Visa studentum.se som: Mobil

Diplomerad Tonårsyogaledare

Barnyoga.com
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg, Stockholm
2 dagar
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
6 995 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
6 995 SEK
Flera utbildningar varje år

Stockholm
6 995 SEK
Flera utbildningar varje år

Videoreportage

Diplomerad Tonårsyogaledare

Yoga, mindfulness och avslappning är fantastiska verktyg för ungdomar som ofta upplever ökad press både i skolan och privat. Med denna utbildning får du enkla program och övningar för att leda tonårsyoga som är grundade på terapeutisk yoga anpassade efter en hjärna i utveckling mot stress, inre oro och koncentrationsproblem.

Vill du ta del av dessa verktyg och kunna guida tonåringar i dessa klasser är detta utbildningen för dig. Våra deltagare är pedagoger, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar och många fler. Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan. Utbildningen vänder sig främst till åldrarna 12-16 år.

Varför yoga för tonåringar?

Yoga ger tonåringar en stund för inre ro och helt utan prestation. Vi övar oss i acceptans och medveten närvaro. Vi bygger en positiv gemenskap i gruppen och påminner oss om att vi är bra – precis som vi är! Att yoga med tonåringar har många fördelar. Genom att träna kroppsmedvetenhet genom fysiska sekvenser, andningsövningar och avslappningsövningar förbättras möjligheterna att hantera stress, förbättra sömn, öka koncentrationen och behålla/öka fysisk rörlighet. I både teori och praktik lär vi ut hur andningen påverkar vårt mående.

För mer information om Diplomerad Tonårsyogaledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vad erbjuder utbildningen

 • Genomgång av vad Tonårsyoga är och hur det fungerar i praktiken.
  Ett välskrivet kompendium med referenser till forskningen som utbildningen bygger på.
 • Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan.
 • Yogasekvenser, andnings- och avslappningsövningar med särskilda fokus i text, bild och några har stöd i video och ljud.
 • Teori, filmer och samtal om andningens viktiga betydelse för vårt välmående, stress, hjärnan och hormoner i tonåren, vagusnerven m.m.
 • Genomgång av specifika program för att reglera fysisk och mental stress, förbättrad sömn och för mer energi/koncentration.
 • Möjlighet att köpa hjälpmedel i form av affirmationskort, klangspel, vetehjärtan m.m.
 • Tid för att undervisa varandra i andning, avslappning och en kortare yogasekvens.
 • Generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips.
 • Praktiska råd om förberedelser, pedagogik och kommunikation.
 • Gemenskapsövningar och tips om yoga som livsstil.

Vad får du efter utbildningen?

 • Ett välförtjänt diplom som Tonårsyogaledare (pdf-format). 

 • Gå med i vårt fantastiska nätverk “Diplomerade Barnyoga/Tonårsyogaledare” på Facebook. Där har alla diplomerade Barn- & Tonårsyogaledare möjlighet att hålla kontakten, tipsa och hjälpa varandra.

 • Tonårsyogaledarutbildningen är en del av utbildningen “Certifierad Barn- & Tonårsyogalärare“. En utbildning om 95 timmar med moduler från terapeutisk yoga som är godkänd av Yoga Alliance.

Förkunskaper

Våra deltagare är pedagoger/lärare/medarbetare från skolor/föreningar/organisationer, yogalärare, föräldrar, mor- och farföräldrar med flera. Du behöver inga andra förkunskaper än att du är nyfiken på tonåringar och yoga.

Upplägg

Utbildningen sker i under två dagar och därefter genom hemuppgifter att göra inom tre månader efter utbildningen. Vid anmälan kommer du få några inspelade avslappningar och andningsövningar som vi varmt rekommenderar att du lyssnar på och utför innan utbildningens start. Hemuppgifterna består i att leda utvalda yogasekvenser för tonåringar du själv samlar och skriva redogörelser att skicka in.

Under hela utbildningen finns det generöst med tid för samtal, problemlösning och vi delar med oss av tips. Ni får prova att undervisa varandra och du kommer känna dig redo att leda direkt efter dessa två dagar. Du får ett välkomstmail cirka en vecka innan kurstillfället.

Barnyoga.com

Barnyoga.com

Yoga som verktyg för att skapa inre ro

Vi erbjuder utbildningar inom Barnyoga och Tonårsyoga för privatpersoner och företag, inspirationsföreläsningar och workshops. Egna utbildningstillfällen kan arrangeras efter önskemål. Välkommen att kontakta oss för mer information. Ge barn och tonåringar tid och rum till att bara få vara sig själva....


Läs mer om Barnyoga.com och visa alla utbildningar.

Barnyoga.coms Facebook


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Tonårsyogaledare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Barnyoga.comRecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ingela
(5)
Alltså men wow vilken fantastisk utbildning!! Angelica som leder utbildningen är så proffsig och otroligt kunnig när det gäller tonårsyogan. Materialet är väl genomtänkt och enkelt att förstå. Tonårsyogan är otroligt viktig att få ut till våra ungdomar. Jag ser nu själv hur mycket yogan gör för dem. Att ha en kravfri yogastund där man kan ...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Tonårsyogaledare från Barnyoga.com, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: