Business Design

Längd
8 veckor
Pris
35 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
15 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
8 veckor
Pris
35 000 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
15 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Business Design

Berghs School of Communication
  • Affärsdriven designmetodik
  • Generera, optimera och testa nya affärsidéer
  • Stärk innovationskraften i en föränderlig värld

I en tid där AI driver både effektivitet och innovation samt förändrar affärslandskapet i grunden är det avgörande att ett företag snabbt kan ställa om och anpassa sin affärsmodell för att fortsatt möta marknadens behov. Lär dig att kombinera kundcentrerade designmetoder med analytiskt tänkande och modern affärsstrategi, allt för att skapa lönsamma och hållbara affärsidéer och affärsmodeller.

Om kursen

Business Design = Scientific Thinking + Design Doing + Business Strategy

Området Business Design har vuxit fram efter att Roger Martin, professor på Rotman School of Management, kopplat ihop ett analytiskt tänkande med ett designfokuserat ramverk för affärsstrategi. I kursen lär du dig bygga mer solida affärsmodeller som utgår ifrån kundernas behov. Kursen i Business Design bygger på ett antal huvudprinciper som vi kommer att gå igenom under kursens gång:

Affärsempati: Handlar om att förstå den egna affären och kombinera den med kundens behov. Vi går igenom hur förändrade beteenden och disruptiva marknadstrender påverkar en verksamhets förutsättningar.

Syntes: Inom ramarna för området syntes går vi igenom hur vi kan konkretisera behov och drivkrafter till värdeerbjudanden och skapa mätbara resultat.

Affärsstruktur: Här går vi från vad till hur. Vi går igenom möjligheten att designa och testa nya affärsmodeller och intäktsgenereringstrategier.

Experiment: Vi testar finansiella prognoser, arbetar med nummerprototyper och går igenom affärsbeslut och implementation av relevanta KPI:er.

Analys: I den här delen går vi igenom vad som skapar långsiktigt värde för målgruppen och samtidigt bygger en hållbar affär över tid.

Utbildningen är utformad så att du får en grundläggande förståelse för:

  • Hur huvudprinciperna för Business Design ser ut och används i praktiken.
  • Hur du identifierar nya möjligheter och designar nya affärsmodeller.
  • Hur du experimenterar med nummer för att motivera affärsbeslut.

Efter att ha genomgått kursen i Business Design kommer du att ha en fördjupad förståelse både för hur du skapar förbättringar, men också kan generera helt nya affärsmöjligheter, som inte bara tilltalar kunder, utan också bevarar sin relevans över tid. Du kommer att bli bättre rustad för att övertygande argumentera för värdet av olika lösningar gentemot ledningsgruppen eller andra beslutsfattare inom er organisation.

Den här kursen har inte ett fokus på specifika produkter eller tjänster utan ser på en produkt och en tjänst som en del av en affärsmodell.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam och i behov att utveckla, optimera eller innovera hela eller delar av er affärsmodell. Den är för dig som vill få en fördjupad förståelse för modern affärsstrategi och hur dess koppling till analytiskt tänkande och designmetodik hänger ihop.

Vi tror att du idag arbetar med design, innovation, upplevelser eller strategiska affärsfrågor:

Designer, som vill förstå ekosystemet runt produkter och tjänster, för att skapa mer relevanta och konkurrenskraftiga lösningar på marknaden. Genom att integrera affärsperspektivet kan du bättre argumentera för dina olika val och lösningar för bli mer övertygande mot beslutsfattare.

Affärsutvecklare eller företagsledare, som söker nya metoder för att skapa konkurrenskraftiga affärsmodeller och metoder som hjälper till att möta de affärsutmaningar som AI medför. Genom att tillämpa principer och strategier från Business Design kan du optimera dina affärsmodeller och anpassa affären till den snabbt föränderliga marknaden.

Innovationsledare eller produktägare, som vill öka förståelsen för hur Business Design kan användas och påverkar företagets produkt- och tjänsteportfölj och hur man kan säkerställa att dessa ligger i linje med marknadens utveckling .

Entreprenör och vill utveckla eller förbättra affärsmodeller för startups eller befintliga företag, för att skapa lönsamma, hållbara och konkurrenskraftiga affärsmodeller.

Konsult inom strategi och affärsutveckling som vill erbjuda dina kunder innovativa lösningar för att förbättra deras affärsmodeller. Genom att tillhandahålla expertis inom Business Design kan du hjälpa dina kunder att navigera genom komplexa affärsutmaningar för att uppnå långsiktiga och hållbara resultat.

Kursansvariga

Julia Jingrot

Marketing Manager på Qlik

jenny gustafsson

Business Designer på digitalbyrån ted&gustaf.

Jimmy Larsson

Partner & Business Design Director på Gullers Grupp.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du har flera års yrkeserfarenhet och vi tror att du idag arbetar med design, innovation, upplevelser eller strategiska affärsfrågor.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning, max en A4-sida, av dig själv, i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform i Canvas, där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Videomöten genomförs i videoverktyget Zoom. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.

Kursdatum

Start online 15 okt kl 13:00–16:00.
Avslut online 10 dec kl 13:00–16:00.
Obs! Detta är inte återkommande lektionstider på kursen.
Läs längre ned på kurssidan om att "Läsa en distanskurs på Berghs".

Egna studietimmar

ca 10 timmar/vecka

Det här får du

  • En process för att tillämpa Business Design
  • En koppling mellan designtänkande och affärsstrategi
  • Förståelse för Blue Ocean Strategy
  • Innovationsmetodik kopplat till affärsmodeller
  • Ramverk för hypotesdriven design
  • Praktisk tillämpning och feedback

Att läsa en distanskurs på Berghs

  • Det är ej lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns). Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.
  • De föreläsningar och möten som sker live spelas in och går att ta del av i efterhand.
  • Du får personlig feedback på varje uppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.
  • Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare).
  • Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.
  • Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de *filmas, läggs i lärplattformen Canvas och finns tillgängliga under terminen.
    *Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.
För mer information om Business Design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

15 oktober, 2024

  • Distans
  • Distans
  • Svenska

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Business Design

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berghs School of Communication
Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...

Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Highlights