Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Franska i Nice

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Nice
2-36 veckor
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Franska

Språkkurs - Franska i Nice

Nice är Frankrikes femte största stad och den självklara medelpunkten på Franska Rivieran. Från april till långt in i oktober pågår badsäsongen, men även under de milda vintermånaderna har Nice mycket att erbjuda i form av nöjen, shopping, restauranger och mysiga äldre kvarter. För den som vill lära känna staden finns massor att upptäcka, från de Sardinska kvarteren runt hamnen till de smala gränderna i gamla stan. Här finns glamouren och strandlivet men också naturupplevelser.

Staden är rik på konst och kultur med både Matisse-museum och ett av Frankrikes finaste museum för modern konst. Marché aux Fleurs, blomstermarknaden i den gamla delen av staden, är en oförglömlig upplevelse med dess färger och dofter. Nice är också festivalernas stad. En av de mest kända är Carnaval et Bataille de fleurs som äger rum tidigt på våren. Om du är i Nice under denna folkfest så missa inte festivalens höjdpunkt; karnevalståget med fantastiska vagnar och stora figurer. Från Nice kan Du bege Dig med buss, tåg eller bil till små genuina byar. Staden är också en bra utgångspunkt för utlykter in i Italien. Nice är med andra ord en mycket centralt placerad plats att förlägga en språkresa till och få varierande upplevelser.

Nice är Frankrikes femte största stad och den självklara medelpunkten på Franska Rivieran. Från april till långt in i oktober pågår badsäsongen, men även under de milda vintermånaderna har Nice mycket att erbjuda i form av nöjen, shopping, restauranger och mysiga äldre kvarter.

I Nice samarbetar Avista Språkresor med 2 språkskolor: Azurlingua och Alpha-b. Azurlingua är vår huvudskola och har ett brett utbud av språkkurser till bra pris.

Alpha-b skiljer sig från Azurlingua genom att lämpa sig bättre för något äldre deltagare. På skolan ges även språkkurser 50+. Dessutom erbjuder Alpha-b delade lägenheter tillsammans med fransmän som ett inkvarteringsalternativ.

För mer information om Språkkurs - Franska i Nice, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Azurlingua
Skolan ligger i fina lokaler i centrala Nice. Det är nära till de stora shoppinggatorna och bara 20 minuters promenad till stranden. Med ett stort kursutbud och flexibla startdatum finns här något för de flesta. En normalkurs innebär 20 lektioner à 45 minuter per vecka, men du kan också läsa intensivt med 30 lektioner per vecka. För specifik information om skolans kursutbud, se AVISTAS hemsida.

Under hela året erbjuder skolan ett varierat aktivitetsprogram innehållande t.ex. rollerblades, canyoning, bowling, vinprovning och utflykter till andra orter.

Väljer Du att bo på studenthem under sommaren sker undervisningen vanligtvis i centrum ca 30 minuter från studenthemmet med buss.

Alpha-b
Skolan ligger mycket centralt i Nice, ca 200 meter från Avenue Jean Médecin och 400 meter från Place Masséna (huvudplatsen i Nice).

Under sommaren använder skolan två lokaler i närheten av varandra. På huvudskolan placerar man i första hand elever från 21 år och uppåt. Huvudskolan ligger i en vacker nyrenoverad byggnad från början av 1900-talet, med luftkonditionering, 10 klassrum, ett bibliotek samt en mindre trädgård. En normalkurs innebär 20 lektioner à 45 minuter per vecka, men du kan också läsa intensivt med 30 lektioner per vecka. Här erbjuds även privatlektioner, undervisning i minigrupp och 50+ kurser. För specifik information om skolans kursutbud, se AVISTAS hemsida.

Boende

I Nice finns det flera olika inkvarteringsalternativ. Vare sig du väljer att läsa på Azurlingua eller Alpha-b så finns möjlighet att bo i värdfamilj eller i studio. Alpha-b erbjuder även boende i delade lägenhet med andra studenter och på Azurlingua kan du under sommaren också bo på studenthem. Det är upp till dig! Läs mer på AVISTAs hemsida för mer information.

Examen & Intyg

DELF och DALF (Diplôme d'études en langue française) (Diplôme approfondi de langue française)
DELF och DALF är två internationellt välkända examina som utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Diplomen ger dig ett värdefullt bevis på dina franska språkkunskaper och är särskilt användbara om du efter en språkkurs planerar att läsa vid ett franskt universitet.

På skolan Azurlingua finns tillvalskurser för att förbereda en DELF-examen.

Kostnader

Vänligen besök AVISTAs hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Franska i Nice

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Franska i Nice via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner