Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Distans
8 veckor
30 000 SEK inkl. moms
Svenska

Interaktionsdesign

Att sätta användaren i fokus kan innebära skillnaden som gör att kunderna väljer just din digitala produkt före någon annan. Här lär du dig om gränssnitt, innehåll och beteende – och hur du får alla delar att fungera tillsammans och ge en ultimat användarupplevelse!

Om kursen

Vi möts dagligen av dåliga upplevelser på webben och i mobilen vilket gör användare frustrerade och att företag går miste om värdefulla affärer. Problemet kan vara att de som utvecklat produkten inte förstår användaren och ett användarcentrerat arbetssätt. User Experience (UX) design för digitala produkter fokuserar på tre överlappande områden: form, innehåll och beteende. Grafisk gränssnittsdesign (GUI, UI) fokuserar på visuell form - hur gränssnittet ser ut. Interaktionsdesign fokuserar på beteende - på människornas och produkternas beteende. Och det är det denna kurs fokuserar på!

Interaktionsdesign ser till att appar och sajter blir engagerande, logiska och enkla att använda. Kursen kommer att beröra flera ämnen inom interaktionsdesign men även viktiga relaterande delar av form och innehåll, som t.ex. informationsarkitektur, sidstrukturer och copy. Vi kommer att blanda teori och praktik och lära om användarflöden och navigation, formulärdesign och interaktiva prototyper, responsiv design och användartester m.m.

Genom den här kursen kommer du att få bättre kunskaper om interaktionsdesign, usability och informationsarkitektur. Du kommer att få lära dig verktyg och metoder för att själva kunna göra research, skisser, wireframes samt skapa och testa prototyper. Vid kursens slut kommer du själv ha designat, skapat och testat en prototyp för en digital produkt genom en typisk designprocess.

Vem är kursen för?

Kursen riktar sig till dig som har arbetat i det digitala landskapet ett tag och vill skapa grymma användarupplevelser till nya, eller befintliga digitala produkter. Du jobbar idag som t.ex. produktägare, projektledare, grafisk designer, utvecklare eller liknande. Kanske jobbar du på ett företag vars webbplats eller app är en viktig del av verksamheten, och vars användarupplevelse du vill förbättra. Kanske är du en grafisk designer som vill översätta din designexpertis till den digitala världen och skapa grymma produkter och tjänster åt dina kunder. Ett krav är att du har viss vana av att skissa, helst i verktyg som Sketch 3, Omnigraffle, Keynote eller liknande.
För mer information om Interaktionsdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Berghs Facebook feed

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Interaktionsdesign

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Sveavägen 34
111 93 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Interaktionsdesign via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.