Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Italienska i Milano

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Milano
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Italienska

Språkkurs - Italienska i Milano

Modestaden MilanoSkolan Leonardo da Vinci har förutom i Florens, Rom och Siena även undervisning i Milano, Italiens näst största stad. I lokaler som delas med NABA (New Academy of Fine Arts) tar man emot studenter från hela världen som följer språkkurser av varierande längd.

Milano är norra Italiens viktigaste stad och centrum för landets finans och industri. Som alla känner till förknippas staden också med mode, design och fotboll - områden som präglar milanesarens vardag.

Dygnet runt är Milano en hektisk stad där något alltid är på gång. Här finns massor av barer, caféér, restauranger, och klubbar. Även kulturtraditionen är stark, främst i byggnader som operahuset La Scala och Domen (världens tredje största) samt genom konstverk som "Nattvarden" av da Vinci.

På egen hand eller tillsammans med andra studenter finns obegränsade möjligheter till upplevelser i vad som betraktas som Italiens mest moderna stad.

För mer information om Språkkurs - Italienska i Milano, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

Leonardo Da Vinci

Skolan har sina lokaler i Navigli, en stadsdel med ett hundratal barer och caféer som också är ett populärt område kvällstid och bland italienska artister och konstnärer.

På skolan finns förutom moderna och luftkonditionerade klassrum även cafeteria, bibliotek och fri internet. NABA's campusområde har en park, matsal och bar. Bibliotek och datorsalar delas med studenterna på NABA. Centrala Milano når man snabbt med tunnelbana eller buss.

Vid sidan av språkkurserna arrangerar skolan ett fritidsprogram med gemensamma middagar, filmkvällar, guidade besök av sevärdheter, biljetter till fotbollsmatcher på San Siro stadion och aperitif-kvällar på trendiga barer i Naviglio. Hel- och halvdagsutflykter erbjuds regelbundet bl.a. till sjöarna Lago di Garda, Maggiore och Como samt till städerna Monza, Brescia och Pavia.

Boende

Det finns två möjligheter till inkvartering:

Delad lägenhet med italienare eller andra kursdeltagare. Du kan välja mellan enkel- eller dubbelrum och har gemensamt badrum och kök.

Familjepension innebär att man bor hos en italiensk familj, ett äldre par eller en ensamstående dam. Ofta är inkvarteringen att likna vid ett litet pensionat med en eller flera inneboende studenter. Du kan välja mellan frukost- och halvpension i enkel- eller dubbelrum.

Kurser

Normalkurs och intensivkurs
• 20 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka
• Valfri kurslängd, 2-11 veckor
• 8-12 deltagare per grupp
• Undervisningen sker i regel på förmiddagar. Deltagare som valt 6 lektioner per dag har lektioner både för- och eftermiddagar
• Vid samtliga kurstillfällen finns minst 5 förkunskapsnivåer, däribland italienska för nybörjare.

Terminskurs
Valfri kurslängd, 12-48 veckor. Upplägget av språkkurserna är som på normalkursen.

Riktigt intensiva språkkurser
• Individuell undervisning
• Kombinationskurs: normalkurs + individuella lektioner

Språkkurs 50+ "La Dolce Vita"
1-2 veckors specialprogram för dig som är lite äldre. Deltagarna läser normalkursen med valfri kurslängd och kombinerar denna med ett särskilt fritidsprogram kallat "La Dolce Vita". 

Examen & Intyg

Skolan har ett stort utbud av kurser med ambitiös uppläggning. Deltagare i längre språkkurser har i mars, juni, september och december möjlighet att tentera för AILs språkdiplom.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Italienska i Milano

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Italienska i Milano från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: