Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Tyska i Berlin

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Berlin
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Tyska

Språkkurs - Tyska i Berlin

Språkresa - Tyska i Berlin

Berlin har rykte om sig att vara en av Europas mest spännande städer. Här föds nya trender inom musik och mode och här finns kultur, historisk dramatik och ett omfattande nöjesliv.

Berlin är med ca 4 miljoner invånare den största staden i Tyskland. Mer än en tredjedel av staden utgörs av skogar, floder och sjöar. Berlin står i centrum för hela världens intresse och känslan av närhet till Europas moderna historia är kanske mer påtaglig och levande här än någon annanstans.

Berlin har ett stort universitet och en ung befolkning som tycker om att roa sig. Kvällslivet är känt för sin intensitet och mångsidighet. I Berlin finns verkligen mycket att se, lära, göra och upptäcka!

För mer information om Språkkurs - Tyska i Berlin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Sökanden måste ha fyllt 18 år vid kursens start.

Om skolan

GLS-Sprachenzentrum har mellan 70 och 250 deltagare beroende på säsong. Skolan ligger i det trendiga området Prenzlauer Berg i det gamla Östberlin. På det nyrenoverade campusområdet finns förutom skolan även boende i studios, resebyrå och café/restaurang.

Skolan har ett omfattande fritidsprogram. Varje vecka arrangeras minst tre halvdagsaktiviteter och en heldagsutflykt. Det kan t ex vara guidade turer i Berlin, besök på "Reichstag", Brandenburger Tor och Berlins loppmarknad, en skolfest, sportaktivitet eller utflykt. De flesta fritidsaktiviteter ingår eller arrangeras till självkostnadspris.

Boende

Du kan välja mellan flera olika inkvarteringar. I samtliga fall ingår enkelrum:

Familj med halvpension. Familjen/skolan hämtar deltagarna vid ankomsten.

Frukostpension i privata hem, med tillgång till kök. I de flesta fall innebär inkvarteringen familj, men ibland kan det vara i lägenhet tillsammans med tyska studerande.

Privatrum i familj eller i lägenhet med kokmöjligheter. I de flesta fall har Du stor självständighet. Ofta delas kök, badrum och toalett med familjen och/eller andra studenter. Standarden är i allmänhet enkel och passar bäst för deltagare i åldern 18-35 år.

Små lägenheter, så kallade "studios", på skolområdet. Du kan välja mellan en egen studio eller dela med en annan student. Varje studio har dusch och WC, kokmöjligheter, TV och telefon. Frukostbuffé ingår i priset. Halv- eller helpension kan bokas till en extra kostnad.

Kurser

Huvudkursen omfattar 20 förmiddagslektioner à 45 min per vecka med i genomsnitt 8 deltagare per grupp (maximalt 12). Undervisningen sker på 7 skilda förkunskapsnivåer. Du kan själv välja kurslängd, från 2-36 veckor. Ett av de viktigaste momenten är konversation. I övrigt undervisas grammatik, ordförråd, skrivövningar och orientering i tyska samhällsförhållanden.

Intensivkursen - på förmiddagen läser Du med deltagarna i huvudkursen. Till detta läggs två eftermiddagslektioner i grupper med högst 6 personer. Läraren lägger då i högre grad upp undervisningen efter den lilla gruppens speciella behov och önskemål. Förutom allmän tyska erbjuds vanligen även affärstyska och examensförberedelser som tillval. Intensivkursen består totalt av 30 lektioner per vecka.

Terminskurs - du kan söka studiemedel för kurser som är 13 veckor eller längre. Kursupplägget är som på huvud- eller intensivkursen. Under kursens gång kan Du förbereda olika examina. Inkvartering enligt alternativ A-D nedan.

Examen & Intyg

Möjlighet finns att förbereda olika examina.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Tyska i Berlin

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Tyska i Berlin via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner