen & Intyg

Examination på teoridelen görs sista kursdagen vid kurstillfället. Minst 70 % rätt krävs för att bli godkänd på tentamen. För att du ska bli godkänd på utbildningen krävs även att de praktiska uppgifterna är genomförda.

Kostnader

Priset för utbildningen Diplomerad Kostrådgivare är 12.300 kronor inklusive moms samt
9.840 kronor exklusive moms.

Avgift för diplom/licens och kursbevis tillkommer på 1 000 kr (inkl. moms).
Bergklint education kan även erbjuda finansiering – delbetalning tillsammans med Kreditinstitutet Svea Ekonomi.

Kursledare

Kursledarna på utbildningen är legitimerade dietister med hög kompetens och lång erfarenhet av att arbeta och utbilda inom hälsoområdet.

Bergklint education

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra elever är såväl privatpersoner som anställda...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Mekto Ganic

Utbildningen är helt fantastisk! Den var inte den lättaste men det gjorde också att jag fick läsa på ordentligt för att klara provet vilket kändes så professionellt! Läraren var supersnabb med sina svar och återkopplade direkt vid mina frågor. Jag kan å varmaste rekommendera den!

Bra tidsperiod, lagom mycket innehåll och väldigt bra att man kunde lägga upp sin studieplanering helt själv. Kursinnehållet täckte stort område och delkurserna gjorde det lätt att lära in de olika delarna. Efter jämförelse med andra utbildningar så var Bergklint Education väldigt prisvärt. Det enda jag tycker kunde ha varit bättre var om...

Bergklint education Kommentar:
Hej Roligt att du är så nöjd med din utbildning här hos oss! Anledningen till att vi inte lägger på avgiften för diplomet direkt på kursavgiften är för att det inte är alla som väljer att göra sluttentamen. De som inte gör tentamen, har inte möjlighet att få något diplom, och ska då inte betala någon avgift för det. Med vänlig hälsning Bergk...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 117 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare från Bergklint education , fyll i följande uppgifter: