Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Studera på college i Kalifornien

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Monica
Från 1 termin upp till 2 läsår
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Santa Monica
augusti 2020  (Engelska)
januari 2021  (Engelska)

Studera på college i Kalifornien

Studera business eller andra ämnen på Santa Monica College

Vill du studera i USA? På Santa Monica College och våra andra college i USA kan du studera business och 100 andra ämnen!

Här på sidan kan du läsa mer om Santa Monica College. Fyll i en intresseanmälan för mer information om skolan och våra andra college i USA.

Santa Monica är en attraktiv förstad till Los Angeles och har ett alldeles fantastiskt läge precis vid Stilla Havet. Här hittar du Santa Monica College (SMC), en av de bästa offentliga högskolorna i hela Kalifornien. På Santa Monica College kan du studera en termin, ett läsår eller en hel utbildning på två läsår. Efter två läsår har du goda möjligheter att bli antagen till ett amerikanskt universitet.

SMC ligger på ett stort campusområde cirka tre kilometer från de vackra stränderna i Santa Monica. Klimatet, stränderna, närheten till Los Angeles och det obegränsade utbudet av aktiviteter gör Santa Monica College till ett väldigt attraktivt studieval för internationella studenter.

Vi hjälper dig utan kostnad

Avista Education & Språkresor fungerar som mellanhand mellan dig och SMC. Avista hjälper dig helt utan kostnad med allt du behöver om du väljer en utbildning i Santa Monica. Ansökan till skolan, ansökan om studiemedel och visum och att leta boende är bara några exempel.

Utbildningar 

SMC erbjuder utbildningar i Santa Monica inom massor av olika områden och ämnen. Exempel är (läs mer under "Kurser"):

 • Konst

 • Business

 • Dans

 • Engelska

 • Handel

 • Film

 • Spelutveckling

 • Grafisk design

 • Data/IT

 • Hälsa

 • Journalistik

 • Media

 • Idrott

 • Marknadsföring

 • Psykologi

 • Teater

Mer om Santa Monica College i USA

På SMC studerar cirka 30 000 personer, varav 3 000 är internationella studenter. Santa Monica College är väldigt populärt bland svenska studenter.

På campusområdet finns bl.a. studierådgivning, bibliotek, datorsalar, kafeteria, bokhandel, sjukvård och stora idrottsanläggningar så som t.ex. simbassäng, friidrottsarena och gym.

Som student vid Santa Monica College kan du ha ett väldigt aktivt studentliv. På campus finns över 70 föreningar (för t.ex. sporter som fotboll, basketboll, tennis, golf och simning). Att gå med i en eller flera studentföreningar rekommenderas alla nya studenter på SMC!

För mer information om Studera på college i Kalifornien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningskrav för studier vid Santa Monica College är grundläggande behörighet för högskolestudier samt lägst betyget G i engelska från A och B-kurserna på gymnasiet.

Kurser

Du kan välja mellan att studera allt från en termin till en hel utbildning på två år. Efter en tvåårig utbildning vid SMC finns stora möjligheter att utnyttja skolans transferavtal med andra amerikanska universitet. Du läser då de två avslutande åren vid ett universitet för att få ut en Bachelor Degree, motsvarande fil. kand.

Study Abroad (en termin eller ett läsår)

Att åka som study abroad-student passar dig som vill studera en kortare tid vid ett amerikanskt college. Du har möjlighet att välja fritt bland alla ämnen som Santa Monica College erbjuder, inklusive engelska. En termins studier innefattar vanligtvis tre till fyra ämnen. Ett ämne brukar motsvara 3-4 credits, vilket innebär att du studerar 12 credits per termin.

Ett- och tvååriga utbildningar

Om du vill inrikta dina studier mot ett huvudämne väljer du en ”major” och läser en kombination av obligatoriska och valbara kurser inom detta område. Det finns också utrymme för ett par helt valfria ämnen utöver huvudområdet.

Färdiga studiepaket

För dig som vill läsa Business & Marketing, Film, Sports & Nutrition eller Fashion finns färdiga studiepaket på en eller två terminer. Det innebär att du får ett snabbspår till antagningen och inte behöver anlända till Santa Monica förrän ett par dagar innan utbildningen börjar!

Exempel på kursplan: Business & Marketing
Kurser som ingår termin 1
Introduction to Business
Principles of Marketing
Principles of Selling
Business Communication
Business Bookkeeping

Kurser som ingår termin 2 – ”Business and Entrepreneurship”
Law for Entrepreneur
Elements of Public Speaking
Introduction to Social Media Marketing
Principles of Entrepreneurship
Business Strategies

Visum

För studier vid SMC måste du söka ett F-1 studentvisum på amerikanska ambassaden. Det är en relativt komplicerad process som tar tid och inkluderar även ett obligatoriskt personligt besök. Avista ger dig stöd och hjälp även med visumansökan.

Boende

Boende vid studier på college i USA - Santa MonicaDu ansvarar själv för att ordna boende inför din studietid i Santa Monica, men både Avista och SMC kan hjälpa dig med detta om det behövs. Skolan har inget eget boende på campus utan alla studenter bor på privata studenthem eller delar lägenhet någonstans i stan.

Efter att du hittat boende och påbörjat dina studier vid SMC kan du njuta av allt som Santa Monica har att erbjuda. Santa Monica är en populär och trevlig del av Los Angeles. Klimatet är milt och behagligt året runt. Här finns en stadskärna med bra shopping, caféliv och biografer. Santa Monica Pier sjuder av aktivitet nästan alla dygnets timmar. Härifrån har du milsvid utsikt över stränderna bort mot Malibu och Southbay.

Invånarna i Santa Monica är en spännande blandning av rika, pensionärer, turister, vanliga människor, surfare och framförallt - studenter. Det finns tre stora universitet i närheten.

Staden har bra kollektivtrafik för att vara USA och du kommer att klara dig fint utan egen bil. I kursavgiften ingår ett busskort för lokaltrafiken!

Examen & Intyg

Vilken examen du får beror på längden på dina studier. Kontakta gärna Avista för att prata mer om just dina möjligheter!

Kostnader

Utbildningskostnaderna på SMC är förhållandevis låga, vilket gör detta college till ett mycket prisvärt alternativ jämfört med många andra college och universitet i USA.

Hur stor kursavgiften blir beror på hur länge du väljer att studera. Läs gärna mer på Avistas egen hemsida eller ta kontakt genom intresseanmälningsformuläret.

Studier på Santa Monica College berättigar till studiemedel från CSN. Hör gärna av dig direkt till CSN om du har frågor kring studiemedel.

Fortsatta studier

Santa Monica College tillhör den vanliga typen av college i USA, där studenterna läser de två första åren på en Bachelors Degree (kandidatprogram) för att sedan läsa de avslutande två åren på ett universitet. SMC är t.ex. överlägset störst av alla college när det gäller antalet studenter som läser vidare på UCLA (University of California, Los Angeles).

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Studera på college i Kalifornien

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Studera på college i Kalifornien från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: