Visar 1-20 av 138 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 138 träffar
1
2
3
4
...
7

Programmering

Hitta rätt programmeringsutbildning för dig!

Du som vill bli programmerare går en varierande vardag till mötes. Du kan arbeta med allt från spel till smart phones till avancerade system som styr hela industrier. På vissa arbetsplatser får programmeraren göra mer omfattande programmeringsuppgifter, på andra arbetsplatser ingår programmeringen i systemutvecklarens uppgifter.

Var kan jag läsa en programmeringsutbildning?

Programmeringsutbildningar finns inom olika typer av skolor. Du kan gå en kortare intensivutbildning hos en privat aktör eller en flerårig akademisk utbildning på ett universitet. Vad som passar dig bäst kan bara du avgöra. Att läsa en programmeringsutbildning på en yrkeshögskola stiger i popularitet. På en YH-utbildning blandas teoretiska lektioner med längre praktikperioder och många studenter blir erbjudna jobb redan innan de tar examen.

Du som vill läsa en programmeringsutbildning på en mer grundläggande nivå kan vända dig till Komvux i din hemkommun. Ofta finns det kurser på gymnasienivå i just programmering som kan vara en bra start.

Läs mer om de olika programmeringsutbildningarna i träfflistan här ovan för att hitta den som passar dig bäst. Kom ihåg att du kan lämna intresseanmälningar för de programmeringsutbildningar som du tycker verkar intressanta. På så sätt får skolan dina kontaktuppgifter och kan höra av sig till dig med mer information samt besvara dina eventuella frågor.

Vad lär jag mig på en programmeringsutbildning?

Som programmerare ger du en maskin (t.ex. en dator) olika instruktioner så att denna kan utföra ett visst arbete. Att programmera innebär att skriva ett program genom att använda ett programspråk. Vilket programmeringsspråk som används varierar och programmerare är vanligen specialiserade på ett eller flera språk. Java och .NET är exempel på vanliga programmeringsspråk.

Exakt innehåll på din programmeringsutbildning varierar, både beroende på vilken typ av utbildning du läser och vilket typ av språk du vill lära dig. Många programmeringsutbildningar innehåller kurser i webbutveckling och molntjänstutveckling. Det är också vanligt att du får lära dig saker som kravsammanställning och mjukvarudesign.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 12 utbildningar inom kategorin Programmering som ges utomlands?