Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Tyska i München

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
München
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Språkkurs - Tyska i München

München har ofta kallats för Tysklands inofficiella huvudstad, och har otroligt mycket att erbjuda en tillfällig besökare. Här finns en befolkning som är allmänt känd för sitt öppna sätt och sina nästan sydländska levnadsvanor.

Bayraren är en person som tycker om att roa sig, vilket många fester och ett spännande gatuliv vittnar om. Förutom firandet av den välkända oktoberfesten som håller på i flera veckor, finns teatrar, biergartens, exotiska restauranger, shoppingmöjligheter, stora parker och mycket mer.

München har 1,3 miljoner invånare och är Tysklands tredje största stad. Staden är också i sig intressant och har ett rikt historiskt förflutet. I närheten finns alperna, flera sjöar och vackra slott. Man behöver aldrig gå sysslolös i München! München är även sydtysklands centrum för utbildning, vilket leder till att många studenter söker sig hit.

I München samarbetar vi med tre språkskolor. BWS, DID och Goethe institutet. Alla skolorna erbjuder språkkurser under hela året.

För mer information om Språkkurs - Tyska i München, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

BWS

Skolan grundades 1984 och erbjuder språkkurser av hög kvalitet i en varm och välkomnande atmosfär. På BWS läser deltagare i alla åldrar och av ett stort antal olika nationaliteter. Skolan ligger i ett lugnt kvarter men ändå mycket centralt i München, endast 3 minuters promenad från Marienplatz. På skolan finns 8 klassrum, datarum med bibliotek, WiFi och ett kök.
I språkkursen ingår ett fritidsprogram med minimum tre aktiviteter per vecka till självkostnadspris. Det kan vara guidade sightseeingturer, filmvisning, teaterbesök, fotboll och andra sporter, party på skolan eller en kväll på en biergarten (”öl-trädgård”).
För den som är intresserad av att upptäcka omgivningarna erbjuder skolan också utflykter till t.ex. slottet Neuschwanstein, badsjöar och andra städer.


DID


Did har 40 års erfarenhet av att lära ut tyska till utländska kursdeltagare och garanterar effektivitet, kvalitet och hög pedagogisk standard. Skolan är inrymd i moderna lokaler i stadens centrum, i närheten av järnvägsstationen, gågator och shopping.

Som ett komplement till språkkursen erbjuder skolan ett fritidsprogram. På helgerna kan det t.ex. vara en utflykt till städerna Salzburg eller Augsburg. Utflykterna bokas direkt på skolan och ingår inte i kurspriset. Under veckorna erbjuds även någon annan fritidsaktivitet som brukar vara kostnadsfri.

Goethe Institutet

Vi är stolta över att som enda svenska organisation ha fått förtroendet att representera Goethe Institutets kurser i Tyskland. Goethe Institutet är känt över hela världen för kvalitet och seriösa språkkurser.

Goethe-Institutet har tyska förbundsrepublikens officiella uppdrag att arrangera språkutbildning för utlänningar. I Munchen finns ett språkinstitut där du kan läsa tyska året runt, 2-32  veckor. För kurser på 4 veckor och längre kan du söka studiemedel.

Skolan erbjuder många olika fritidsaktiviteter, bl a utflykter, besök på utställningar och muséer, sport, gemensamma middagar och fester. En del arrangemang ingår i kurspriset, för andra tillkommer en kostnad.Boende

I Munchen kan AVISTYA boka boende för dig i en tysk värdfamilj, på studenthem eller i delad eller egen lägenhet. Det beror lite på vilken skola du väljer att studera på. Mer information och priser finns på AVISTAs hemsida!

Examen & Intyg

Möjlighet att ta Goethe Institutets egna mycket välkända diplom.

Kostnader

Se AVISTAs hemsida för mer information

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Tyska i München

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Tyska i München via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner