Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Italienska i Perugia

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Perugia
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Italienska

Språkkurs - Italienska i Perugia

Centrum i PerugiaPerugia är en gammal universitetsstad mellan Rom och Florens. Staden som ligger uppe på en höjd, omringad av ett lummigt och grönt landskap, anses vara en av de allra vackraste städerna i Italien. Perugia har cirka 200.000 invånare och är huvudstad i distriktet Umbrien. Perugia brukar kallas Italiens hjärta eftersom staden ligger mitt i Italien geografiskt sett. Både Rom och Florens nås på två timmar med tåg.

Ett av Italiens äldsta universitet grundades här på tolvhundratalet och Perugia har tack vare universitetets 26.000 studenter en ungdomlig prägel. Här har du chansen att läsa på ett internationellt universitet där priserna för språkkurserna är förmånliga.

För mer information om Språkkurs - Italienska i Perugia, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

skolan i PerugiaUniversità per stranieri di Perugia (universitetet för utlänningar i Perugia) är statligt och grundades 1925. Dess syfte är att sprida kunskap i det italienska språket. Det är ett internationellt universitet med 1000-3000 studenter från hela världen, antalet varierar beroende på säsong och störst tryck är det under sommarmånaderna.

Undervisningens kvalitet är god men då universitetet är stort kan de inte erbjuda samma personliga service till inskrivna studenter än andra skolor vi samarbetar med i Italien. Lektioner hålls dels på skolans historiska huvudbyggnad Palazzo Galenga och dels i modernare byggnader. Skolan ligger centralt och du har tillgång till affärer, caféer och restauranger på gångavstånd. Fri tillgång till Wi-fi finns i de flesta skolbyggnader.

Skolan samarbetar med en organisation som ordnar utflykter till intressanta städer i Umbrien och närliggande regioner. Under sommaren ordnas även resor till Adriatiska havet. Du kan också delta i universitetets kör samt i konserter, teatrar och filmvisning arrangerade av universitetet. Vissa aktiviteter erbjuds till självkostnadspris medan andra ingår i kursen.

Boende

Du kan välja mellan att bo i lägenhet tillsammans med andra studenter eller i egen lägenhet. För priser se Avistas hemsida. De flesta inkvarteringar är i äldre hus på gångavstånd från skolan. Tänk på att lägenheterna i Italien är mycket enklare än i Sverige.

Måltider ingår inte i boendet men i lägenheterna finns kokmöjligheter. Universitetet har också en matservering där du kan äta lunch eller middag till en låg kostnad.

Boendet bokas för hela månader. När en kurs startar den första i månaden är det ibland möjligt att få tillgång till lägenheten redan dagen innan, men ibland måste du boka första natten på hotell.

Klassrum

Kurser

Kursen innehåller 20 lektioner per vecka, fördelade på för- och eftermiddagar. På lägre nivåer är undervisningen uppdelad på 12 lektioner grammatik, 6 lektioner språkfärdighet och 2 lektioner konversation per vecka. På högre nivåer ökar inslagen av praktisk italienska. På den mest avancerade nivån går det dessutom att välja inriktning mot lingvistik, kultur eller teknik/ekonomi. Undervisningsgrupperna är stora, vanligen mellan 20 och 40 personer. Vid en del av lektionerna delas dock gruppen i två halvor.

Nybörjare accepteras på alla startdatum men bör vara beredda på att både lärare och annan personal ofta bara talar italienska.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Italienska i Perugia

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Italienska i Perugia via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner