Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Språkkurs - Goethe Institutet, 11 städer i Tyskland

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Berlin, Bonn, Bremen, Dresden, Düsseldorf, Freiburg - Visa alla  
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Språkkurs - Goethe Institutet, 11 städer i Tyskland

Studera på Goethe Institutet i Tyskland - 11 språkskolor i hela Tyskland

goethe institutet

Avista Språkresor är stolta över att som enda svenska organisation ha fått förtroendet att representera Goethe Institutets kurser i Tyskland. Goethe Institutet är känt över hela världen för kvalitet och seriösa språkkurser. På Studentum presenterar AVISTA separata sidor för Goethe Institutet i Hamburg och Berlin. På denna sida får du en översikt över de totala antalet studieorter som du kan välja mellan om du väljer att studera med Goethe Institutet. För mer information om någon av orterna tveka inte att ta kontakt med oss på AVISTA!

Goethe Institutet har tyska förbundsrepublikens officiella uppdrag att arrangera språkutbildning för utlänningar. I Tyskland finns 11 språkinstitut där du kan läsa tyska året runt, 2-32 veckor. För kurser på 3 veckor och längre kan du söka studiemedel.

Skolan erbjuder många olika fritidsaktiviteter, bland annat utflykter, besök på utställningar och museer, sport, gemensamma middagar och fester. En del arrangemang ingår i kurspriset, för andra tillkommer en kostnad.

För mer information om Språkkurs - Goethe Institutet, 11 städer i Tyskland , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Goethe-Institutets kursorter
Goethe-Institutet har språkkurser i tyska på 11 egna kurscentra i Tyskland. Du kan välja mellan miljonstäder med storstadspuls och tempo, som München och Berlin. Freiburg och Göttingen är utpräglade universitetsstäder. Schwäbisch Hall är en vacker och historisk stad med tillgång till vacker natur, osv. Var och en av orterna har sin egen typiska karaktär.

Berlin: 3,5 miljoner invånare. Tysklands huvudstad med stort utbud av kultur, historia, mode och nöjesliv. Här finns något för alla!

Bonn: 310.000 invånare. Vackert belägen vid floden Rhen. Västtysklands tidigare huvudstad.

Bremen: 550.000 invånare. En av de främsta medeltida hansastäderna. Skolan ligger vid universitetscampus med tillgång till det mesta.

Dresden: 480.000 invånare. Universitetsstad vid floden Elbe. Staden är ett kultur- och konstcentrum med närhet till vacker natur.

Düsseldorf: 570.000 invånare. Affärsstad i hjärtat av Tysklands viktigaste ekonomiska region. Internationell atmosfär coh mycket shopping. 

Freiburg: 200.000 invånare. En vacker och mycket populär studentstad belägen i sydvästra Tyskland, nära Frankrike och Schweiz.

Göttingen: 130.000 invånare. En gammal universitetsstad mitt i Tyskland. De gamla stadsdelarna är fulla av vinklar och vrår liksom restauranger och studentkrogar.

Hamburg: 1,7 miljoner invånare. Hamburg är en av Tysklands största och viktigaste städer inte minst tack vare sin hamn. Välutvecklat nöjesliv och kulturstad.

Mannheim: 310.000 invånare. Händelserik studentstad i sydvästra Tyskland med mycket att erbjuda.

München: 1,3 miljoner invånare. Staden är känd för att vara Tysklands mest omtyckta storstad. De närliggande alperna bjuder in till skidåkning och hiking.

Schwäbish Hall: 35.000 invånare. Medeltida stad i känd turistregion med gemytliga restauranger, krogar och natursköna omgivningar.

Boende

goethe institutet boendeDe flesta Goethe-skolor erbjuder både inkvartering på egna studenthem och familjeboende. I första hand rekommenderas Du att välja studenthem. Familjeinkvartering innebär i de flesta fall ett självständigt boende utan omfattande familjekontakt. Ett skäl till detta är att måltider vanligen inte ingår.

På studenthemmen finns oftast gemensamma kokmöjligheter. I vissa fall tillkommer en mindre avgift för användning av köket. Deltagare som bor i familj har vanligen tillgång till köket för att själva laga frukost och ibland även andra måltider. I universitetsstäderna Freiburg, Göttingen och Mannheim finns möjlighet att äta på universitetsrestauranger till förmånliga priser. Även Bonn har liknande möjligheter.

Kostnaden för studenthemsboende och familjeboende är densamma.

Kurser

goethe institutet boendeGoethe Institutet erbjuder bland annat dessa kurstyper:

Normalkurs och terminskurs 
• 4- och 8-veckorskurser med 25 lektioner à 45 minuter per vecka
• Kurserna kan kombineras och läsas 12-32 veckor
• Max antal deltagare per grupp är 16 och i genomsnitt 13-14 stycken
• Minimiålder på kurserna är 18 år
• De längre kurserna avslutas med Goethe-Institutets egna mycket välrenommerade diplom.

Intensivkurs
1, 2 eller 4-veckorskurser med 40 lektioner à 45 minuter per vecka. En del kurser har en särskild ämnesinriktning eller riktar sig i första hand mot företag. Kontakta oss för mer information om dessa kurser.

Examen & Intyg

Möjlighet att ta Goethe Institutets egna mycket välkända diplom.

Kostnader

Se utbildningens hemsida för mer information

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Goethe Institutet, 11 städer i Tyskland

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Goethe Institutet, 11 städer i Tyskland från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: