Visa studentum.se som: Mobil

Digital analys och mätning

Berghs School of Communication
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
24 timmar
31 875 SEK inkl. moms
Svenska

Digital analys och mätning

Vilket värde skapas egentligen av din digitala kommunikation? Vilken kanal har störst påverkan, vilken effekt får din annonsering och vilken ROI har den senaste kampanjen? Det är frågor som dagens kommunikatörer ställs inför och som du förväntas kunna ge ett tydligt svar på.

Om kursen

Du måste idag kunna hantera allt ifrån SEM till Content Marketing och Facebookannonsering. Det ställs allt högre krav på kreativitet och transparens i kommunikationen och samtidigt växer behovet av mätbarhet. Att kunna mäta och analysera sin digitala kommunikation är nyckeln till att lyckas i en värld som alltmer präglas av data och en accelererande förändringshastighet.

Kursen fokuserar i praktiken på att lära dig mäta och analysera dina digitala kommunikationsinsatser. Kursen är grundläggande inom digital mätning, med viss fördjupning inom specifika områden och den fokuserar på kunskap, metoder och verktyg som du behöver för att löpande utvärdera ditt varumärkes digitala närvaro i praktiken och som del av det dagliga arbetet.

Vi utgår från typiska situationer såsom:

- Hur definierar jag tydliga och mätbara mål? Vad är ett bra resultat?
- Vilken kanal ger bäst effekt?
- Vilken typ av innehåll ger störst engagemang?
- Hur mäter jag engagemang i sociala medier?
- Vilken effekt och resultat ger min köpta annonsering?
- Hur kan jag sätta upp rutiner för en datadriven förbättringsprocess?
- Hur visualiserar jag på bästa sätt min data och insikter från den?

Navmätning och mätning av webbplats är en central del av kursen och en grundläggande genomgång av verktyget Google Analytics ingår. Dock är webbplatsen idag bara en del av det totala ekosystemet och kursen går även igenom hur man samlar sin mätning av flera kanaler.

Kursen är till stor del praktisk vilket gör att det är ett plus, men inget måste, att du har har ett företag eller case i åtanke för att få optimal nytta av kursen

Vem är kursen för?

Kursen riktar sig till dig som arbetar med digital kommunikation och marknadsföring, och känner till några av de analysverktyg som används för digital mätning idag och vill i praktiken kunna mäta effekt. Kursen är både för dig som vill ha en grundläggande förståelse av mätning och analys samt för dig som behöver konkreta och praktiska verktyg för att som del av vardagen själv kunna utföra mätning och analys.

 

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 32 recensioner.

Kursdeltagare
Kursdeltagare
Kursdeltagare
Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 32 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 2860 recensioner.
Se alla skolans recensioner