Konst- och kulturutbildning

Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

Basis konstskola, i Stockholm
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst och vår se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst och vår se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

Inredning och design- för dig som vill bli Inredningsarkitekt, produkt eller industridesigner

Basis utbildning för Inredningsarkitektur och produktdesign är förberedande eftergymnasial utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom inredning, rumslig gestaltning, formgivning och produktdesign i syfte att söka högskoleutbildning.

Utbildningen vilar på den konstnärliga grund som har en lång tradition på Basis Konstskola. Ditt sätt att se och tänka kring ditt seende är den centrala byggstenen under din studietid hos oss. Undervisningen är schemalagd och lärarledd med moment av självständigt arbete.

Våra lärare är alla yrkesverksamma inredare, designers och konstnärer med lång pedagogisk erfarenhet. Utbildningens upplägg bygger på olika inrednings och design moment som fördjupas i form av blockundervisning. Det självständiga arbetet är kopplat till olika kursmoment och handleds och redovisas tillsammans med utbildningens huvudlärare.

Genom hela utbildningen ges regelbundet konst undervisning som syftar till att utveckla elevens seende och känsla för form, rum, färg och förmåga till visuell gestaltning. Utbildningen ger en god grund för att söka högskolestudier inom inredningsarkitektur, rumslig gestaltning, arkitektur, produktdesign, industridesign och scenografi m.m.

Tider: Av utbildningens totalt 1200 timmar är 700 lärarledda och 500 eget arbete. Det egna arbetet ingår i kurser och delmoment som redovisas tillsammans med huvudläraren. Utbildningen är lagd på 2 terminer, höst och vår. Du studerar må-fr 09.00-16.00.

För mer information om Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst och vår

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansökan görs via Konstskolan Basis hemsida. Där kan du även läsa mer om arbetsprover för ansökan.

Har du fler frågor om ansökningsprocessen, fyll i en intresseanmälan här.

Kostnader

Inredningsskolans avgift är 31 500 kr per termin exl. 1000 kronor i anmälningsavgift. Avgiften faktureras vid varje terminsstart, vid vissa undantag kan betalningen faktureras vid 4 tillfällen per termin.

Du som söker studiemedel kan också söka merkostnadslån hos CSN som täcker terminsavgiften. Läs mer på CSN:s hemsida, under rubriken Övriga utbildningar.

Utbildningen är kompletterande utbildning i kvoten A3. Inom A3-kvoten har du rätt till fyra terminers studielån (max 80 veckor). Studiemedel på Inredningsskolan belastar således inte din högskole- och universitetskvot.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Inredningsarkitektur och produktdesign - 1 år

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alicia Happy Ahlström
03 jul 2019
Studerande 2018-19

Min tid på Basis har utvecklat mig otroligt mycket. När jag började hade jag en luddig idé om vad jag kanske ville göra och tyckte var intressant, och när året var slut så hade ...

Visa mer
Basis konstskola
Folkungagatan 147
116 30 Stockholm

Basis konstskola bedriver utbildning på eftergymnasial nivå inför högskola och andra högre studier inom de konstnärliga yrkesområdena. Har du ett intresse för konst, design och kultur är Konstskolan Basis perfekt för dig. I ett gammalt hus från 1700-talet på Söder i...

Läs mer om Basis konstskola och visa alla utbildningar.

Highlights