Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Spanska i Sydamerika

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Chile, Costa Rica, Ecuador, Kuba, Mexiko, Peru
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Språkkurs - Spanska i Sydamerika

Med AVISTA kan du studera spanska i Sydamerika i flera olika länder. På denna sida presenterar vi våra partnerskolor i Argentina, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Kuba, Mexico, Panama och Peru. Du får också en liten introduktion till vardera kursort. AVISTA har även ett samarbete med en skola i Buenos Aires i Argentina. Se separat Studentum-sida.

Gå gärna in på AVISTAs hemsida för mer specifik information om kursutbud, datum och priser. 

Chile
Chile sträcker sig hela 430 mil från norr till söder längs stillahavskusten. Ungefär mitt i landet ligger huvudstaden, Santiago de Chile. Det är en modern och vänlig stad trots sina ca 6 miljoner invånare. Kommunikationerna underlättas av ett effektivt tunnelbane- och bussystem som gör det lätt att ta sig mellan olika delar av staden.
Kontrasterna i Chile är enorma. På mindre än två timmar kan du vara vid kusten med mängder av fina stränder eller åka skidor i Anderna på mer än 2.000 m höjd. Klimatet i centrala Chile påminner om det i Medelhavet, med korta milda vintrar (ca 10-15°C) och långa varma somrar (november - mars, ca 30-33°C).

Utöver Santiago så erbjuder vi också språkkurser i kuststaden Viña del Mar.

Colombia
Colombia är för närvarande ett av de mer populära resmålen i Latinamerika, mycket på grund av att säkerheten har förbättrats på senare år. Här finns vackra ständer, djup djungel, vackra stränder och pulserande storstäder. 

I Colombia erbjuder vi språkkurser i Cartagena och i Medellín. Cartagena ligger vid kusten till det Karibiska havet och är centrum för landets turism. Här har du nära till vackra stränder och naturliv.

Medellín är Colombias näst största stad och här finns allt du kan tänkas vilja ha av en storstad: mat, shopping, kultur och nöjesliv. På grund av det milda klimatet i staden kallas Medellín för "den eviga vårens stad". 

Costa Rica
Costa Rica är en pärla mellan två hav, Stilla havet och Karibiska havet. Det är ett land med mycket kuperad terräng, fantastisk natur och rikt djurliv. Naturreservaten ligger tätt och man finner allt från aktiva vulkaner och tropiska regnskogar till torra savanner och milslånga stränder.
I Costa Rica erbjuder vi språkresor i huvudstaden San José och i Jacó vid kusten. Du kan också kombinera de båda orterna.
I San José ligger skolan i förstaden Coronado, 10 km nordost om San José. Coronado är med sina 60.000 invånare en lugn stad med nära till naturen men ändå med alla bekvämligheter man kan önska. Språkskolan ligger centralt i staden, granne med nationalparken “Braulio Carrillo”.

Ecuador
I Ecuadors huvudstad Quito har du möjlighet att lära dig mycket spanska på kort tid och till bra priser. Dessutom får du se ett spännande land och träffa vänliga människor.
Få länder kan erbjuda en mer varierad aktivitetsupplevelse än Ecuador. Endast några timmar från Quito kan du uppleva Galapagosöarna, Amazonasdjungeln, de orörda Stilla havsstränderna, färgrika marknader i indianbyarna i bergen och mycket mer.

Kuba
På Kuba erbjuder vi ett program som på många sätt skiljer sig från att delta i en språkkurs i ett västerländskt land. Den avstressade livsstilen är unik, historien dramatisk och kulturarvet ständigt närvarande i form av musik, dans, sång och poesi.
Det kubanska folket är trevligt, välkomnande och mycket generöst trots fattigdomen. Allt detta gör Kuba till ett mycket spännande land att upptäcka innan tiden och turismen hinner i kapp.
I Havanna samarbetar vi med tre skolor som har ganska olika upplägg på språkkurserna. Alla tre skolorna arrangerar också danskurser vid sidan av undervisningen i spanska. 

En av skolorna vi jobbar med i Havanna bedriver också undervisning i Santiago de Cuba. 

Mexico
Mexico är ett fascinerande land med stor variation på de flesta områden. Landytan sträcker sig tvärs över en hel kontinent och innefattar både snötäckta bergstoppar och vita sandstränder. Oavsett om man är intresserad av historia, kultur, mat, musik, kultur, bad, nöjen eller sport så erbjuder Mexico något för alla.
Här har man verkligen chansen att lära sig mycket spanska på ett informellt och effektivt sätt! Befolkningen är trevlig och språkkurserna genomförs i små grupper som gör undervisningen intensiv.
Playa del Carmen ligger på Yucatánhalvön vid det karibiska havet. I Playa del Carmen får du bland annat ett pulserande nattliv, fantastisk mat, vackra strandstränder och kan åka på utlfykter till närliggande Mayastäder. 

Panama
Skolan vi jobbar med i Panama finns i den lilla staden Bocas del Toro som ligger i en ögrupp i västra Panama, nära gränsen till Costa Rica. Underbara stränder, turkost vatten och intressant natur finns i överflöd här på vårt kanske mest exotiska språkresemål. 

Bocas saknar helt större turistanläggningar och massturismen har märkligt nog inte hittat hit ännu. Här finns både surf- och dykmöjligheter i världsklass! 

Peru
Vår skola i Peru ligger i Cuzco, en gång huvudstad i Inkariket. Cuzco är den äldsta ännu existerande staden i Latinamerika och bär spår från en lång och spännande historia: inkatempel, katedralen och andra vackra byggnader uppförda under kolonialtiden.
Cuzco har ca 300.000 invånare av mestadels indiansk härkomst och ligger mitt i Peru. Staden är belägen 3.400 m över havsytan i en av Andernas bördiga dalgångar. Nära Cuzco ligger några av Perus mest intressanta resmål bl.a. den “gömda Inka-staden” Machu Picchu. Staden är också en riktig kulturskatt - UNESCO har t.ex. utnämnt den till en del av världsarvet.

För mer information om Språkkurs - Spanska i Sydamerika, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Om skolan i Colombia
AVISTA samarbetar med en skolorganisation som finns i både Cartagena de Indias och Medellín. Organisationen har på snabb tid blivit en av de mest populära i landet för studier i spanska. Skolan i Cartagena har sex klassrum och ligger centralt i ett lugnt område, med låg bebyggelse, nära havet. På skolan finns också en innergård där studenterna kan ta igen sig mellan lektionerna. 

Skolan i Medellín har också sex klassrum och ligger i en trevlig del av staden. I anslutning till skolbyggnaden finns en mysig trädgård där studenterna kan hänga. Det finns också en grillplats där studenterna ofta lagar mat efter lektionerna.

Kursdeltagarna är i alla åldrar och blandningen av nationaliteter är stor. De flesta deltagarna brukar vara från Europa, Australien och Nordamerika. Undervisningen sker i små grupper med max 8 deltagare. Wifi, bibliotek och cafeteria finns på båda skolorna.

Om skolan i San José (Costa Rica)
Academia Tica startade undervisningen i spanska 1986 och är en av de äldsta språkskolorna i Mellanamerika. Skolan håller en hög kvalitet på undervisning, skollokaler och boende vilket ger goda grundförutsättningar för en lyckad vistelse i Costa Rica.
Skolan i Coronado är Academia Ticas huvudskola och den ligger väldigt fint intill nationalparken Braulio Carillo. Skolan har en stor grön trädgård där man kan umgås med de andra studenterna bland hundratals olika växter och djur. Ibland hålls också lektionerna utomhus. På skolan finns tillgång till datorer och WiFi.
Skolan erbjuder varje vecka ett stort urval fritidsaktiviteter och ett rikt kulturellt program. Varannan tisdag har studenterna möjlighet att prova på någon latinsk dans och varannan tisdag är det någon typ av mataktivitet. Man kan t.ex. provsmaka exotiska frukter, blanda drinkar eller smaka lokala specialiteter. På onsdagar erbjuder skolan vandring eller utflykt till bl.a. vulkaner, kaffeplantage och vattenfall. Du får verkligen möjlighet att upptäcka såväl Costa Ricas fantastiska natur och fauna som landets kultur och livsstil. Nära skolan kan man också spela golf eller lära sig dreja lerkrukor på traditionellt vis.
Alla som läser på skolan får också ett tillfälligt medlemskap i en populär sports club som ligger i närheten av skolan. Där finns tillgång till pool, sporthall och gym samt restauranger och barer.

För mer information om kurserna på AVISTAs andra partnerskola i Jacó, se AVISTAs hemsida.

 

Om skolan i Ecuador
Skolan Simon Bolivar ligger centralt i Quito. Området är modernt och i närheten finns intressanta turistattraktioner, restauranger och barer. Språkkursen är upplagd så att du har privatundervisning med egen lärare, vilket gör att du på kort tid har möjlighet att komma mycket långt med din spanska. Vid sidan av undervisningen erbjuds ett intressant och omfattande fritidsprogram.
Skolan erbjuder även ett djungelprogram där du bor i Amazonas. Där får du fiska, vandra, åka kanot, se djurliv och flora och möta ursprungsbefolkningen. I djungelprogrammet ingår boende, mat, språklektioner samt guidade turer.

Du kan också kombinera språkresan med skolans program på Palmazul Resort vid Stillahavskusten. Hotellet ligger i provinsen Manabí som är känt för sina fina stränder. Här kombineras lektionerna med sol, bad och utflykter i området. I priset ingår boende, lektioner och utflykter. 

AVISTA samarbetar även med en annan språkskola i Quito, som erbjuder grupplektioner. Se mer information om skolan don Quijote på AVISTAs hemsida.

Om skolan i Havanna (Kuba)
Både skolan och värdfamiljernas hem ligger i det livliga och populära området Vedado ca 30 min gångväg från de gamla delarna av Havanna. I kosmopolitiska Vedado finns ett stort utbud av restauranger och barer, ett sjudande nattliv, parker och avenyer.
Undervisningen äger oftast rum i lärarens eller värdfamiljens hem. I Havanna har skolan ett hus dit deltagarna kommer första dagen för att få information om stad och fritid. Huset fungerar sedan som daglig mötespunkt för studenterna under vistelsen.
Skolan arrangerar en guidad rundtur i staden och hjälper deltagarna att planera för egna utflykter och aktiviteter under språkresan. Ena dagen kan man strosa runt i Havannas gamla kvarter eller dyka i Karibiska havet, nästa dag kanske man vill göra en utflykt i bergen, besöka en mangoplantage eller se rom- och cigarrtillverkning. Man kan också prova på danskurser eller koppla av på stranden.

AVISTA samarbetar även med två andra språkskolor i Havanna samt med en skola i Santiago de Cuba. Se mer information om dessa skolor på AVISTAs hemsida.

Om skolan i Playa del Carmen (Mexico)
don Quijote i Playa del Carmen har totalt 15 klassrum och ofta hålls lektionerna utomhus i det härliga vädret i skolans tropiska trädgård. Här finns även en volleybollbana där lärare och elever ofta spelar volleyboll på rasterna. Utöver det har skolan även ett bibliotek, en kafeteria, konferensrum och datorrum

Undervisningen bedrivs i små grupper vilket innebär att studenterna får mycket uppmärksamhet och tid från sin lärare och därmed kan utvecklas snabbare. 

Om skolan i Panama
Skolbyggnaden i Bocas del Toro är en av stadens finaste: en härligt luftig kolonial villa med tolv klassrum. Här har du gångavstånd till det mesta som den lilla staden har att erbjuda. Undervisningen bedrivs i små grupper och vanligtvis studerar 20-40 studenter på skolan. Nationaliteterna bland studenterna är blandad men majoriteten kommer från Nordamerika och Europa. 

Utöver språkstudierna erbjuder skolan ett brett utflykts- och aktivitetsprogram. Vad sägs om bland annat surf, yoga, dykning, SUP, besök på kakaoodlingar och gemensamma middagar? En del aktiviteter är gratis medan det tillkommer en avgift för andra.   

Om skolan i Peru
Skolan satsar på små undervisningsgrupper och håller hög kvalitet. Undervisningen sker i en vacker byggnad i kolonial stil endast några kvarter ifrån stadens hjärta, torget Plaza de las Armas. På skolan finns 25 klassrum, ett multimediarum och ett samlingsrum. Tillgång till WiFI. Fina dagar kan man studera på skolans terrass.

Skolan erbjuder ett fullspäckat kulturellt program med t.ex. föreläsningar och lektioner i salsa, matlagning, musik, historia, kultur och film. Det finns möjlighet att kombinera språkstudierna med utflykter till exempelvis Machu Piccu, regnskogsområdet i Manu och byn Taray i den Heliga dalen.

Boende

På de flesta studieorterna i Sydamerika finns möjlighet att bo i värdfamilj, på residens eller i en delad lägenhet. AVISTA hjälper dig att boka boende! Mer information finns på AVISTAs hemsida.

 

Kostnader

Se AVISTAs hemsida för mer information.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Spanska i Sydamerika

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Spanska i Sydamerika från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: