Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkkurs - Italienska i Florens

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Florens
Varierande
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Italienska

Språkkurs - Italienska i Florens

Att vistas en tid i Italien och samtidigt studera språket är ett fantastiskt tillfälle att lära känna den italienska kulturen. Vår skola i Florens har specialpriser och erbjuder parallellt med sina språkkurser goda möjligheter att förkovra sig i ämnen som italienskt samhällsliv, konsthistoria eller varför inte italiensk matlagning?

En språkresa till Florens är perfekt för Dig som vill studera italienska i Italien. Staden är mycket vacker och har en rik historia. Samtidigt är Florens en betydande universitets- och turiststad, med ett fascinerande gatu- och nöjesliv, trevliga trattorior och svåremotståndliga modeaffärer.

Florens by nightMöjligheterna till shopping är enastående och det går att äta både gott och billigt på någon av Florens alla restauranger. Under sommarhalvåret åker många gärna till kusten över helgerna. Goda tåg- och bussförbindelser finns och från Florens tar resan till havet ca 1,5 timme.

För mer information om Språkkurs - Italienska i Florens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolan

Leonardo Da Vinci

I Florens läser vanligen 80-180 elever vid Scuola Leonardo da Vinci, som ligger centralt i staden. Skolan är inrymd i en historisk byggnad med vacker utsikt över den berömda katedralen. Språkkurserna äger rum i hjärtat att Florens historiska centrum och inom ett par minuters promenad når man de flesta av Florens främsta sevärdheter.

Skolan upptar en hel trevåningsbyggnad och har 15 rymliga och ljusa klassrum. På skolan finns också ett allrum med tidningar, kaffe och wifi.

Vid sidan av skolans tillvalskurser (se nedan) arrangerar skolan ett fritidsprogram till självkostnadspris. Det kan vara middagar på en typisk florentinsk trattoria, filmkvällar, guidade besök av sevärdheter och muséer eller en vinprovning. Hel- och halvdagsutflykter erbjuds regelbundet till städerna Siena, San Gimignano, Pisa och Luca samt till vingårdar i Chianti-distriktet på den toscansca landsbygden.

Skolan har funnits med i vårt program sedan 1981 och har hela tiden tillhört dem som fått bäst omdömen av tidigare deltagare. Vi har mycket god erfarenhet av skolan som passar deltagare i alla åldrar och är lämplig både för korta och långa språkkurser.

Boende

Det finns två möjligheter till inkvartering:Det finns två möjligheter till boende:

Delad lägenhet med andra kursdeltagare. Du kan välja mellan enkel- eller dubbelrum och har gemensamt badrum och kök.

Familjepension innebär att man bor hos en italiensk familj, ett äldre par eller en ensamstående dam. Ofta är inkvarteringen att likna vid ett litet pensionat med en eller flera inneboende studenter. Du kan välja mellan frukost- och halvpension i enkel- eller dubbelrum.

Kurser

Normalkurs och intensivkurs Skolan i Florens
• 20 eller 30 lektioner à 45 minuter per vecka
• Valfri kurslängd, 2-11 veckor
• 8-12 deltagare per grupp
• Undervisningen sker i regel på förmiddagar. Deltagare som valt 6 lektioner per dag läser både för- och eftermiddagar
• Vid samtliga kurstillfällen finns minst 5 förkunskapsnivåer, däribland för nybörjare i italienska.

Terminskurs
Valfri kurslängd, 12-48 veckor. Upplägget av språkkursen är som för normalkursen.

Riktigt intensiva språkkurser
• Individuell undervisning
• Minigrupp
• Kombinationskurs Normalkurs + individuella lektioner

Språkkurs 50+ "La Dolce Vita"
1-2 veckors specialprogram för Dig som är lite äldre. Deltagarna läser normalkursen med valfri kurslängd och kombinerar denna med ett särskilt fritidsprogram kallat "La Dolce Vita".

Kultur- och specialkurser
Skolan erbjuder även kurser i affärsitalienska, konsthistoria, italiensk matlagning och viner som Du kan kombinera med Din ordinarie språkkurs. Kurserna förutsätter ett visst minimiantal av intresserade deltagare och anmälan görs vid kursstarten.

Examen & Intyg

Skolan har ett stort utbud av kurser med ambitiös uppläggning. Deltagare i längre språkkurser har i mars, juni, september och december möjlighet att tentera för AILs språkdiplom.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Italienska i Florens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Italienska i Florens från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: