Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Italienska i Rom

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Rom
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Italienska

Språkkurs - Italienska i Rom

Det måste vara svårt att ha tråkigt i Rom! Ibland kan livet vara lite krångligare än hos oss, men aldrig händelselöst.

Rom erbjuder fantastiska möjligheter att gå på upptäcktsfärd i historien, modevärlden, kvällslivet, konsten och andra områden där Italien alltid inspirerat. I Rom är möjligheterna till shopping enastående och ur restaurangsynpunkt går det att äta både gott och billigt.

Skolan, Leonardo da Vinci, ligger centralt i Rom. På skolan läser vanligen 70-150 elever. Vid sidan av de tillvalskurser skolan erbjuder ordnas regelbundet guidade besök och utflykter i Rom och dess omgivningar. Andra aktiviteter är gemensamma middagar, filmvisning och studiebesök. Vissa aktiviteter erbjuds till självkostnadspris. Under sommarhalvåret åker många gärna till kusten över helgerna.

Avista Språkresor har mycket god erfarenhet av skolan som passar deltagare i alla åldrar och är lämplig både för korta och långa vistelser.

För mer information om Språkkurs - Italienska i Rom, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

Leonardo da Vinci

Skolan, Leonardo da Vinci, ligger centralt i Rom, i ett bilfritt område inte långt från Piazza Navona. På skolan läser vanligen 70-150 elever, vilket gör den till en av de största språkskolorna i Rom.

Skolan ligger i en aristokratisk byggnad med viss bevarad klassisk dekor. Här finns 13 klassrum med stora fönster och bra belysning där språkkurserna äger rum, ett allrum och datarum med fri internet. Området kring skolan har många caféer, småbutiker och bokhandlare.

Vid sidan av skolans tillvalskurser (se nedan) arrangerar skolan ett fritidsprogram som komplement till språkkurserna. Exempel på aktiviteter är gemensamma middagar på någon av Roms typiska restauranger, italienska musik-, film- och språkkvällar och guidade besök av Roms många sevärdheter. Vissa aktiviteter är gratis, andra till självkostnadspris.
En gång i månaden erbjuds dagsutflykter till bl.a. Neapel, Pompeji och Cortona. Under sommarhalvåret åker många gärna till kusten utanför Rom och badar.

Vi har mycket god erfarenhet av skolan som passar deltagare i alla åldrar och är lämplig både för korta och längre språkkurser.

Boende

Det finns två möjligheter till inkvartering:

Delad lägenhet med italienare eller andra kursdeltagare. Du kan välja mellan enkel- eller dubbelrum och har gemensamt badrum och kök.

Familjepension innebär att man bor hos en italiensk familj, ett äldre par eller en ensamstående dam. Ofta är inkvarteringen att likna vid ett litet pensionat med en eller flera inneboende studenter. Du kan välja mellan frukost- och halvpension i enkel- eller dubbelrum.

Kurser

Normalkurs och intensivkurs
• 20 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka
• Valfri kurslängd, 2-11 veckor
• 8-12 deltagare per grupp
• Undervisningen sker i regel på förmiddagar. Deltagare som valt 6 lektioner per dag läser både för- och eftermiddagar
• Vid samtliga kurstillfällen finns minst 5 förkunskapsnivåer, däribland italienska för nybörjare.

Terminskurs
Valfri kurslängd, 12-48 veckor. Upplägget av språkkurserna är som på normalkursen.

Riktigt intensiva språkkurser

• Individuell undervisning
• Minigrupp
• Kombinationskurs av normalkurs + individuella lektioner

Språkkurs 50+ "La Dolce Vita"

1 - 2 veckors specialprogram för Dig som är lite äldre. Deltagarna läser normalkursen med valfri kurslängd och kombinerar denna med ett särskilt fritidsprogram kallat "La Dolce Vita".

Kultur- och specialkurser
Skolan erbjuder även kurser i affärsitalienska, konsthistoria, italiensk matlagning och viner som Du kan kombinera med Din ordinarie språkkurs. Kurserna förutsätter ett visst minimiantal av intresserade deltagare och anmälan görs vid kursstarten.

Examen & Intyg

Skolan har ett stort utbud av kurser med ambitiös uppläggning. Deltagare i längre språkkurser har i mars, juni, september och december möjlighet att tentera för AILs språkdiplom.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Italienska i Rom

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Italienska i Rom via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner